Loritan magzatvízszivárgást kimutató tesztbetét 10X

Loritan magzatvízszivárgást kimutató tesztbetét 10X Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
2.790 Ft (2.657 Ft + ÁFA)
Szállítási díj: 750 Ft
Várható szállítás: 2018. május 23.
Gyártó: Richter Gedeon Nyrt.
Magzatvízszivárgást kimutató tesztbetét.
Leírás

A Loritan magzatvízszivárgást kimutató tesztbetét 10X tájékoztatója

Mielőtt elkezdi alkalmazni ezt a terméket figyelme­sen olvassa el az alábbi tájékoztatót!

Magzatvízszivárgást kimutató tesztbetét

A Loritan® magzatvízszivárgást kimutató betét egy egy­szerűen használható, otthoni teszt, ami lehetővé teszi, hogy a valószínűsíthető magzatvízszivárgást észlelje, amennyiben az orvosa feltételezi, hogy Önnél a magzat­víz szivárgásának nagyobb a kockázata.

A magzatvíz szi­várgásának nagyobb a kockázata a magzatvíz minta­vételt (amniocentézis) követő 48 órában, vagy amikor ismeretlen eredetű, vízszerű folyás jelentkezik, vagy azoknál a kismamáknál, akiknek korábban már volt idő előtti burokrepedésük.

A Loritan® magzatvízszivárgást kimutató betét színe megváltozik, amikor 6,5-es vagy an­nál magasabb pH-jú folyadékkal érintkezik. A magzatvíz pH-ja 6,5 feletti.

A tesztbetét működési elve

A Loritan® magzatvízszivárgást kimutató betétet illessze a fehérneműjébe és használja napközben. Ha folyadék szivárgását érzi, ellenőrizze, hogy van-e színváltozás a sárga háttéren. A betét színváltozása lehet részleges vagy teljes (bármilyen erősségű, alakú, nagyságú és elhelyezkedésű).

Figyelem: A színváltozás a folyadék- szivárgást követő 10-30 percben jelentkezik. Amennyiben halványszürke, kék vagy zöld elszíneződés látható, valószínűleg a magzatburokból szivárog a magzatvíz, vagy hüvelyi fertőzése van. Ebben az eset­ben haladéktalanul beszéljen a kezelőorvosával, vagy jelentkezzen a kórházban. Ha a betét sárga marad, a kicsorgott folyadék valószínűleg vizelet, ami gyakori a terhesség során.

Még a minimális, nedvességnek érezhető magzatvízszivárgás is látható, halványszürke, kék vagy zöld elszíne­ződést okoz. A további kivizsgálás és kezelés érdekében beszéljen a kezelőorvosával.

A Loritan® magzatvízszivárgást kimutató betét haszná­lata javasolt veszélyeztetett terhesség vagy normál ter­hesség esetén is.

A magzatvíz szivárgása megnöveli a fertőzés veszélyét mind az anyára, mind a magzatra nézve.

A korai felisme­rés segít:

 • megelőzni a komplikációkat vagy a koraszülést,
 • azonosítani a burok sérülését, különösen az amnio­centézis után,
 • észlelni a burokrepedést, hogy Ön időben érkezhes­sen a kórházba a biztonságos szülés érdekében.

Megbízhatósági adatok

A Loritan® 2 különböző klinikai vizsgálatában összesen 412 várandós nő vett részt (103, illetve 309 terhes nő). A Loritan® magzatvízszivárgást kimutató betét érzékeny­sége (szenzitivitása) 95,7 és 100% közöttinek mutatko­zott (1, 2). A magzatvízszivárgás kórházakban elvégzett klinikai kimutatásának aránya 97,6%-os volt (2).

 1. Bornstein J, Geva A, Sait I, Fait V, Schoenfeld A, Shoham HK, SobelJ. Idő előtti magzatburok-repedés nonintrusive diagnózisa egy új polimer segítségével. (Nonintrusive diagnosis of prématuré ruptured amniotic membranes using a növel polymer.) Am J Perinatol. 2006 Aug; 23(6):351-4.
 2. Bornstein J, Ohel G, Sorokin Y, Reape KZ, Shnaider 0, Kessary-Shoham H, Ophir E. A burokrepedés észlelésé­re otthon is használható, új teszteszköz hatékonysága. (Effectiveness of a növel home-based testing device fór the détection of rupture of membranes.) Am J Perinatol. 2009 Jan; 26(l):45-50.

Alkalmazási terület

A termék a magzatvízszivárgás észlelésére és a hüvely környékén jelentkező nedvességérzés eredetének azo­nosítására szolgál terhesség alatt. A pontosabb diagnózis és további orvosi ellátás érdekében a pozitív tesztered­ményről számoljon be kezelőorvosának. Amennyiben fennáll a hüvelyi fertőzés gyanúja, beszélje meg kezelőorvosával.

Az eszköz használatának korlátai

Antibiotikus kezelés vagy hüvelyi fertőzés (bakteriális vaginózis vagy trichomoniázis) a hüvelyi pH emelkedé­séhez vezethet, ami hamis, álpozitív eredményt adhat a magzatvízszivárgás kimutatásánál. A hüvelyi fertőzés lehetőségének kimutatása a szokásos diagnosztikus eljárásokkal lehetséges.

