A webhely Google-cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát.

Nolpaza control 20mg gyomornedv-ellenálló tabletta 14x

1.299 Ft
1.299 Ft
Csökkenti a gyomorsav mennyiségét, reflux tüneteinek kezelésére alkalmas.
Nem értékelt
Szállítási díj: 250 Ft
Várható szállítás: 2021. május 12.
Elérhetőség: Raktáron
Gyártó: KRKA
9900 Ft feletti vásárlás esetén
ingyenes a szállítás. Részletek

Leírás

Nolpaza control 20 mg gyomornedv-ellenálló tabletta 14x
 

Mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

Ezt a gyógyszert mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa vagy  gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően szedje. Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége  lehet.

 • További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez.
 • Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa erről kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármely lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. Lásd 4. pont.

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát, ha tünetei 2 héten belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak. Orvossal való megbeszélés nélkül 4 hétnél tovább ne szedje a Nolpaza control tablettát.

1. Milyen típusú gyógyszer a Nolpaza control és milyen betegségek esetén alkalmazható?

WEBBeteg.hu Tudástár – Reflux

A Nolpaza control hatóanyaga a pantoprazol, amely gátolja a gyomorsavat termelő „pumpát”. Ezáltal csökkenti a sav mennyiségét a gyomorban.
A Nolpaza control tablettát a reflux tüneteinek (pl. gyomorégés, savas felböfögés) rövid távú kezelésére alkalmazzák felnőtteknél.
A reflux a sav visszacsorgása a gyomorból a nyelőcsőbe, amely így begyulladhat és fájdalmat okozhat. Ennek lehetséges tünetei a mellkasban jelentkező a fájdalmas égő érzés, amely elérheti egészen a torkot (gyomorégés) vagy savanyú íz a szájban (savas felböfögés). Előfordulhat, hogy a savas felböfögés és a gyomorégés már a Nolpaza control tabletta 1 napi szedése után megszűnnek, de a gyógyszer nem a tünetek azonnali enyhítésére szolgál. Előfordulhat, hogy a tünetek enyhítésének érdekében a tablettákat 2-3 egymást követő nap be kell venni.  Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát, ha tünetei 2 héten belül nem enyhülnek, vagy éppen  súlyosbodnak.

2. Tudnivalók Nolpaza control szedése előtt

Ne szedje a Nolpaza controlt

 • ha allergiás a pantoprazolra, vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére;
 • ha atazanavirt (HIV fertőzés kezelésére) tartalmazó gyógyszert szed. Lásd az „Egyéb gyógyszerek és a Nolpaza control” részt.

Figyelmeztetések és óvintézkedések:

A Nolpaza control szedése előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével:

 • ha 4 vagy több hétig folyamatosan kezelték gyomorégéssel vagy emésztési zavarral;
 • ha elmúlt 55 éves és naponta recept nélkül kapható gyógyszert szed emésztési zavarára;
 • ha elmúlt 55 éves és tünetei újonnan jelentkeztek vagy nemrégiben megváltoztak;
 • ha korábban már volt gyomorfekélye vagy gyomorműtétje;
 • ha májproblémái vannak vagy sárgaságban szenved (a bőr vagy a szemek besárgulása);
 • ha valamilyen súlyos panasz vagy betegség miatt rendszeresen orvoshoz jár;
 • ha endoszkópos vizsgálatra vagy urea (karbamid) kilégzési tesztnek nevezett vizsgálatra kell mennie.
 • ha korábban bármilyen bőrreakciót tapasztalt a Nolpaza control-hoz hasonló gyomorsavcsökkentő gyógyszer szedése esetén.

Ha kiütéseket tapasztal, különösen a napnak kitett bőrterületen, azonnal beszéljen a kezelőorvosával,  mivel szükséges lehet a Nolpaza control kezelés leállítása. Ne felejtsen el egyéb tüneteiről, például  ízületi fájdalomról is beszámolni kezelőorvosának.  Azonnal tájékoztassa kezelőorvosát a gyógyszer szedése előtt vagy után, ha az alábbi tünetek  bármelyikét észleli. Ezek egy másik, súlyosabb betegség tünetei lehetnek.

