Kitonail 80mg/g gyógyszeres körömlakk 3,3ml

Kitonail 80mg/g gyógyszeres körömlakk 3,3ml Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
5.390 Ft
3.850 Ft (3.667 Ft + ÁFA)
Kedvezmény: 29%
Az akció időtartama:
2018. 04. 09. - 2018. 05. 04.
Szállítási díj: 750 Ft
Várható szállítás: 2018. április 23.
Gyártó: Angelini Pharma
A Kitonail 80 mg/g körömlakk gombaellenes hatású gyógyszerkészítmény.
Leírás

A Kitonail gyógyszeres körömlakk tájékoztatója

A Kitonail 80 mg/g körömlakk gombaellenes hatású gyógyszerkészítmény (széles spektrumú gombaellenes szer) az enyhén és közepesen fertőzött kézujjak és lábujjak körmei és a közvetlen környezetükben található bőr helyi kezelésére.  A köröm gombás fertőzései (onychomycosis) kezelésére szolgál, amelyet fonalas gombák vagy más, a ciklopirox hatóanyaggal kezelhető gombák okoznak.  Hatóanyaga a ciklopirox, amely megakadályozza a gombák növekedését és elpusztítja ezeket. Ettől gyógyultak lesznek a körmei.

Tudnivalók a KITONAIL 80 MG/G körömlakk alkalmazása előtt

WEBBeteg.hu Tudástár – Gombásodás

Ne alkalmazza a Kitonail 80 mg/g körömlakkot:

  •  ha allergiás (túlérzékeny) a ciklopiroxra vagy a Kitonail 80 mg/g körömlakk egyéb összetevőjére,
  •  18 év alatti gyermekeknél, mivel nincs elegendő tapasztalat e korcsoporttal kapcsolatban.

A Kitonail 80 mg/g körömlakk fokozott elővigyázatossággal alkalmazandó:

Ha érzékennyé válik a készítménnyel szemben, hagyja abba a kezelést és forduljon orvoshoz.  Mint minden gombás körömfertőzés helyi kezelése esetében, ha a fertőzés több körmöt érint (>5 köröm), ha a köröm felület több, mint 2/3-át érinti, és ha hajlamosító tényező, mint például cukorbetegség és immunbetegség áll fenn, beszéljen orvosával a gyógyszeres körömlakk mellett egy esetleges kiegészítő szájon át alkalmazandó terápia lehetőségéről.  Ha Ön cukorbeteg, legyen óvatos a körömvágásnál.  Kerülendő a körömlakk érintkezése a szemmel és a nyálkahártyákkal.  A Kitonail 80 mg/g gyógyszeres körömlakk csak külsőleges használatra szolgál.  A kezelt körmökön ne használjon kozmetikai körömlakkot vagy más kozmetikai készítményt.

A kezelés ideje alatt alkalmazott egyéb gyógyszerek

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg, vagy nemrégiben szedett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is.

Terhesség, szoptatás

Terhesség

Mielőtt bármilyen gyógyszert elkezdene szedni, beszélje meg kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.  Kitonail 80 mg/g körömlakkal való kezelés csak sürgős szükség esetén végezhető, miután a felelős orvos gondosan mérlegelte a kedvező hatásokat és a lehetséges kockázatokat.

Szoptatás

Nem ismert, hogy emberekben a ciklopirox bejut-e az anyatejbe. Kitonail 80 mg/g körömlakkal való kezelés csak sürgős szükség esetén végezhető, miután a felelős orvos gondosan mérlegelte a kedvező hatásokat és a lehetséges kockázatokat.

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre

Nem ismeretesek.

Fontos információk a Kitonail 80 MG/G körömlakk egyes összetevőiről

A Kitonail 80 mg/g körömlakk cetil-sztearil-alkoholt tartalmaz. Ez helyi bőrreakciót, például bőrpírt, vagy égő érzést okozhat (irritációs kontakt dermatitisz).

3. HOGYAN KELL ALKALMAZNI A KITONAIL 80 MG/G KÖRÖMLAKKOT?

A Kitonail 80 mg/g körömlakkot mindig pontosan az ebben a tájékoztatóban található utasításoknak megfelelően használja. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.  Ha az orvos nem rendeli máshogy, a Kitonail 80 mg/g körömlakkot vékony rétegben kell a fertőzött körömre (körmökre) kenni. Előtte a körmöket meg kell mosni és meg kell szárítani. A gyógyszeres körömlakkot fel kell kenni az egész köröm felszínére és a környező bőr 5 mm-es sávjára. Ha lehetséges, a Kitonail 80 mg/g körömlakkot a köröm szabad széle alá is kell kenni.  Körülbelül 30 másodpercet várjon a Kitonail 80 mg/g körömlakk megszáradására.  A kezelt körmö(ke)t a körömlakk felkenése után hat óráig nem szabad megmosni, ezért javasolt este, lefekvés előtt alkalmazni a körömlakkot. A hat óra eltelte után a szokásos módon lehet tisztálkodni.  A Kitonail 80 mg/g körömlakkot nem kell eltávolítani oldószerrel vagy dörzsöléssel (például körömreszelővel), elegendő a körmöket vízzel megmosni. Ha a Kitonail 80 mg/g körömlakkot véletlenül lemossa, újra fel lehet kenni. Javasolt rendszeresen levágni a fertőzött köröm szabad szélét és a körömtöredékeket.  A kezelést addig kell folytatni, amíg az elváltozás el nem múlik, tehát a köröm (körmök) teljesen vagy majdnem teljesen ép(ek) és egészséges köröm nőtt a helyére. Általában a kézkörmök gyógyulása körülbelül 6 hónapig tart, a lábkörmöké körülbelül 9-12 hónapig.  Ha egy kéz- vagy lábköröm nagy felületen érintett, vagy több köröm van megbetegedve, a körömlakkon kívül szájon át szedett gyógyszerre is szükség lehet. Ezt kérjük, beszélje meg orvosával.  Ha úgy látja, hogy a Kitonail 80 mg/g körömlakk hatása túl erős vagy túl gyenge, beszéljen erről orvosával vagy gyógyszerészével.

