Otrivin 1 mg/ml adagoló oldatos orrspray 10ml

Otrivin 1 mg/ml adagoló oldatos orrspray 10ml Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
1.920 Ft (1.829 Ft + ÁFA)
Szállítási díj: 750 Ft
Várható szállítás: 2018. február 22.
Gyártó: GSK
Az orrnyálkahártya kezelésére alkalmas érszűkítő hatású készítmény.
Leírás

1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER AZ OTRIVIN 1 MG/ML ADAGOLÓ OLDATOS ORRSPRAY ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?

Az Otrivin 1 mg/ml adagoló oldatos orrspray felnőttek és 12 év feletti serdülők számára javasolt. Az Otrivin 1 mg/ml adagoló oldatos orrspray az orrnyálkahártya kezelésére alkalmas érszűkítő hatású készítmény, amely gyorsan csökkenti az orrban és a melléküregeiben az orrnyálkahártya duzzanatát. 

Az Otrivin 1 mg/ml adagoló oldatos orrspray gyorsan megszünteti az orrdugulást, ezáltal könnyíti az orrlégzést. Különböző eredetű náthák (pl. meghűlés, szénanátha, egyéb allergiás eredetű nátha vagy orrmelléküreg-gyulladás) okozta orrdugulás enyhítésére alkalmas. Hatása néhány percen belül kialakul, és kb. 12 órán keresztül fennáll. Az Otrivin adagoló oldatos orrspray-t az érzékeny nyálkahártya is jól tűri. 

Fülfertőzések esetén az Otrivin 1 mg/ml adagoló oldatos orrspray segít csökkenteni az orrgarat-nyálkahártya (amely bevonja az orrjáratokat és a torkot) duzzanatát. Az orr vizsgálata során is javasolhatja alkalmazását az orvos. A nedvesítő formula olyan megnyugtató hatású összetevőket tartalmaz, melyek segítenek megelőzni a nyálkahártya kiszáradását és irritációját.

2. TUDNIVALÓK AZ OTRIVIN 1 MG/ML ADAGOLÓ OLDATOS ORRSPRAY ALKALMAZÁSA ELŐTT

Ne alkalmazza az Otrivin 1 mg/ml adagoló oldatos orrspray-t

 • ha allergiás (túlérzékeny) a xilometazolin-hidrokloridra vagy az Otrivin 1 mg/ml adagoló oldatos orrspray (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére;
 • az orrnyálkahártya kiszáradásával járó gyulladás (rinitisz szikka) esetén;
 • benzalkónium-klorid-túlérzékenység esetén, mivel a készítmény tartósítószerként benzalkónium-kloridot tartalmaz;
 • ha orron keresztüli agyalapi mirigy műtéten, vagy agyműtéten esett át (kemény agyhártyát feltáró beavatkozások);
 • zárt zugú zöldhályog (glaukóma) esetén;

Amennyiben ezek bármelyike érvényes Önre, közölje kezelőorvosával vagy gyógyszerészével, mivel ilyen esetekben az Otrivin 1 mg/ml adagoló oldatos orrspray nem alkalmazható.

Az Otrivin 1 mg/ml adagoló oldatos orrspray fokozott elővigyázatossággal alkalmazható

Az Otrivin 1 mg/ml adagoló oldatos orrspray alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével, ha:

 • magas vérnyomása,
 • szívbetegsége,
 • pajzsmirigy-túlműködése,
 • cukorbetegsége van.

Amennyiben ezek bármelyike érvényes Önre, közölje kezelőorvosával vagy gyógyszerészével, mielőtt alkalmazná az Otrivin 1 mg/ml adagoló oldatos orrspray-t. 

Egyéb orrdugulást csökkentő készítményekhez hasonlóan az Otrivin 1 mg/ml adagoló oldatos orrorrspray növelheti az alvási rendellenességek, szédülés, remegés előfordulását az erre érzékeny betegeknél. Forduljon orvosához, ha ilyet tapasztal. 

Egyéb helyi érszűkítő hatású anyagokhoz hasonlóan az Otrivin 1 mg/ml adagoló oldatos orrspray sem alkalmazható tartósan, 7 napnál tovább.

Amennyiben tünetei továbbra is fennállnak, forduljon orvoshoz, mivel az elhúzódó, vagy túl magas dózisú alkalmazás az orrdugulás visszatérését vagy rosszabbodását eredményezheti. 

Az Otrivin 1 mg/ml adagoló oldatos orrspray nem alkalmazható a szemben vagy a szájban. Ne lépje túl a javasolt adagolást, különösen gyermekek és időskorúak esetében. A hosszantartó használatot és a túladagolást kerülni kell.

Gyermekek

Az Otrivin 1 mg/ml adagoló oldatos orrspray nem alkalmazható 12 év alatti gyermekek kezelésére.

Egyéb gyógyszerek és az Otrivin 1 mg/ml adagoló oldatos orrspray

Az Otrivin 1 mg/ml adagoló oldatos orrspray nem alkalmazható egyidejűleg egyes depresszió elleni gyógyszerekkel (monoaminooxidáz-gátlók (MAOI), tri- vagy tetraciklikus antidepresszánsok). Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is.

Terhesség és szoptatás és termékenység

Ismert vagy feltételezett terhesség esetén ne használja az Otrivin 1 mg/ml adagoló oldatos orrspray-t.. A xilometazolin átjuthat az anyatejbe, ezért szoptatás alatt csak gondos mérlegelést követően, orvosi javaslat alapján alkalmazható. Mielőtt bármilyen gyógyszert elkezdene szedni, beszélje meg kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre

Az Otrivin 1 mg/ml adagoló oldatos orrspray nem vagy csak elhanyagolható mértékben befolyásolja a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességeket. Otrivin 1 mg/ml adagoló oldatos orrspray benzalkónium-kloridot tartalmaz Az Otrivin 1 mg/ml adagoló oldatos orrspray tartósítószerként benzalkónium-kloridot tartalmaz, mely irritáló hatású, bőrreakciókat okozhat.