 • nem várt testsúlyvesztés (nem fogyókúrával vagy testmozgással függ össze);
 • hányás, különösen, ha ismételten előfordul;
 • vérhányás; ez úgy néz ki, mintha fekete kávézacc lenne a hányadékban;
 • vért lát a székletében; a széklet fekete vagy szurokszerű lehet;
 • nyelési nehézség vagy fájdalom nyeléskor;
 • sápadtság és gyengeség érzés (vérszegénység);
 • mellkasi fájdalom;
 • gyomorfájás;
 • súlyos és/vagy nem szűnő hasmenés, mivel a Nolpaza control kis mértékben fokozza a fertőzéses hasmenés kockázatát.

Kezelőorvosa bizonyos vizsgálatokra küldheti Önt.  Ha vérvizsgálatra kell mennie, tájékoztassa kezelőorvosát, hogy ezt a gyógyszert szedi.  Előfordulhat, hogy a savas felböfögés és a gyomorégés már a Nolpaza control tabletta 1 napi szedése  után megszűnnek, de a gyógyszer nem a tünetek azonnali enyhítésére szolgál.  Ne szedje megelőzésképpen.  Ha hosszabb ideig szenved gyomorégéstől vagy emésztési zavartól, ne feledje rendszeresen felkeresni  kezelőorvosát.

Gyermekek és serdülők

A Nolpaza controlt gyermekek és 18 évesnél fiatalabb serdülők nem szedhetik, mivel ebben a fiatalabb korcsoportban nem állnak rendelkezésre biztonságossági információk.

Egyéb gyógyszerek és a Nolpaza control

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is. Ez
vonatkozik a gyógynövény- és homeopátiás készítményekre is. A Nolpaza control gátolhatja bizonyos egyéb gyógyszerek megfelelő hatását.

Tájékoztassakezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha az alábbi hatóanyagok bármelyikét tartalmazó gyógyszert szed:

 • a ketokonazol, az itrakonazol és a pozakonazol (gombás fertőzések kezelésére szolgáló gyógyszerek) vagy az erlotinib (amit a rák bizonyos típusainak kezelésére alkalmaznak), mert a Nolpaza tabletta gátolhatja ezeknek a gyógyszereknek a megfelelő működését,
 • warfarin és fenprokumon (véralvadásgátlásra és a vérrög képződés megelőzésére). További vérvizsgálatokra lehet szükség;
 • atazanavir (HIV-fertőzés kezelésére). A pantoprazol nem adható egyidejűleg atazanavirral (lásd 2. pont Ne szedje a Nolpaza controlt).
 • metotrexát (reumás ízületi gyulladás, pikkelysömör és rák kezelésében használják) - ha Ön metotrexátot szed, kezelőorvosa átmenetileg szüneteltetheti a Nolpaza control kezelését, mert a pantoprazol növelheti a metotrexát szintjét a vérben.

Ne szedje a Nolpaza control tablettát olyan más gyógyszerekkel együtt, amelyek csökkentik a gyomorban termelődő sav mennyiségét, például más protonpumpa-gátlók (omeprazol, ezomeprazol,  lanzoprazol, vagy rabeprazol) vagy H2-antagonisták (pl. ranitidin, famotidin).

Szedheti azonban a Nolpaza control tablettát savlekötőkkel (pl. hidrotalcit, magaldrát, alginsav, nátrium-bikarbonát, alumínium-hidroxid, magnézium-karbonát vagy ezek kombinációi), amennyiben
szükséges.

A Nolpaza control tabletta egyidejű bevétele étellel és itallal

A tablettákat egészben kell bevenni, folyadékkal, étkezés előtt.

Terhesség és szoptatás

Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

Ne szedje a Nolpaza control tablettát, ha terhes vagy azt gyanítja, hogy terhes, illetve, ha szoptat.