A csomag tartalma

A Loritan® magzatvízszivárgást kimutató csomag 3, illet­ve 10 tesztbetétet és egy használati utasítást tartalmaz, valamint egy kártyát, amelyen fotók láthatók a lehetsé­ges pozitív eredményekről és feltünteti a használatlan betét sárga háttérszínét.

Tartsa a Loritan® betétet az eredeti csomagolásban, és felnyitás után azonnal kezdje el használni.

A használat feltételei

A megbízható eredmény érdekében ne használja a Loritan® betétet, ha az alábbi kérdések bármelyikére is IGEN a válasz:

 1. Kevesebb, mint 12 óra telt el a nemi érintkezés óta?
 2. Kevesebb, mint 12 óra telt el a hüvelyi öblítés (irrigálás) óta?

Vérzés esetén az eredmény megállapítása szakorvosi feladat. A vérzésről számoljon be kezelőorvosának. Hagyja figyelmen kívül a pozitív eredményt, és ismé­telje meg a tesztet ha a nedvesség közvetlenül zuha­nyozás vagy fürdés után jelentkezik, mert ezek befo­lyásolhatják az eredményt. Az alkalmazás helyén fellépő bőrérzékenység vagy imitá­ció esetén hagyja abba a betét használatát és keresse fel kezelőorvosát.

A használat módja

Csapvíz befolyásolhatja a teszteredményt - kézmo­sás után gondosan szárítsa meg a kezét.

 1. Bontsa ki a Loritan® betétet. A betét halványsárga jel­zőcsíkot tartalmaz.
 2. Tegye a betétet a fehérneműjébe (1. ábra). A hal­ványsárga jelzőcsík közvetlenül a hüvelynél helyezked­jen el. Úgy hordja a tesztbetétet, mint egy normál tiszta­sági betétet mindaddig, amíg nedvességet nem érez (de 12 óránál ne viselje hosszabb ideig).Figyelmeztetés: A tesztbetétet ülő vagy álló helyzetben használja. Fekvő helyzetben ne használja a tesztbetétet
 3. Amikor folyadékszivárgást érez, vagy vegye ki a be­tétet és várjon 10-30 percet, majd ellenőrizze a szín- változást a sárga háttérhez képest; vagy viselje tovább a betétet további 10-30 percig és akkor ellenőrizze a színváltozást a sárga háttérhez képest. Betétcserekor is ellenőrizze a színváltozást.
 4. Ha nedvességet érez és a használt betét teljesen sárga, fontolja meg a teszt megismétlését.
 5. A tesztbetétet a tisztasági betétekhez hasonló mó­don dobja ki.Az eredmény leolvasása

10-30 perccel a nedvesség észlelése után ellenőrizze a tesztbetét színváltozását (2. ábra). Az ellenőrzést jól megvilágított helyen végezze. Ha a betét összegyűrő­dik a viselés során, egyenesítse ki az eredmény pon­tos leolvasása érdekében. A dobozban lévő kártya, mely a lehetséges pozitív eredményekről mutat színes fotókat és a használatlan betét sárga háttérszínét jelzi, segíti az eredmény helyes értékelését. Amennyiben bármilyen intenzitású halványszürke, kék vagy zöld elszíneződés látható a betéten bármi­lyen méretben, formában, vagy helyen, a szivárgó folyadék valószínűleg magzatvíz. Az elszíneződés ho­mályos lehet, vagy intenzívebb a sárga csík szélének a mentén. Ilyen esetben haladéktalanul forduljon orvo­sához, vagy keresse fel a kórházat.

FONTOS: Az indikátorcsík színe halványszürke, kék vagy zöld színűre változhat hüvelyi fertőzés esetén is. Min­dig beszéljen kezelőorvosával, ha a jelzőcsík halvány- szürke, kék vagy zöld elszíneződést mutat. Ha a betét színe nem változik (sárga marad), a hüvelyi nedvesség valószínűleg nem magzatvíz eredetű lehetett.

Amennyiben továbbra is észlel hüvelyi nedvességet, helyezzen be egy új betétet és ismételje meg a tesz­tet, vagy minél előbb lépjen kapcsolatba az egészség­ügyben dolgozó szakemberrel.

Tárolás

Szobahőmérsékleten, száraz helyen tárolandó. A felhasználásig ne bontsa meg a csomagolást, hogy el­kerülje a szennyeződést. Ügyeljen a csomagoláson feltüntetett lejárati Időre. Ha bármilyen kérdése van a betét használatával kapcso­latban, kérdezze meg nőgyógyászát, szülésznőjét, védő­nőjét vagy a gyógyszerészét. A termék gyermekektől elzárva tartandó!

Felhasználói információk és forgalmazói adatok

Forgalmazó: Richter Gedeon Nyrt., H-1103 Budapest Gyömrői út 19-21., Magyarország.

Kategória hasonló termékei

Miért érdemes minket választani?

 

5000 Ft feletti vásárlás esetén ingyenes házhozszállítás az ország bármely pontjára.*

Valódi patika a virtuális mögött: partnerünk az Arany Oroszlán Patika.

Online rendelési lehetőség a nap 24 órájában.

Folyamatos akciók, kedvezményes ajánlatok.

Szakmai partnerünk Magyarország egyik vezető egészségügyi portálja, a WEBBeteg.

Kérdése van? Hívja ügyfélszolgálatunkat,
ahol ügyintézőink személyesen nyújtanak segítséget Önnek!