A webhely Google-cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát.

DONA 1500 mg por belsőleges oldathoz, 20 tasak

4.253 Ft
4.253 Ft
2022. január 1-től hatályos jogszabály változás miatt a gyógyszernek minősülő termékek KIZÁRÓLAG személyes átvétel útján rendelhetőek!
Nem értékelt
Szállítási díj: Nem szállítható.
Várható szállítás: 2023. október 10.
Elérhetőség: Rendelhető 1-2 munkanap
Gyártó: Mylan Epd Kft.
14000 Ft feletti vásárlás esetén
ingyenes a szállítás. Részletek

Leírás

A Dona 1500 mg por belsőleges oldathoz tájékoztatója

Enyhe és középsúlyos degeneratív ízületi megbetegedések (arthrosis, osteoarthritis) kezelésére szolgál. Csökkenti az izületi fájdalmakat, elősegíti a beteg ízület működőképességének helyreállítását és gátolja a folyamat előrehaladását. Hatóanyaga a szervezetben fiziológiásán jelen lévő vegyület, mely az ízületi porcképződésben szerepet játszó anyagok szintéziséhez szükséges. Dona hatására a károsodott porcállomány fokozatosan regenerálódik, újraképződik.

WEBBeteg.hu Tudástár – Porcerősítés

A gyógyszer hatása lassan, 2-3 hét alatt alakul ki és a gyógyszerszedés abbahagyása után is fennáll néhány hétig. Kúraszerű kezelésre alkalmas. A Dona kezelés célszerűen összekapcsolható a degeneratív ízületi megbetegedések során szokásos torna és fizikoterápia alkalmazásával.

TUDNIVALÓK A DONA SZEDÉSE ELŐTT

Ne alkalmazza a Dona készítményeket, ha a következő állapotok állnak fenn (ellenjavallatok):

  • túlérzékenység (allergia) a készítmény hatóanyagára, vagy bármely segédanyagára;

  • sebészeti beavatkozást igénylő esetekben, amikor a porcvédő hatás a porcpusztulás mértéke miatt már nem érvényesülhet;

  • a terhesség első 3 hónapjában és szoptatás időszakában -kellő tapasztalat hiányában-ellenjavallt;

  • gyermekkorban elegendő tapasztalat hiányában nem javasolt;

  • Dona por: fenilketonuriában szenvedő betegeknek nem adható, mivel aszpartámot tartalmaz;

  • Dona kapszula: tejcukor-érzékenységben szenvedő betegeknek nem adható, mivel kapszulánként 28,5 mg tejcukrot tartalmaz.

WEBBeteg.hu Tudástár – Csontritkulás

A Dona fokozott elővigyázatossággal alkalmazható

Súlyos máj- és/vagy veseelégtelenségben szenvedő betegek kezelése fokozott óvatosságot igényel. A terhesség 4. hónapjától alkalmazása csak az előny/kockázat gondos mérlegelésével történhet.

Terhesség és szoptatás

Állatokon végzett kísérletek során a Dona nem gyakorolt káros hatást sem a szaporodásra, sem a szoptatásra. Mivel azonban emberre vonatkozó tapasztalatok nem állnak rendelkezésre, a terhesség első 3 hónapjában, valamint szoptatás időszakában a készítmény alkalmazása ellenjavallt. A terhesség 4. hónapjától adagolása csak az előny/kockázat gondos mérlegelésével történhet. Kérdéseivel bármely gyógyszer szedése előtt forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez!

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek üzemeltetéséhez szükséges képességekre

Nem várható hatás kialakulása ezekre a képességekre.

Fontos információk a Dona egyes összetevőiről

A Dona por aszpartámot tartalmaz, ezért fenilketonuriában szenvedő betegeknek nem adható. A Dona kapszula tejcukrot (laktózt) tartalmaz, ezért laktóz érzékeny betegek nem szedhetik.

Egyéb gyógyszerek szedése/alkalmazása (gyógyszerkölcsönhatások)

Célzott interakciós vizsgálatok nem történtek, azonban a glükózamin-szulfát, mint a szervezetben előforduló fiziológiás anyag fizikai-kémiai és a farmakológiai tulajdonságai nem valószínűsítik más gyógyszerekkel való interakciók előfordulását. A Dona befolyásolhatja egyes antibiotikumok (tetraciklinek, penicillin, klóramfenikol) hatását. Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is!

HOGYAN KELL SZEDNI A DONA KÉSZÍTMÉNYEKET?

Gyógyszerét kizárólag az orvos által előirt adagban és ideig alkalmazza! Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, vagy a készítmény hatását túl erősnek, vagy csekélynek érzi, forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez! Ha az orvos másképpen nem rendeli, a készítmény szokásos adagja:

  • Dona kapszula: Felnőtteknek a napi dózis 3x2 kapszula (1500 mg/nap) kúraszerű adagolásban.

  • Dona por oldathoz: Felnőtteknek a napi dózis 1 tasak por (1500 mg/nap) kúraszerű adagolásban. A tasak tartalmát egy pohár vízben feloldva kell meginni. A készítményt étkezés közben ajánlott bevenni.

A kezelés teljes időtartama 3 hónap, mely évente több alkalommal ismételhető, 2 hónapos szünetek közbeiktatásával. A Dona kapszula vagy a Dona por alkalmazható a Dona injekcióval kombinálva, Hl. a Dona injekcióval megkezdett kezelés folytatásaként.

Ha az előírtnál több Dona-t vett be ... (véletlen, vagy szándékos túladagolás)

Véletlen vagy szándékos túladagolásról tapasztalatok nem állnak rendelkezésre. Állatokon végzett akut és krónikus toxikológiai vizsgálatok során a humán terápiás dózis 200-szorosát meghaladó adagban sem észleltek toxikus tüneteket.

Ha elfelejtette bevenni gyógyszerét

A soron következő adagolási időpontban ne alkalmazzon dupla adagot!

LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOK

Klinikai vizsgálatok szerint a glükózamin-szulfát igen jól tolerálható, de mint minden gyógyszernek, a Dona-nak is lehetnek mellékhatásai. Ritkán -átmeneti jelleggel- enyhe gyomorfájdalom, meteorismus, székrekedés és hasmenés jelentkezhet. Kivételesen előfordult látászavar, hajhullás. A kezelés során viszketés vagy bőrvörösség formájában túlérzékenység felléphet. Ha mellékhatást, vagy az itt felsoroltakon túl bármilyen egyéb szokatlan tünetet észlel, értesítse kezelőorvosát!

A KÉSZÍTMÉNY TÁROLÁSA

Legfeljebb 30°C- on, az eredeti csomagolásban tárolandó. A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó! A gyógyszert a csomagoláson (a dobozon és a buborékfólia szélén) feltüntetett lejárati időn belül
szabad csak felhasználni.

Tovább olvasom

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!