Mielőtt bármilyen gyógyszert elkezdene szedni, beszélje meg kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre

Ha mellékhatásokat, például szédülést vagy látászavart észlel, ne vezessen, ill. ne kezeljen gépeket.

A Nolpaza control tabletta szorbitot tartalmaz

Amennyiben kezelőorvosa korábban már figyelmeztette Önt, hogy bizonyos cukrokra érzékeny, keresse fel orvosát, mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert.

3. Hogyan kell szedni a Nolpaza controlt?

Ezt a gyógyszert mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

A készítmény ajánlott adagja:

Naponta egy tablettát kell bevenni. A javasolt napi 20 mg pantoprazol adagot nem szabad túllépni.
Ezt a gyógyszer legalább 2-3 egymás követő napig kell szedni. Akkor hagyja abba a Nolpaza control tabletta szedését, amikor tünetei teljesen megszűntek. Előfordulhat, hogy a savas felböfögés és a gyomorégés már a Nolpaza control tabletta 1 napi szedése után megszűnik, de a gyógyszer nem a tünetek azonnali enyhítésére szolgál.

Ha 2 hetes folyamatos szedés után a tünetei még nem szűntek meg, forduljon kezelőorvosához.
Orvossal való megbeszélés nélkül 4 hétnél tovább ne szedje a Nolpaza control tablettát.
A tablettát étkezés előtt kell bevenni, minden nap ugyanabban az időben. A tablettát egészben kell lenyelni egy kis vízzel. A tablettát nem szabad szétrágni vagy eltörni.

Alkalmazása gyermekeknél és serdülőknél

A Nolpaza control tablettát gyermekek és 18 évesnél fiatalabbak nem szedhetik.

Ha az előírtnál több Nolpaza controlt vett be

Azonnal tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ha lehetséges, vigye magával ezt a betegtájékoztatót. A túladagolásnak nincsenek ismert tünetei.

Ha elfelejtette bevenni a Nolpaza controlt

Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására. A következő rendes adagot a következő nap, a szokásos időben vegye be.
Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

4. Lehetséges mellékhatások

Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.
Azonnal forduljon kezelőorvosához vagy keresse fel az Önhöz legközelebb eső kórház sürgősségi osztályát, ha az alábbi súlyos mellékhatások bármelyikét észleli. Azonnal hagyja abba a gyógyszer szedését, de vigye magával ezt a betegtájékoztatót és/vagy a tablettákat.

 • Súlyos allergiás reakciók (ritka (1000 ember közül 1-et érinthet): Túlérzékenységi reakciók, ún. anafilaxiás reakciók, anafilaxiás sokk és angioödéma (allergiás vizenyő). Jellemző tünetek: az arc, ajkak, száj, nyelv és/vagy torok feldagadása, amely nyelési vagy légzési nehézséget okozhat, csalánkiütés, erős szédülés, amely nagyon heves szívdobogással és fokozott verejtékezéssel társul.
 • Súlyos bőrreakciók (a gyakoriság nem ismert (a rendelkezésre álló adatokból nem állapítható meg): bőrkiütés duzzanattal, a bőr felhólyagosodása és hámlása, szem, orr, száj vagy a nemi szervek körüli hámlás és vérzés (Stevens-Johnson szindróma, eritéma multiforme), az egészségi állapot gyors leromlása, bőrkiütés a napfény hatására (fényérzékenység) vagy esetleg ízületi fájdalommal (szubakut bőr lupusz eritematózus).
 • Egyéb súlyos reakciók (a gyakoriság nem ismert (a rendelkezésre álló adatokból nem állapítható meg): a bőr és a szemek besárgulása (súlyos májkárosodás miatt) vagy veseproblémák (vesegyulladás, mely veseelégtelenséghez vezethet), mint például fájdalmas vizelés vagy lázzal járó derékfájás.
   
