google-site-verification=Bt72TDou3i42xnV-dF9AKfgOtyX2aLpvRi6udvjgz94
A webhely Google-cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát.

Rennie cukormentes rágótabletta 60x

Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
2.234 Ft (2.128 Ft + ÁFA)
Gyártó: Bayer Hungária
Semlegesíti a gyomorsavat, gyomorégést, savas felböfögést, emésztési zavarokat, teltségérzetet vagy nehéz érzetet a gyomorban, és a puffadást
Szállítási díj: 750 Ft
Várható szállítás: 2020. április 16.
Menny.:
Maximálisan rendelhető mennyiség: 2!

Leírás

Rennie cukormentes rágótabletta 60x

A Rennie cukormentes rágótabletta hatóanyagai semlegesítik a gyomorban a gyomorsavat. A készítmény gyorsan enyhíti a gyomorsav túltermelődés okozta tüneteket. A gyomorégést, savas felböfögést, emésztési zavarokat, teltségérzetet vagy nehéz érzetet a gyomorban, és a puffadást.

Rennie cukormentes rágótabletta
Kalcium-karbonát, magnézium- karbonát

Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz.
Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kopható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása.

  • Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.
  • További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez.
  • Sürgősen forduljon orvosához, ha tünetei 7 napon belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.
  • Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

A betegtájékoztató tartalma:
1.Milyen típusú gyógyszer a Rennie cukormentes rágótabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?
2.Tudnivalók a Rennie cukormentes rágótabletta alkalmazása előtt
3.Hogyan kell alkalmazni a Rennie cukormentes rágótablettát?
4.Lehetséges mellékhatások
5. Hogyan kell a Rennie cukormentes rágótablettát tárolni?
6. További információk

1.MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A RENNIE CUKORMENTES RÁGÓTABLETTA ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?

A Rennie gyomorsavkötő gyógyszer, hatóanyagai semlegesítik a gyomorban a gyomorsavat. A készítmény gyorsan enyhíti a gyomorsav túltermelődés okozta tüneteket, így a gyomorégést, savas felböfögést, emésztési zavarokat, terhességi emésztési zavarokat, teltségérzetet vagy nehéz érzetet a gyomorban, valamint a puffadást.

2.TUDNIVALÓK A RENNIE CUKORMENTES RÁGÓTABLETTA ALKALMAZÁSA ELŐTT

  • Ne alkalmazza a Rennie cukormentes rágótablettátha túlérzékeny a készítmény hatóanyagaira vagy a rágótabletta bármely egyéb összetevőjére (hatóanyagokat, összetevőket ld. 6. pontban)
  • ha túl magas a vér kalcium szintje vagy alacsony a vér foszfát szintje
  • ha súlyos vesebetegsége vagy vesekövei vannak.


A Rennie cukormentes rágótabletta fokozott elővigyázatossággal alkalmazható:
A többi gyomorsavkötőhöz hasonlóan, a készítmény szedése elfedheti a fennálló, súlyosabb betegségek tüneteit. Ezért, amennyiben a tünetei 7 nap után is fennállnak, keresse fel kezelőorvosát. Kérjük, beszélje meg a készítmény alkalmazását kezelőorvosával, gyógyszerészével, ha Önnek veseproblémái vannak, ha Önnél több szervet érintő gyulladásos betegséget (ún. szarkoidózis) diagnosztizáltak vagy ha súlyos/krónikus gyomor-bél rendszeri tünete, betegsége van.

A kezelés ideje alatt alkalmazott egyéb gyógyszerek:
-Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is.
-Amennyiben antibiotikumot (tetraciklinek, kinolonok), szívglikozidokat (digoxin, digitoxin) vagy más receptre kapható készítményt (pl. fluoridokat, foszfátokat) szed, beszélje meg kezelőorvosával a Rennie cukormentes rágótabletta szedését, mivel az befolyásolhatja más gyógyszerek hatását. Az alkalmazott gyógyszerek maximális hatásának elérése érdekében a Rennie cukormentes rágótabletta bevétele a többi gyógyszer bevétele után 1-2 órával történjék.
-Amennyiben tiazid tartalmú diuretikumot (pl. bendroflumetiazid), azaz vizelethajtót szed, beszéljen kezelőorvosával a Rennie cukormentes készítmény alkalmazása előtt, mivel orvosa esetleg szükségesnek tartja a vér kalcium szintjének ellenőrzését.

Egyidejű bevétele bizonyos ételekkel és italokkal
A többi kalcium tartalmú savkötő készítményhez hasonlóan a Rennie cukormentes rágótabletta alkalmazása során is tartózkodni kell a nagy mennyiségű tej és tejtermék fogyasztásától.

Terhesség és szoptatás
Mielőtt bármilyen gyógyszert elkezdene szedni, beszélje meg kezelőorvosával vagy gyógyszerészével. A Rennie cukormentes rágótabletta szedhető terhesség alatt az előírt adagban, a hosszantartó alkalmazás és a magas dózisok kerülendők. A Rennie cukormentes rágótabletta szedhető szoptatás ideje alatt, az előírt adagban. A Rennie cukormentes rágótabletta jelentős mennyiségű kalciummal egészíti ki a táplálékkal bevitt kalcium mennyiségét. Ezért a terhes nőknek szigorúan be kell tartani a Rennie cukormentes rágótabletta maximálisan javasolt napi mennyiségét, és kerülni kell az egyidejű nagy mennyiségű tej (1 liter tej akár 1,2 g kalciumot is tartalmaz) és tejtermék fogyasztását.

