A webhely Google-cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát.
Elfogadom

Panadol Rapid Extra 500mg filmtabletta 24x

3.400 Ft
3.400 Ft
2022. január 1-től hatályos jogszabály változás miatt a gyógyszernek minősülő termékek KIZÁRÓLAG személyes átvétel útján rendelhetőek!
Nem értékelt
Szállítási díj: Nem szállítható.
Várható szállítás: 2024. április 23.
Elérhetőség: Rendelhető 1-2 munkanap
Gyártó: GSK
14000 Ft feletti vásárlás esetén
ingyenes a szállítás. Részletek

Leírás

A Panadol Rapid Extra 500mg filmtabletta 24x tájékoztatója

A Panadol Rapid Extra filmtabletta a szétesést segítő rendszernek (Optizorb formula) köszönhetően, gyorsabban szívódik fel, mint a hagyományos paracetamol-koffein kombinációjú tabletták. A Panadol Rapid Extra két aktív hatóanyag kombinációját tartalmazza. A paracetamol fájdalom- és lázcsillapító hatású, a koffein pedig tovább növeli a fájdalomcsillapító hatást.

WEBBeteg.hu Tudástár

Panadol Rapid Extra 500 mg/65 mg filmtabletta
paracetamol, koffein

Mielőtt elkezdi alkalmazni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

Ezt a gyógyszert mindig pontosan a betegtájékotatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa, vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően alkalmazza.

 • Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

 • További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez.

 • Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát, vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármely lehetséges mellékhatásra is vonatkozik.

 • Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát, ha tünetei 3 nap múlva sem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.

A betegtájékoztató tartalma:

 1.  Milyen típusú gyógyszer a Panadol Rapid Extra filmtabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?

 2.  Tudnivalók a Panadol Rapid Extra filmtabletta szedése előtt

 3.  Hogyan kell szedni a Panadol Rapid Extra filmtablettát?

 4.  Lehetséges mellékhatások

 5.  Hogyan kell a Panadol Rapid Extra filmtablettát tárolni?

 6.  A csomagolás tartalma és egyéb információk

1. Milyen típusú gyógyszer a Panadol Rapid Extra filmtabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?

A Panadol Rapid Extra filmtabletta a szétesést segítő rendszernek (Optizorb formula) köszönhetően, gyorsabban szívódik fel, mint a hagyományos paracetamol-koffein kombinációjú tabletták. A Panadol Rapid Extra két aktív hatóanyag kombinációját tartalmazza. A paracetamol fájdalom- és lázcsillapító hatású, a koffein pedig tovább növeli a fájdalomcsillapító hatást.

A Panadol Rapid Extra filmtabletta gyorsan és hatékonyan enyhíti:

 • a fejfájást és migrént.

 • a hátfájdalmakat, idegfájdalmat, fogfájást, fogászati beavatkozást/foghúzást követő fájdalmat, reumatikus- és izomfájdalmakat, oszteoartritisszel társult fájdalmat, valamint a menstruációs görccsel járó fájdalmat.

 • a megfázással, influenzával és torokfájással együtt járó kellemetlen érzést és csökkenti a fellépő lázat.

2. Tudnivalók a Panadol Rapid Extra filmtabletta szedése előtt 

Ne szedje a Panadol Rapid Extra filmtablettát

 • ha allergiás (túlérzékeny) a paracetamolra, a koffeinre vagy a Panadol Rapid Extra filmtabletta egyéb összetevőjére (Az egyéb összetevők felsorolását lásd „6. További információk” pont alatt).

 • ha súlyos vese-, illetve májműködési zavarban szenved.

 • ha egy bizonyos enzimrendellenességben szenved (az ún. glükóz-6-foszfát-dehidrogenáz enzim hiánya esetén).

 • túlzott, illetve rendszeres alkoholfogyasztás esetén.

Figyelmeztetések és óvintézkedések :

 • Alkoholos eredetű májkárosodás esetén fokozott a túladagolás veszélye.

 • Amennyiben Ön máj- vagy vesekárosodásban szenved, csak orvosi konzultációt követően szedheti a készítményt.

 • Ez a gyógyszer koffeint tartalmaz. Nagyobb mennyiségű koffeintartalmú kávé, tea, illetve egyes dobozos üdítők fogyasztása kerülendő a gyógyszer szedésekor. A túl magas koffeinbevitel alvási nehézséget, remegést, nyugtalanságot, ingerlékenységet, gyomor-bélrendszeri panaszokat és mellkasi diszkomfortérzést okozhat (szívdobogásérzés).

 • Fontos, hogy a Panadol Rapid Extra filmtablettát NE szedje más paracetamol tartalmú készítményekkel egyidejűleg, mivel a paracetamol javasolt adag feletti alkalmazása akár életet veszélyeztető májkárosodáshoz vezethet. Mindig ellenőrizze a hatóanyagot az egyidejűleg szedett gyógyszer dobozán vagy betegtájékoztatójában!

 • A Panadol Rapid Extra 0,17 mg nátriumot tartalmaz filmtablettánként.

Egyéb gyógyszerek és a Panadol Rapid Extra filmtabletta

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is.

A készítmény szedése előtt konzultáljon orvosával amennyiben:

 • metoklopramidot vagy domperidont (ezek a szerek hányinger/hányás ellen használatosak) szed.

 • magas koleszterinszint kezelésére szolgáló kolesztiramint szed.

 • véralvadásgátlókat szed (pl. warfarint) és hosszú időn keresztül, naponta van szüksége fájdalomcsillapítóra, mert ekkor paracetamolt csak alkalmanként vehet be.

