A webhely Google-cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát.

Colief Laktáz enzim csepp 7ml

3.999 Ft
3.999 Ft
Speciálisan a csecsemőkori hasfájás (kólika) megelőzésére, enyhítésére
Nem értékelt
Szállítási díj: 280 Ft
Várható szállítás: 2021. július 30.
Elérhetőség: Beszerzés alatt 3-5 munkanap
Gyártó: Crosscare Ltd.
9900 Ft feletti vásárlás esetén
ingyenes a szállítás. Részletek

Leírás

Colief Laktáz enzim csepp lifeplan 7ml

A Colief  csepp speciálisan, a csecsemőkori hasfájás (kólika) megelőzésére, enyhítésére kifejlesztett termék. A Colief laktáz enzimet tartalmaz. A laktáz enzim egy természetesen előforduló enzim szervezetünkben, feladata lebontani a különféle táplálékokkal – anyatej, tápszerek, tejtermékek – bekerülő tejcukrot.

A születést követő hónapban a csecsemők egy részének laktáz enzim termelése még nem elegendő az elfogyasztott tejcukor lebontásához így emésztetlen tejcukor marad a belekben. Az belekben maradó emésztetlen tejcukorból hidrogén gáz képződik, mely gáz a beleket feszíti és hasi fájdalmat – közismert nevén a kólikát – okoz, ami a 4 hónap alatti babáknál szélgörcsök és hosszú ideig tartó sírás formájában jelenik meg. Az állapot neve átmeneti vagy relatív laktáz hiány.

A Colief csepp segít nagyobb mértékben lebontani a tejcukrot, ezzel támogatja a baba emésztését és igazoltan csökkenti a hajfájásos sírásos órák számát.

A Colief cseppel végzett klinikai vizsgálatok igazolták, hogy a sírásos órák száma jelentősen csökken, ha babák a táplálékát az élet első hónapjaiban ColiefŸ cseppel egészítik ki.

A cseppeket 4 hónapos korig minden etetésnél alkalmazhatjuk, amíg a baba emésztőrendszere képes nem lesz természetes módon elegendő enzim termelésére, a táplálék megfelelő emésztésére.

Colief biztonságosan alkalmazható születéstől kezdve.
A Colief cseppeket a panaszok fennállása esetén minden etetésnél alkalmazhatja, anyatejes és tápszeres táplálás esetén is.
Akár anyatejbe akár tápszerbe adagolja a Colief cseppeket, mindig hagyja 20 percet állni a Coliefes tápszert/anyatejet az etetés megkezdése előtt, hogy az megfelelően ki tudja fejteni a hatását!

Anyatejes táplálás esetén az enzimes anyatej adását követően rögtön tegye mellre a csecsemőt. A cseppek közvetlenül a csecsemő szájába nem adagolhatók, mert hatásukat úgy nem tudják kifejteni!

Az éjszakai etetések esetében ki lehet kerülni a várakozást, ha előre elkészíti a tápszer, vagy előre este lefekvéskor beleteszi a Coliefet a lefejt 15 ml anyatejbe.
Ebben az esetben, miután bele tette a Coliefet a tejbe/tápszerbe, tegye hűtőszekrénybe és az éjszakai etetésig ott tárolja.

Anyatejes táplálás - 4 csepp / táplálás

 • Fejjen le egy kevés anyatejet (15-20 ml) és tegye sterilizált edénybe
 • Adjon hozzá 4 csepp Colief-et, majd rázza össze.
 • Hagyja, hogy a Colief-es anyatejet 20 percet állni.
 • 20 perc elteltével etesse meg a babát a sterilizált műanyag kanállal, pohárból vagy cumisüvegből az enzimes ( Coliefes ) anyatejjel
 • Tegye mellre a csecsemőt és szoptassa a megszokott módon.


FIGYELEM!
Anyatejes táplálás esetén az enzimes anyatej adását követően (előetetés után) rögtön tegye mellre a csecsemőt, hogy az enzimes anyatej időben hozzá tudjon keveredni a gyomorban a mellből szívott anyatejhez, a Colief hatása csak így lesz megfelelő.

Tápszeres táplálás - 4 csepp / táplálás

 • A gyártói utasításnak megfelelően készítse el a tápszert
 • Adjon a visszahűtött tápszerhez 4 csepp Colief-et
 • Rázza össze, majd fél órát hagyja állni
 • Megfelelő hőmérsékletre óvatosan visszamelegítve etesse meg vele szokásos módon a csecsemőt.
 • A maradékot öntse ki!


Kész tápszerek - 4 csepp / táplálás

 • A gyártói utasításnak megfelelően készítse el a tápszert
 • Adjon a visszahűtött tápszerhez 4 csepp Colief-et
 • Rázza össze, majd fél órát hagyja állni
 • Megfelelő hőmérsékletre óvatosan visszamelegítve etesse meg vele szokásos módon a csecsemőt.


Vegyes táplálás
Ha az anyatej nem elegendő és a csecsemő tápszeres pótlásra szorul, a Coliefet mindkettőhöz hozzá kell adni!. Csak abban tudja bontani a tejcukrot, amihez hozzákeveredik!.

Például ha 80 -100 ml az anyatej amit szopni tud és 100 ml pótlást készítünk, akkor a Colief adagja 2-2 csepp , mind az anyatejhez előetetve, mind a tápszerhez hosszá téve.

FONTOS FIGYELMEZTETÉS!
A Colief-ben található laktáz enzim magas hőmérsékleten (70C fölött) elbomlik. NE használjon mikrohullámú sütőt az esetleges vissza melegítéshez. A Colief cseppet mindig anyatejbe vagy tápszerbe adagolva alkalmazza, ne adja közvetlenül a csecsemő szájába.
Az enzim legjobban testhőmérsékletű (kb. 40C fokos) tejben dolgozik.

A cseppek adagolása változtatható, először alkalmazza az előírás szerint minden etetésnél, később egy- egy étkezésnél, szükség szerint, vagy az etetésenként alkalmazott cseppek számát megfelezve, az alkalmazás teljes befejezése előtt.

Ha a panaszok (sírás, puffadás, hasi fájdalom) megjelenik újra a dózis csökkentésével, adagolja a cseppeket újra előírás szerint minden etetésnél.

Minden változás, panasz vagy észrevétel esetén forduljon gyermeke orvosához tanácsért!

A Colief laktáz enzimet tartalmazó csepp speciális – gyógyászati célra szánt – tápszer.

Tovább olvasom

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!