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek üzemeltetéséhez szükséges képességekre:
- nem várható kedvezőtlen hatás.

Fontos információk a készítmény egyes összetevőiről:
szorbitot tartalmaz édesítőszerként (400 mg/l tabletta):
-cukorbetegek alkalmazhatják,
-bizonyos cukrokra érzékeny betegek vegyék figyelembe a készítmény szorbit tartalmát.

Amennyiben kezelőorvosa korábban már figyelmeztette Önt, hogy bizonyos cukrokra érzékeny, keresse fel orvosát, mielőtt elkezdi szedni a gyógyszert

3.HOGYAN KELL SZEDNI A RENNIE CUKORMENTES RÁGÓTABLETTÁT?

A Rennie cukormentes rágótablettát mindig az orvos által elmondottaknak megfelelően alkalmazza. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.
Felnőtteknek és 12 év feletti gyermekeknek: 1 vagy 2 tablettát lehetőleg étkezés után 1 órával, illetve lefekvés előtt 1 órával javasolt elszopogatni vagy elrágni. Ettől eltérő időszakban gyomorégés esetén további 2 rágótabletta alkalmazható.

11 tablettánál ne vegyen be többet 24 órán belül! Ha a tünetei 7 napnál tovább fennállnak, keresse fel kezelőorvosát, hogy kizárja a tünetei mögött rejlő súlyosabb betegség lehetőségét. A tartós alkalmazást kerülje!

Ha az előírtnál több rágótablettát vett be:
Igyon sok vizet, és beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.
A túladagolás tünetei: émelygés, hányás, székrekedés, fáradtság, fokozott vizeletürítés, fokozódó szomjúság érzés, kiszáradás és rendellenes izomgyengeség.
Ha bármilyen további kérdése van a készítmény alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét!

Ha az adagját elfelejtette bevenni:
Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott mennyiség pótlására!

4.LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOK

Mint minden gyógyszer, a Rennie cukormentes rágótabletta is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek. Az ajánlott adagolás betartása mellett nem valószínű, hogy mellékhatások jelentkeznek.
Ritkán a készítmény összetevői által kiváltott túlérzékenységi reakcióról számoltak be, pl. kiütések, viszketés, nehézlégzés, arc-, száj- vagy torokduzzanat (ödéma) és súlyos túlérzékenységi reakció (anafilaxiás sokk). Amennyiben ilyen tüneteket észlel, azonnal hagyja abba a kezelést és forduljon orvoshoz.

Hosszú időn át, magas dózisban történő alkalmazás esetén a vér kalcium és magnézium szintje emelkedhet, különösen vesebetegek esetén. Ez hányingert, hányást, fáradtságot, zavartságot, fokozódó vizeletürítést, fokozódó szomjúság érzést és kiszáradást okozhat

A Rennie cukormentes rágótabletta és a tej vagy tejtermékek hosszú ideig történő együttes alkalmazása ún. tejalkáli-szindrómához vezethet, mely magas vér kalcium szinttel jár.
Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét

5.HOGYAN KELL A RENNIE CUKORMENTES RÁGÓTABLETTÁT TÁROLNI?

Ez a gyógyszer nem igényel különleges tárolást.
A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!
A buborékfólián/ dobozon feltüntetett lejárati idő (EXP/Felhasználható) után ne alkalmazza a Rennie cukormentes rágótablettát. A lejárati idő a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik.

A gyógyszereket nem szabad a szennyvízzel vagy a háztartási hulladékkal együtt megsemmisíteni. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy szükségtelenné vált gyógyszereit miként semmisítse meg. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

6.TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

Mit tartalmaz a Rennie cukormentes rágótabletta?
A készítmény hatóanyagai: 680,0 mg kalcium-karbonát, amely 272 mg elemi kalciumnak felel meg és 80,0 mg nehéz, bázisos magnézium-karbonát, amely kb. 20 mg elemi magnéziumnak felel meg rágótablettánként

Egyéb összetevők: szorbit, talkum, hidegen duzzadó kukoricakeményítő, burgonyakeményítő, magnézium-sztearát, hígan folyó paraffin, szacharin-nátrium, fodormenta ízesítő.

Milyen a készítmény külleme és mit tartalmaz a csomagolás?
A rágótabletta krémfehér színű, homorú felületű, négyszög alakú, mindkét oldalán mélybenyomású Rennie jelzéssel van ellátva.
1x6 vagy 2x6 vagy 4x6 vagy 6x6 vagy 16x6 db rágótabletta PVC/alumínium buborékfóliában és karton dobozban.

Kategória hasonló termékei

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!
Termék címkék: emésztés
Speciális kereső
Márka
Gyártó
Ajánlott korosztály
Gyógyszer típusa
Formátum
Bőr állapota
Bőrápolás célja
Használata
Szállítási info:
Miért érdemes minket választani?

 

5000 Ft feletti vásárlás esetén ingyenes házhozszállítás az ország bármely pontjára.*

Valódi patika a virtuális mögött: partnerünk a Kulcs Patika Mester.

Online rendelési lehetőség a nap 24 órájában.

Folyamatos akciók, kedvezményes ajánlatok.

Szakmai partnerünk Magyarország egyik vezető egészségügyi portálja, a WEBBeteg.

Kérdése van? Hívja ügyfélszolgálatunkat,
ahol ügyintézőink személyesen nyújtanak segítséget Önnek!

 

Gyártók
Megbízható webpatika

Az OGYÉI által regisztrált, engedélyezett online patika.
Kizárólag eredeti, vény nélkül kapható gyógyszerek hivatalos forgalmazója.

Bővebb információ itt