A webhely Google-cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát.

Az ünnepek alatt is tudunk gyógyszert venni!

HáziPatika
Az ünnepek alatt is tudunk gyógyszert venni!
Az ünnepek alatt is bármikor szükségünk lehet valamilyen gyógyszerre. Vajon hova fordulhatunk ilyenkor? Karácsonykor és szilveszterkor sem kell aggódnunk, ha épp kifogytunk a gyógyszereinkből. A gyógyszertárak ugyanis az ünnepek alatt ügyeleti rend szerint működnek majd- derült ki az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OÉGYI) közleményéből.

Mikor lesznek nyitva a patikák?

December 24-én 12 óráig lesznek nyitva azok a gyógyszertárak, amelyek a pihenőnapokon is működnek. 25-én és 26-án pedig a 0-24 órás, az ünnepnapokon is nyitva tartó, valamint az ügyeletes gyógyszertárak biztosítják majd a gyógyszerellátást. Szilveszterkor a szokásos időpontig, rövidített nyitvatartás esetén pedig 14 óráig lehet gyógyszert venni a patikákban. Január elsején viszont csak az éjjelnappali, az ünnepnapokon is nyitva tartó, valamint az ügyeletes gyógyszertárak működnek majd.

Mi legyen a házipatikában? Korábbi cikkünkben összefoglaltuk, miket ajánlott mindig tartani otthon - kattintson ide!

A patikák betegforgalmi bejáratánál jól látható helyen és jól olvashatóan jelzik majd a legközelebbi, folyamatosan nyitva tartó vagy ügyeleti szolgálatot teljesítő gyógyszertár nevét, címét, telefonszámát, valamint a készenléti szolgálat kezdő és befejező időpontját. Az ügyeleti vagy készenléti szolgálatot ellátó gyógyszertárakról az OÉGYI oldalán is találunk információkat.
 

Azért nem árt felkészülni

A közlemény azonban kiemeli azt is, hogy az ünnepnapok torlódása miatt nagyon fontos, hogy mindenkinek elegendő mennyiség legyen otthon a rendszeresen szedett készítményeiből. Emellett a váratlan helyzetekre sem árt inkább előre felkészülni. Azt javasolják, hogy még most ellenőrizzük az otthon tartott láz- és fájdalomcsillapító szereket, torokfertőtlenítőt, orrcseppet és köptetőt, valamint a gyomor- és bélpanaszokra szolgáló készítményeket. Ha ezek már lejártak, vagy pont kifogytunk belőlük, érdemes még az ünnepek kezdete előtt betárazni.

Tartalomhoz tartozó címkék: hír
blog comments powered by Disqus