A webhely Google-cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát.

Otrivin 1 mg/ml adagoló oldatos orrspray 10ml

Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
1.920 Ft (1.829 Ft + ÁFA)
Szállítási díj: 750 Ft
Várható szállítás: 2019. február 26.
Gyártó: GSK
Az orrnyálkahártya kezelésére alkalmas érszűkítő hatású készítmény.

Leírás

1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER AZ OTRIVIN 1 MG/ML ADAGOLÓ OLDATOS ORRSPRAY ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?

Az Otrivin 1 mg/ml adagoló oldatos orrspray felnőttek és 12 év feletti serdülők számára javasolt. Az Otrivin 1 mg/ml adagoló oldatos orrspray az orrnyálkahártya kezelésére alkalmas érszűkítő hatású készítmény, amely gyorsan csökkenti az orrban és a melléküregeiben az orrnyálkahártya duzzanatát. 

Az Otrivin 1 mg/ml adagoló oldatos orrspray gyorsan megszünteti az orrdugulást, ezáltal könnyíti az orrlégzést. Különböző eredetű náthák (pl. meghűlés, szénanátha, egyéb allergiás eredetű nátha vagy orrmelléküreg-gyulladás) okozta orrdugulás enyhítésére alkalmas. Hatása néhány percen belül kialakul, és kb. 12 órán keresztül fennáll. Az Otrivin adagoló oldatos orrspray-t az érzékeny nyálkahártya is jól tűri. 

Fülfertőzések esetén az Otrivin 1 mg/ml adagoló oldatos orrspray segít csökkenteni az orrgarat-nyálkahártya (amely bevonja az orrjáratokat és a torkot) duzzanatát. Az orr vizsgálata során is javasolhatja alkalmazását az orvos. A nedvesítő formula olyan megnyugtató hatású összetevőket tartalmaz, melyek segítenek megelőzni a nyálkahártya kiszáradását és irritációját.

2. TUDNIVALÓK AZ OTRIVIN 1 MG/ML ADAGOLÓ OLDATOS ORRSPRAY ALKALMAZÁSA ELŐTT

Ne alkalmazza az Otrivin 1 mg/ml adagoló oldatos orrspray-t

 • ha allergiás (túlérzékeny) a xilometazolin-hidrokloridra vagy az Otrivin 1 mg/ml adagoló oldatos orrspray (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére;
 • az orrnyálkahártya kiszáradásával járó gyulladás (rinitisz szikka) esetén;
 • benzalkónium-klorid-túlérzékenység esetén, mivel a készítmény tartósítószerként benzalkónium-kloridot tartalmaz;
 • ha orron keresztüli agyalapi mirigy műtéten, vagy agyműtéten esett át (kemény agyhártyát feltáró beavatkozások);
 • zárt zugú zöldhályog (glaukóma) esetén;

Amennyiben ezek bármelyike érvényes Önre, közölje kezelőorvosával vagy gyógyszerészével, mivel ilyen esetekben az Otrivin 1 mg/ml adagoló oldatos orrspray nem alkalmazható.

Az Otrivin 1 mg/ml adagoló oldatos orrspray fokozott elővigyázatossággal alkalmazható

Az Otrivin 1 mg/ml adagoló oldatos orrspray alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével, ha:

 • magas vérnyomása,
 • szívbetegsége,
 • pajzsmirigy-túlműködése,
 • cukorbetegsége van.

Amennyiben ezek bármelyike érvényes Önre, közölje kezelőorvosával vagy gyógyszerészével, mielőtt alkalmazná az Otrivin 1 mg/ml adagoló oldatos orrspray-t. 

Egyéb orrdugulást csökkentő készítményekhez hasonlóan az Otrivin 1 mg/ml adagoló oldatos orrorrspray növelheti az alvási rendellenességek, szédülés, remegés előfordulását az erre érzékeny betegeknél. Forduljon orvosához, ha ilyet tapasztal. 

Egyéb helyi érszűkítő hatású anyagokhoz hasonlóan az Otrivin 1 mg/ml adagoló oldatos orrspray sem alkalmazható tartósan, 7 napnál tovább.

Amennyiben tünetei továbbra is fennállnak, forduljon orvoshoz, mivel az elhúzódó, vagy túl magas dózisú alkalmazás az orrdugulás visszatérését vagy rosszabbodását eredményezheti. 

Az Otrivin 1 mg/ml adagoló oldatos orrspray nem alkalmazható a szemben vagy a szájban. Ne lépje túl a javasolt adagolást, különösen gyermekek és időskorúak esetében. A hosszantartó használatot és a túladagolást kerülni kell.

Gyermekek

Az Otrivin 1 mg/ml adagoló oldatos orrspray nem alkalmazható 12 év alatti gyermekek kezelésére.

Egyéb gyógyszerek és az Otrivin 1 mg/ml adagoló oldatos orrspray

Az Otrivin 1 mg/ml adagoló oldatos orrspray nem alkalmazható egyidejűleg egyes depresszió elleni gyógyszerekkel (monoaminooxidáz-gátlók (MAOI), tri- vagy tetraciklikus antidepresszánsok). Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is.

Terhesség és szoptatás és termékenység

Ismert vagy feltételezett terhesség esetén ne használja az Otrivin 1 mg/ml adagoló oldatos orrspray-t.. A xilometazolin átjuthat az anyatejbe, ezért szoptatás alatt csak gondos mérlegelést követően, orvosi javaslat alapján alkalmazható. Mielőtt bármilyen gyógyszert elkezdene szedni, beszélje meg kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre

Az Otrivin 1 mg/ml adagoló oldatos orrspray nem vagy csak elhanyagolható mértékben befolyásolja a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességeket. Otrivin 1 mg/ml adagoló oldatos orrspray benzalkónium-kloridot tartalmaz Az Otrivin 1 mg/ml adagoló oldatos orrspray tartósítószerként benzalkónium-kloridot tartalmaz, mely irritáló hatású, bőrreakciókat okozhat.