3. HOGYAN KELL ALKALMAZNI AZ OTRIVIN 1 MG/ML ADAGOLÓ OLDATOS ORRSPRAY-T?

Az Otrivin 1 mg/ml adagoló oldatos orrspray-t mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak vagy az Ön kezelőorvosa, vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően alkalmazza. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Az Otrivin 1 mg/ml adagoló oldatos orrspray nem alkalmazható 12 alatti gyermekek kezelésére.

Az ajánlott napi adag, használat:

1. Fújja ki az orrát.

2. Vegye le a kupakot.

3. Az első alkalmazás előtt a pumpa néhányszori lenyomásával töltse fel az adagoló pumpát, amíg egy adag a levegőbe fúvódik. A későbbi alkalmazásokkor az adagoló spray pumpája már készen áll az azonnali használatra. Legyen óvatos, nehogy a permet a szemébe vagy a szájába kerüljön.

4. Tartsa a flakont függőleges helyzetben, hüvelykujját az aljához, a szórófejet két ujja közé helyezve.

5. Kissé hajoljon előre és illessze a szórófejet az egyik orrnyílásba.

6. Nyomja le a pumpát és ezzel egy időben szippantson egyet, hogy a permet egyenletes eloszlását elősegítse.

7. Végezze el a befúvást a másik orrnyílásba is a fenti módon.

8. Használat után törölje szárazra a szórófejet a kupak visszatétele előtt.

9. A fertőzés esetleges továbbterjedésének elkerülése végett csak egy személy használja a spray-t.

Ha az előírtnál több Otrivin 1 mg/ml adagoló oldatos orrspray-t alkalmazott

Ha túl sok Otrivin 1 mg/ml adagoló oldatos orrspray-t alkalmazott vagy véletlen lenyelés esetén haladéktalanul orvoshoz vagy gyógyszerészhez kell fordulni.

Ha elfelejtette alkalmazni az Otrivin 1 mg/ml adagoló oldatos orrspray-t

Ne alkalmazzon kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására. Ha bármilyen további kérdése van a készítmény alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.

4. LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOK

Mint minden gyógyszer, így az Otrivin 1 mg/ml adagoló oldatos orrspray is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

Hagyja abba az Otrivin 1 mg/ml adagoló oldatos orrspray alkalmazását és azonnal forduljon orvoshoz, ha Ön az alábbi tüneteket tapasztalja, melyek allergiás reakció jelei lehetnek:

 • légzési és nyelési nehézség
 • az arc, az ajkak, a nyelv vagy a torok duzzanata
 • a bőr erős viszketése, vörös kiütésekkel vagy kiemelkedő duzzanatokkal.

Gyakori mellékhatások (100-ból 1-10 embernél jelentkezhetnek)

 • Orrnyálkahártya szárazsága vagy irritációja, hányinger, fejfájás, helyi égő érzés.

Nagyon ritka mellékhatások (10 000-ből kevesebb, mint 1 embernél jelentkezhetnek)

 • Allergiás reakció (bőrkiütés, viszketés), kettős látás, szabálytalan vagy gyors szívverés.

Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy, gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik.

5. HOGYAN KELL AZ OTRIVIN 1 MG/ML ADAGOLÓ OLDATOS ORRSPRAY-T TÁROLNI?

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó! Legfeljebb 30 °C-on tárolandó. Felbontás után legfeljebb 1 hónapig alkalmazható. A dobozon feltüntetett lejárati idő (Felhasználható:) után ne alkalmazza az Otrivin 1 mg/ml adagoló oldatos orrspray-t. A lejárati idő a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik. Az eredeti csomagolásban tárolandó. Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

6. A csomagolás tartalma és egyéb INFORMÁCIÓK

Mit tartalmaz az Otrivin 1 mg/ml adagoló oldatos orrspray?

 • A készítmény hatóanyaga: Egy milliliter oldatban 1 mg xilometazolin-hidroklorid van. Minden cseppben 0,14 mg xilometazolin-hidroklorid van.
 • Egyéb összetevők: benzalkónium-klorid, nátrium-edetát, nátrium-dihidrogén-foszfát-dihidrát, dinátrium-hidrogén-foszfát-dodekahidrát, nátrium-klorid, hipromellóz, szorbit, tisztított víz.

Milyen a készítmény külleme és mit tartalmaz a csomagolás?

Tiszta, színtelen, gyakorlatilag szagtalan, vizes oldat. 10 ml oldat színtelen, áttetsző, PE védőkupakkal ellátott, fehér átlátszatlan szórófejjel és adagoló pumpával lezárt, színtelen, áttetsző HDPE tartályba töltve. 1 tartály dobozban.

Kategória hasonló termékei

Miért érdemes minket választani?

 

5000 Ft feletti vásárlás esetén ingyenes házhozszállítás az ország bármely pontjára.*

Valódi patika a virtuális mögött: partnerünk az Arany Oroszlán Patika.

Online rendelési lehetőség a nap 24 órájában.

Folyamatos akciók, kedvezményes ajánlatok.

Szakmai partnerünk Magyarország egyik vezető egészségügyi portálja, a WEBBeteg.

Kérdése van? Hívja ügyfélszolgálatunkat,
ahol ügyintézőink személyesen nyújtanak segítséget Önnek!