 • Nem gyakori mellékhatások (100 ember közül 1-et érinthet): fejfájás; szédülés; hasmenés; hányinger, hányás; puffadás és szélgörcs; székrekedés; Szájszárazság; hasfájás és kellemetlen hasi érzés; bőrkiütés vagy csalánkiütés; viszketés; gyengeség, kimerültség vagy általános rossz közérzet; alvászavarok; emelkedett májenzimértékek a vérvizsgálat során.
 • Ritka mellékhatások (1000 ember közül 1-et érinthet): látászavarok, mint például homályos látás; ízületi fájdalom; izomfájdalom; testsúlyváltozások; emelkedett testhőmérséklet; a végtagok feldagadása; allergiás reakciók; depresszió; emelkedett bilirubin- és vérzsírszint (a vérvizsgálatok során), mellmegnagyobbodás férfiaknál, ízérzés zavarai, fehérvérsejtek egyik típusa, a granulociták számának súlyos csökkenése, amely a fertőzések gyakoribb kialakulásához vezethet.
 • Nagyon ritka mellékhatások (10 000 ember közül 1-et érinthet): zavartság (dezorientáltság); vérlemezkeszám-csökkenés, amely a normálisnál erősebb vérzést vagy véraláfutásokat eredményezhet; fehérvérsejtszám-csökkenés, amely a fertőzések gyakoribb kialakulásához vezethet, fehér-,vörösvérsejt és vérlemezkeszám súlyos csökkenése, amelygyengeséget okozhat, zúzódásokhoz és fertőzések gyakoribb kialakulásához vezethet.
 • Nem ismert gyakoriság (a rendelkezésre álló adatokból nem állapítható meg): hallucináció, zavartság (különösen olyan betegeknél, akiknek kórtörténetében szerepelnek ilyentünetek), csökkent nátriumszint a vérben, csökkent magnézium-szint a vérben, csökkent kalcium-szint a vérben, csökkent kálium-szint a vérben, a kéz vagy a láb bizsergése vagy zsibbadása, izomgörcsök.

Amennyiben Ön több mint 3 hónapon keresztül szedi a Nolpaza control tablettát, lehetséges, hogy a vérében található magnézium szintje csökken. Az alacsony magnéziumszint tünetei lehetnek a kimerültség, önkéntelen izom-összehúzódások, tájékozódási zavar, görcsök, szédülés, megnövekedett pulzus. Amennyiben ezen tünetek bármelyikét tapasztalja, azonnal értesítse kezelőorvosát. Az alacsony magnéziumszint a vérben lévő kálium- és kalciumszint csökkenéséhez is vezethet. A magnéziumszint ellenőrzése érdekében orvosa a rendszeres vérvétel mellett dönthet.

5. Hogyan kell a Nolpaza controlt tárolni?

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!
A dobozon és a buborékcsomagoláson feltüntetett lejárati idő (EXP) után ne szedje ezt a gyógyszert.
A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.
Ez a gyógyszer nem igényel különleges tárolást.
Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

6. A csomagolás tartalma és egyéb információk

Mit tartalmaz a Nolpaza control?

 • A készítmény hatóanyaga a pantoprazol. 20 mg pantoprazol tablettánként (pantoprazol-nátrium-szeszkvihidrát formájában).
 • Egyéb összetevők (segédanyagok): Mag: mannit, kroszpovidon, vízmentes nátrium-karbonát, szorbit, kalcium-sztearát. Bevonat: hipromellóz, povidon K25, titán-dioxid (E171), sárga vas-oxid (E172), propilénglikol, metakrilsav-etilakrilát kopolimer (1:1), nátrium-lauril-szulfát, poliszorbát 80, makrogol 6000, talkum.

Milyen a Nolpaza control külleme és mit tartalmaz a csomagolás?

Világos sárgás-barna színű, ovális, mindkét oldalán kissé domború felületű, kissé metszett élű gyomornedv-ellenálló filmbevonattal ellátott tabletta.

Kiszerelések:

7 db vagy 14 db gyomornedv-ellenálló tabletta OPA/Al/PVC//Al buborékcsomagolásban és dobozban

Tovább olvasom

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!