Mit tegyen, ha több Kitonail 80 mg/g körömlakkot alkalmazott, mint amennyit kellett volna?

Eddig nem számoltak be a készítmény túladagolásáról.

Mit tegyen, ha elfelejtette alkalmazni a Kitonail 80 mg/g körömlakkot?

Ha egyszer elfelejti felkenni a körömlakkot, a következő alkalommal ne pótolja be azzal, hogy dupla annyit használ. Folytassa a kezelést úgy, ahogy azt az orvosa javasolta, vagy ahogy ennek a tájékoztatónak a 3. pontjában (Hogyan kell alkalmazni a Kitonail 80 mg/g körömlakkot?) le van írva. Ha a gyógyszeres körömlakkot több napon keresztül nem használta, csökkenhet a hatásossága.

Mi történik, ha abbahagyja a Kitonail 80 mg/g körömlakk alkalmazását?

Ha abbahagyja a Kitonail 80 mg/g körömlakk alkalmazását, mielőtt a körme teljesen ép vagy majdnem teljesen ép lenne, lehetséges, hogy a gombák nem tűntek el teljesen. Ebben az esetben lehetséges, hogy a körmei állapota ismét rosszabbodni fog.  A termék alkalmazásával kapcsolatos további kérdéseivel forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez.

4. LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOK

Mint minden gyógyszer, így a Kitonail 80 mg/g körömlakk is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

A mellékhatások gyakoriságára a következő kifejezéseket használjuk:

  • nagyon gyakori (10 kezelt beteg közül több mint egynél fordul elő)
  • gyakori (10 kezelt beteg közül több mint egynél, de 100 kezelt beteg közül több mint egynél)
  • nem gyakori (100 kezelt beteg közül több mint egynél, de 1 000 kezelt beteg közül több mint egynél)
  • ritka ( 1 000 kezelt beteg közül több mint egynél, de 10 000 kezelt beteg közül több mint egynél)
  • nagyon ritka ( 10 000 kezelt beteg közül több mint egynél fordul elő)

Általános és az alkalmazás helyén fellépő rendellenességek:

Igen ritka

  • bőrpír, kiütés, égő érzés és viszketés az alkalmazás helyén.

Az eddig tapasztalt mellékhatások enyhék voltak és rövid idő után megszűntek.  Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

5. HOGYAN KELL TÁROLNI A KITONAIL 80 MG/G KÖRÖMLAKKOT?

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!  Az üvegen és a dobozon feltüntetett lejárai idő után ne alkalmazza a terméket.  A fénytől való védelem érdekében az üveget tartsa a dobozában  Az üveget szorosan lezárva kell tárolni, hogy a tartalma ne párologhasson el.  Hűtőszekrényben nem tárolható.  Ez a készítmény gyúlékony. Hőtől és nyílt lángtól távol tartandó.  Az üveg felbontása után: legfeljebb 6 hónapig tárolható.  15 °C alatti hőmérsékleten a gyógyszeres körömlakk sűrű zselévé alakulhat, némi pelyhes csapadék képződhet, vagy egy kevés üledék gyűlhet össze az üveg alján. A csapadék feloldódik, ha az üveget a két keze között dörzsöli körülbelül egy percig. Ezután újra átlátszó lesz az oldat. Ha ez megtörténik, az nem befolyásolja a termék minőségét vagy hatásosságát.  Használat előtt nézze meg az üveg alját, hogy az oldat ismét átlátszóvá vált-e.  A gyógyszereket nem szabad a szennyvízzel vagy a háztartási hulladékkal együtt megsemmisíteni. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy szükségtelenné vált gyógyszereit miként semmisítse meg. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

6. TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

Mit tartalmaz a Kitonail 80 mg/g körömlakk?

A készítmény hatóanyaga a ciklopirox.  Egy gramm gyógyszeres körömlakk 80 mg ciklopiroxot tartalmaz.  Egyéb összetevők: etil-acetát, etanol (96%-os), cetil-sztearil-alkohol, hidroxi-propil-kitozán és tisztított víz.

A Kitonail 80 mg/g körömlakk külleme és a csomagolás tartalma

A Kitonail 80 mg/g gyógyszeres körömlakk átlátszó, színtelen vagy enyhén sárgás oldat átlátszó üvegpalackban, csavaros kupakkal, a kupak belsejében egy ecset található.

Kategória hasonló termékei

Miért érdemes minket választani?

 

5000 Ft feletti vásárlás esetén ingyenes házhozszállítás az ország bármely pontjára.*

Valódi patika a virtuális mögött: partnerünk az Arany Oroszlán Patika.

Online rendelési lehetőség a nap 24 órájában.

Folyamatos akciók, kedvezményes ajánlatok.

Szakmai partnerünk Magyarország egyik vezető egészségügyi portálja, a WEBBeteg.

Kérdése van? Hívja ügyfélszolgálatunkat,
ahol ügyintézőink személyesen nyújtanak segítséget Önnek!