Terhesség és szoptatás és termékenység

Mielőtt bármilyen gyógyszert elkezdene szedni, beszélje meg kezelőorvosával vagy gyógyszerészével. Terhesség ideje alatt nem javasolt az alkalmazása. Szoptató nők számára kerülendő a Panadol Rapid Extra filmtabletta alkalmazása. Amennyiben Ön terhes vagy szoptat, kérje ki orvosa tanácsát a Panadol Rapid Extra filmtabletta szedése előtt.

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre

A Panadol Extra nem, vagy csak elhanyagolható mértékben befolyásolja a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességeket.

Fontos információk a Panadol Rapid Extra filmtabletta egyes összetevőiről

Parahidroxi-benzoátokat tartalmaz (E215, E217, E219) tartalmaz, mely későbbiekben jelentkező allergiás reakciókat okozhat.

3. Hogyan kell szedni a Panadol Rapid Extra filmtablettát?

A tablettákat vízzel nyelje le.

Felnőtteknek (időskorúakat is beleértve) és 12 év feletti gyermekeknek:

 • egyszeri adagja 1-2 tabletta, amely szükség esetén 4-6 óránként ismételhető.

 • az újabb adag bevételéig legalább 4 órának el kell telnie.

 • 24 órán belül ne vegyen be 8-nál több tablettát.

A gyógyszer adása 12 éven aluli gyermekek számára nem ajánlott. Ne lépje túl az előírt adagot! Más paracetamol tartalmú készítményekkel együtt nem alkalmazható. Tartós panaszok esetén forduljon orvoshoz!

Ha az előírtnál több Panadol Rapid Extra filmtablettát vett be

NE vegyen be többet az előírt adagnál! A paracetamol túladagolása májkárosodást okozhat. Amennyiben az előírt adagnál többet vett be, forduljon azonnal orvoshoz, még akkor is, ha nem érzi rosszul magát! A készítmény szedése melletti koffeinfogyasztás esetén, a túlzott koffeinbevitel miatt előfordulhat álmatlanság, nyugtalanság, szorongás, ingerlékenység, fejfájás, gyomor-bélrendszeri zavarok, szívdobogásérzés.

Ha elfelejtette bevenni a Panadol Rapid Extra filmtablettát

A legközelebbi alkalommal NE vegyen be kétszeres adagot, mert az ártalmas lehet! Kövesse az adagolási útmutatóban leírtakat!  Ha bármilyen további kérdése van a készítmény alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.

4. Lehetséges mellékhatások

Mint minden gyógyszer, így a Panadol Rapid Extra filmtabletta is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

A paracetamol nagyon ritka mellékhatásai (10000-ből kevesebb mint egy embert érint):

 • Vérlemezkék számának csökkenése a vérben (trombocitopénia)

 • Májműködési zavar.

Ha az alábbi tünetek bármelyikét észleli, hagyja abba a gyógyszer szedését és azonnal forduljon orvoshoz:

 • Mellkasi szorító érzés, kapkodó légzés, kiütés és ájulásos rosszullét (anafilaxiás reakció - az egész szervezetre kiterjedő súlyos, azonnali túlérzékenységi reakció)

 • A bőr túlérzékenységi reakciói: bőrkiütés; gyorsan fellépő duzzadása a bőrnek, nyálkahártyáknak, és a nyálkahártya alatti szöveteknek (angiödéma); túlérzékenységi reakció, elsősorban a száj, kötőhártya, nemiszervek bőrén, illetve nyálkahártyáján, szimmetrikus, vöröses kiütések, láz kíséretében (Stevens-Johnson szindróma)

 • Hörgőgörcs acetilszalicilsavra, vagy egyéb nem szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszerre érzékenyeknél

A koffein által okozott nem ismert gyakorisággal előforduló (a rendelkezésre álló adatokból nem állapítható meg) mellékhatások:

 • Idegesség

 • Szédülés

Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, hagyja abba a Panadol Rapid Extra filmtabletta alkalmazását és kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

5. Hogyan kell a Panadol Rapid Extra filmtablettát tárolni?

Legfeljebb 25°C-on tárolandó. A csomagoláson feltüntetett lejárati idő (Felhasználható:) után ne szedje a Panadol Rapid Extra filmtablettát. A lejárati idő a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik. A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó! Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

6. A csomagolás tartalma és egyéb információk

Mit tartalmaz a Panadol Rapid Extra filmtabletta?

A készítmény hatóanyaga a paracetamol és a koffein. Minden Panadol Rapid Extra filmtabletta 500 mg paracetamolt és 65 mg koffeint tartalmaz.

Egyéb összetevők:

Tabletta mag: hidegenduzzadó keményítő, kalcium karbonát, alginsav, kroszpovidon, povidon (K-25), magnézium sztearát, Parahidroxibenzoátok (nátrium-metil-parahidroxibenzoát- (E219),nátrium-etil-parahidroxibenzoát (E215) és nátrium-propil-parahidroxibenzoát(E217))

Bevonat: Opadry white YS-1-7003 (titán-dioxid (E171), hipromellóz 3cP / HPMC 2910, hipromellóz 6cP / HPMC 2910, makrogolok 400 / polietilén-glikol 400, poliszorbát 80), karnauba viasz, tisztított víz.

Milyen a készítmény külleme és mit tartalmaz a csomagolás

A készítmény külleme: Fehér, csaknem fehér színű, ovális formájú filmtabletta, egyik oldalán egy „xPx” bevéséssel ahol a P egy körben található.

Csomagolás: 12, 24, 48 db filmtabletta buborékcsomagolásban és dobozban. 14 db filmtabletta buborékcsomagolásban és összepattintható tárcában. Nem feltétlenül minden kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.

Tovább olvasom

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!