A webhely Google-cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát.

Allergodil oldatos szemcsepp 0,5mg/ml (6ml)

2.337 Ft
2.337 Ft
Allergodil oldatos szemcsepp 0,5mg/ml (6ml) A 6 éves kortól adható orrspray hatékonyan csillapítja az allergiás nátha tüneteit. A 4 éves kortól adható szemcsepp hatékony az allergiás nátha és kötőhártya-gyulladás tüneteinek kezelésében.
Nem értékelt
Szállítási díj: 280 Ft
Várható szállítás: 2021. október 21.
Elérhetőség: Rendelhető 3-5 munkanap
Gyártó: Meda Pharma Hungary
9900 Ft feletti vásárlás esetén
ingyenes a szállítás. Részletek

Leírás

Az Allergodil oldatos szemcsepp tájékoztatója

1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER AZ ALLERGODIL SZEMCSEPP ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?

Különböző allergiás eredetű kötőhártya gyulladás és orrnyálkahártya gyulladás megelőzésére és kezelésére szolgáló gyógyszer.

2. TUDNIVALÓK AZ ALLERGODIL SZEMCSEPP ALKALMAZÁSA ELŐTT

Ne alkalmazza az Allergodil szemcseppet:

 • Ha allergiás (túlérzékeny) a hatóanyagokra vagy az Allergodil szemcsepp egyéb összetevőjére

 • 4 éves életkor alatt

Kontaktlencse használatakor nem javallt alkalmazása!

Az Allergodil szemcsepp fokozott elővigyázatossággal alkalmazható

Kerülje a készítmény lágy kontaktlencsével való érintkezését. Alkalmazása előtt távolítsa el kontektlencséjét, és várjon legalább 15 percet, mielőtt visszahelyezné. A benzalkónium-klorid segédanyag elszinezi a lágy kontaktlencsét.

A kezelés ideje alatt szedett egyéb gyógyszerek

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is. Az Allergodil szemcseppnek egyéb gyógyszerekkel való kölcsönhatása nem ismert.

Terhesség és szoptatás

Mielőtt bármilyen gyógyszert elkezdene szedni, beszélje meg kezelőorvosával vagy gyógyszerészével. Terhesség, valamint szoptatás esetén beszéljen kezelőorvosával, aki - annak tudatában - dönt a kezelés esetleges módosításáról.

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre

Előírás szerinti alkalmazás esetén a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre gyakorolt hatást nem észleltek.

Fontos információk az Allergodil szemcsepp egyes összetevőiről

Az Allergodil szemcsepp tartósítószerként benzalkónium-kloridot tartalmaz, amire Ön allergiás lehet!

3. HOGYAN KELL ALKALMAZNI AZ ALLERGODIL SZEMCSEPPET?

Az Allergodil szemcseppet mindig az orvos által elmondottaknak megfelelően alkalmazza. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét. Amennyiben a kezelőorvos másképpen nem rendeli, a készítmény szokásos adagja: reggel és este 1-1 csepp mindkét szembe. Súlyosabb esetben orvosa rendelhet napi 4x 1-1 cseppet mindkét szemébe. Az Allergodil szemcsepp nem fertőzések kezelésére szolgál! A szemcsepp becseppentését az alábbi útmutatónak megfelelően kell végezni. Eleinte érdemes tükör előtt végezni a becseppentést. Mossa meg a kezét, majd:

 1. Lágyan törölje szárazra a szemét egy kendővel.

 2. Csavarja le a műanyag tartály tetejét és győződjön meg arról, hogy tiszta a cseppentő.

 3. Finoman húzza le az alsó szemhéját

 4. Óvatosan cseppentsen az alsó szemhéja középső részére egy cseppet

 5. Vigyázzon, hogy a cseppentő ne érjen hozzá a szeméhez.

 6. Engedje el az alsó szemhéját és finoman szorítsa a szem belső zugát az orrnyeregnek. Majd ujját az orrának szorítva lassan pislogjon néhányszor, hogy a csepp a szem felszínén eloszolhasson. Itassa fel a felesleges gyógyszert.

 7. Ismételje meg ezt a folyamatot a másik szemével.

Ha az előírtnál több Allergodil szemcseppet alkalmazott

Ha véletlenül túl sok Allergodil szemcseppet cseppentene a szemébe, nem valószínű, hogy bármi baja történne. Kis veszélye a szemcsepp lenyelésével kapcsolatos túladagolásnak van. Ezért ha bárki - különösen gyermek - véletlenül megissza a szemcseppet, haladéktalanul keresse fel orvosát, vagy a helyi kórház baleseti osztályát.

Ha elfelejtette alkalmazni az Allergodil szemcseppet

Ha elfelejtene cseppenteni, amint eszébe jut, pótolja az elmaradt cseppentést, a következő alkalmazást pedig a megadott időben végezze el. Ha bármilyen további kérdése van a készítmény alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.

4. LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOK

Mint minden gyógyszer, így az Allergodil szemcsepp is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek. Mellékhatásként ritkán a szemben enyhe, múló irritáció előfordulhat. Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

5. HOGYAN KELL AZ ALLERGODIL SZEMCSEPPET TÁROLNI

Legfeljebb 25 °C-on tárolandó. Felbontás után 4 hétig használható fel. A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó! A csomagoláson feltüntetett lejárati idő után ne alkalmazza az Allergodil szemcseppet. A lejárati idő a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik. A gyógyszereket nem szabad a szennyvízzel vagy a háztartási hulladékkal együtt megsemmisíteni. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy szükségtelenné vált gyógyszereit miként semmisítse meg. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

6. TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

Mit tartalmaz az Allergodil szemcsepp?

 • A készítmény hatóanyaga: 0,50 mg azelasztin-hidroklorid (megfelel. 0,456 mg azelasztinnak) ml-enként. (1 csepp 0,025 mg hatóanyagot tartalmaz.)

 • Egyéb összetevők: benzalkónium-klorid, nátrium-edetát, hipromellóz, szorbitol oldat (70%), nátrium-hidroxid, injekcióhoz való desztillált víz.

Milyen az Allergodil szemcsepp külleme és mit tartalmaz a csomagolása?

Tiszta, színtelen, vizes, steril oldat. Csomagolás: 1 db garanciazáras, csavaros kupakkal ellátott műanyag tartály (6 ml) cseppentő feltéttel, dobozban. 1 db 6 ml-es tartály dobozban.

Tovább olvasom

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!