3. HOGYAN KELL ALKALMAZNI AZ OTRIVIN 1 MG/ML ADAGOLÓ OLDATOS ORRSPRAY-T?

Az Otrivin 1 mg/ml adagoló oldatos orrspray-t mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak vagy az Ön kezelőorvosa, vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően alkalmazza. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Az Otrivin 1 mg/ml adagoló oldatos orrspray nem alkalmazható 12 alatti gyermekek kezelésére.

Az ajánlott napi adag, használat:

1. Fújja ki az orrát.

2. Vegye le a kupakot.

3. Az első alkalmazás előtt a pumpa néhányszori lenyomásával töltse fel az adagoló pumpát, amíg egy adag a levegőbe fúvódik. A későbbi alkalmazásokkor az adagoló spray pumpája már készen áll az azonnali használatra. Legyen óvatos, nehogy a permet a szemébe vagy a szájába kerüljön.

4. Tartsa a flakont függőleges helyzetben, hüvelykujját az aljához, a szórófejet két ujja közé helyezve.

5. Kissé hajoljon előre és illessze a szórófejet az egyik orrnyílásba.

6. Nyomja le a pumpát és ezzel egy időben szippantson egyet, hogy a permet egyenletes eloszlását elősegítse.

7. Végezze el a befúvást a másik orrnyílásba is a fenti módon.

8. Használat után törölje szárazra a szórófejet a kupak visszatétele előtt.

9. A fertőzés esetleges továbbterjedésének elkerülése végett csak egy személy használja a spray-t.

Ha az előírtnál több Otrivin 1 mg/ml adagoló oldatos orrspray-t alkalmazott

Ha túl sok Otrivin 1 mg/ml adagoló oldatos orrspray-t alkalmazott vagy véletlen lenyelés esetén haladéktalanul orvoshoz vagy gyógyszerészhez kell fordulni.

Ha elfelejtette alkalmazni az Otrivin 1 mg/ml adagoló oldatos orrspray-t

Ne alkalmazzon kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására. Ha bármilyen további kérdése van a készítmény alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.

4. LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOK

Mint minden gyógyszer, így az Otrivin 1 mg/ml adagoló oldatos orrspray is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

Hagyja abba az Otrivin 1 mg/ml adagoló oldatos orrspray alkalmazását és azonnal forduljon orvoshoz, ha Ön az alábbi tüneteket tapasztalja, melyek allergiás reakció jelei lehetnek:

 • légzési és nyelési nehézség
 • az arc, az ajkak, a nyelv vagy a torok duzzanata
 • a bőr erős viszketése, vörös kiütésekkel vagy kiemelkedő duzzanatokkal.

Gyakori mellékhatások (100-ból 1-10 embernél jelentkezhetnek)

 • Orrnyálkahártya szárazsága vagy irritációja, hányinger, fejfájás, helyi égő érzés.

Nagyon ritka mellékhatások (10 000-ből kevesebb, mint 1 embernél jelentkezhetnek)

 • Allergiás reakció (bőrkiütés, viszketés), kettős látás, szabálytalan vagy gyors szívverés.

Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy, gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik.

5. HOGYAN KELL AZ OTRIVIN 1 MG/ML ADAGOLÓ OLDATOS ORRSPRAY-T TÁROLNI?

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó! Legfeljebb 30 °C-on tárolandó. Felbontás után legfeljebb 1 hónapig alkalmazható. A dobozon feltüntetett lejárati idő (Felhasználható:) után ne alkalmazza az Otrivin 1 mg/ml adagoló oldatos orrspray-t. A lejárati idő a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik. Az eredeti csomagolásban tárolandó. Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

6. A csomagolás tartalma és egyéb INFORMÁCIÓK

Mit tartalmaz az Otrivin 1 mg/ml adagoló oldatos orrspray?

 • A készítmény hatóanyaga: Egy milliliter oldatban 1 mg xilometazolin-hidroklorid van. Minden cseppben 0,14 mg xilometazolin-hidroklorid van.
 • Egyéb összetevők: benzalkónium-klorid, nátrium-edetát, nátrium-dihidrogén-foszfát-dihidrát, dinátrium-hidrogén-foszfát-dodekahidrát, nátrium-klorid, hipromellóz, szorbit, tisztított víz.

Milyen a készítmény külleme és mit tartalmaz a csomagolás?

Tiszta, színtelen, gyakorlatilag szagtalan, vizes oldat. 10 ml oldat színtelen, áttetsző, PE védőkupakkal ellátott, fehér átlátszatlan szórófejjel és adagoló pumpával lezárt, színtelen, áttetsző HDPE tartályba töltve. 1 tartály dobozban.

Kategória hasonló termékei

Megbízható webpatika

Az ÁNTSZ által regisztrált, engedélyezett online patika. Kizárólag eredeti, vény nélkül kapható gyógyszerek hivatalos forgalmazója.

Bővebb információ itt

Miért érdemes minket választani?

 

5000 Ft feletti vásárlás esetén ingyenes házhozszállítás az ország bármely pontjára.*

Valódi patika a virtuális mögött: partnerünk a Kulcs Patika Mester.

Online rendelési lehetőség a nap 24 órájában.

Folyamatos akciók, kedvezményes ajánlatok.

Szakmai partnerünk Magyarország egyik vezető egészségügyi portálja, a WEBBeteg.

Kérdése van? Hívja ügyfélszolgálatunkat,
ahol ügyintézőink személyesen nyújtanak segítséget Önnek!

 

Nálunk ezzel is fizethet!