A webhely Google-cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát.

Lecrolyn 40mg/ml oldtos szemcsepp

2.735 Ft
2.735 Ft

Szemészeti alkalmazásra.

Nem értékelt
Szállítási díj: 495 Ft
Várható szállítás: 2022. január 25.
Elérhetőség: Raktáron
Gyártó: Santen
9900 Ft feletti vásárlás esetén
ingyenes a szállítás. Részletek

Leírás

1. Milyen típusú gyógyszer a Lecrolyn és milyen betegségek esetén alkalmazható?

A Lecrolyn szemcsepp a nátrium-kromoglikát nevű hatóanyagot tartalmazza, amely az allergia elleni gyógyszerek csoportjába tartozik. A Lecrolyn allergia okozta szemtünetek kezelésére szolgál. Hatását az allergiás reakcióhoz vezető természetes anyagok, például a hisztamin szemben történő felszabadulásának gátlása útján fejti ki. Az allergiás reakció tünetei közé tartozik a szem viszketése, könnyezése, vörössége vagy gyulladása, valamint a szemhéjduzzanat. Általában mindkét szem érintett. Ezek a tünetek általában tavasszal vagy nyáron jelentkeznek, amikor a fű- és fafélékből származó pollenek az azokra érzékeny egyének szemébe kerülnek. Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát, ha tünetei 2 napon belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.

2. Tudnivalók a Lecrolyn alkalmazása előtt

Ne alkalmazza a Lecrolyn-t: ha allergiás a nátrium-kromoglikátra vagy a Lecrolyn (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére.

Figyelmeztetések és óvintézkedések A Lecrolyn szemcsepp alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával, ha csak az egyik szemén vannak tünetei, mivel az allergiás reakciók általában mindkét szemet érintik.

Egyéb gyógyszerek és a Lecrolyn Más szemcseppek egyidejű alkalmazása során a különböző szemcseppek alkalmazása között legalább 15 percnek el kell telnie.

Terhesség és szoptatás A magzatra gyakorolt káros hatást nem igazoltak. A Lecrolyn terhesség és szoptatás alatt alkalmazható.

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre Mint más szemcseppek, így a Lecrolyn is okozhat rövid ideig tartó homályos látást. Ha ez jelentkezik Önnél, ne vezessen gépjárművet és ne kezeljen gépeket, amíg látása teljes mértékben helyre nem áll.

Kontaktlencse A Lecrolyn nem tartalmaz tartósítószert. Ezért kontaktlencse viselése esetén is alkalmazható.

3. Hogyan kell alkalmazni a Lecrolyn-t?

Ezt a gyógyszert mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően alkalmazza. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. A készítmény ajánlott adagja gyermekek és felnőttek számára mindkét szembe naponta kétszer 1-2 csepp. A szemcsepp becseppentése előtt: - a tartály felnyitása előtt mosson kezet; - amikor legelső alkalommal felnyitja a tartályt, 1 cseppet cseppentsen a lefolyóba; - a szemcsepp becseppentéséhez olyan testhelyzetet válasszon, amelyet a legkényelmesebbnek talál (a cseppentést végezheti ülve, hanyatt fekve vagy tükör előtt állva). Becseppentés: 1. Fogja meg a tartályt közvetlenül a kupak alatt, és csavarja le a kupakot a tartály felnyitásához. Az oldat szennyeződésének elkerülése érdekében a tartály hegyével semmit ne érintsen meg. 2. Hajtsa hátra a fejét, és tartsa a tartályt a szeme fölé. 3. Húzza lefelé az alsó szemhéját, és nézzen felfelé. Óvatosan nyomja össze a tartályt, és hagyja, hogy egy csepp a szemébe essen. Felhívjuk figyelmét, hogy a tartály összenyomása és a csepp kibocsátása között eltelhet néhány másodperc. A tartályt ne nyomja össze túl erősen. 4. Pislogjon néhányszor, hogy a csepp szétterjedjen a szem felületén. 5. A tartály tetejében maradt oldat eltávolítása érdekében egy mozdulattal rázza meg a tartályt lefelé. A Lecrolyn szemcsepp másik szembe történő becseppentéséhez kövesse a 2-4. utasítást. 6. Mielőtt visszahelyezné a tartályra a kupakot, egy mozdulattal rázza meg lefelé, hogy a hegy környéke száraz maradjon. A használat végén kis mennyiségű oldat maradhat a tartályban. Ez annak tudható be, hogy valamennyi tartály rámérést tartalmaz, amely biztosítja, hogy a tartályból 5 ml, illetve 10 ml oldatot lehessen adagolni. Forduljon kezelőorvosához vagy gyógyszerészéhez, ha a Lecrolyn2 napig történő alkalmazása után nem javulnak vagy éppen súlyosbodnak szemtünetei. Azokban az időszakokban, amikor magas pollenkoncentráció várható, a szemtünetek féken tartása érdekében a szemcsepp rendszeres, mindennapi használata javasolt. Ha az előírtnál több Lecrolyn-t alkalmazott A Lecrolyn túladagolása kapcsán jelentkező reakciók nem ismertek. Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

4. Lehetséges mellékhatások

Mint minden gyógyszer, így a Lecrolyn is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek. Beszámoltak allergiás reakciókról (túlérzékenység). Nem ismert azonban, hogy ez milyen gyakran fordul elő. Azonnal kezelőorvosához kell fordulnia, ha olyan tünetei jelentkeznek, mint például bőrkiütés, nyelési vagy légzési problémák, az ajkak-, az arc-, a torok- vagy a nyelv duzzanata, illetve a szemvörösség súlyosbodása. Gyakori mellékhatás (10 beteg közül legfeljebb 1 beteget érinthet) az alkalmazás során jelentkező helyi égő érzés. Mellékhatások bejelentése Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül. A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.

5. Hogyan kell a Lecrolyn-t tárolni?

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó! Legfeljebb 25 °C-on tárolandó. Nem fagyasztható! A dobozon és a tartályon feltüntetett lejárati idő EXP után ne alkalmazza ezt a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik. Az oldat a tartály első felbontása után 8 hétig alkalmazható. A tartályt tartsa jól lezárva. Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

6. A csomagolás tartalma és egyéb információk

Mit tartalmaz a Lecrolyn? - A készítmény hatóanyaga a nátrium-kromoglikát. Az oldat 40 mg nátrium-kromoglikátot tartalmaz milliliterenként. - Egyéb összetevők: glicerin, dinátrium-edetát, polivinil-alkohol, injekcióhoz való víz. - Milyen a Lecrolyn külleme és mit tartalmaz a csomagolás? A Lecrolyn tiszta, színtelen vagy enyhén sárgás oldat, amely kék hegyű fehér cseppentőfeltéttel és fehér műanyag csavaros kupakkal ellátott fehér műanyag tartályban, dobozban kerül forgalomba.

Kiszerelések: 1×5 ml, 2×5 ml, 3×5 ml vagy 1×10 ml

Nem feltétlenül mindegyik kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.

Tovább olvasom

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!