A webhely Google-cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát.

Rennie cukormentes rágótabletta 60X

3.336 Ft
3.336 Ft
2022. január 1-től hatályos jogszabály változás miatt a gyógyszernek minősülő termékek KIZÁRÓLAG személyes átvétel útján rendelhetőek!
Nem értékelt
Szállítási díj: Nem szállítható.
Várható szállítás: 2023. december 12.
Elérhetőség: Rendelhető 3-5 munkanap
Gyártó: Bayer Hungária
14000 Ft feletti vásárlás esetén
ingyenes a szállítás. Részletek

Leírás

Rennie cukormentes rágótabletta 60x

A Rennie cukormentes rágótabletta hatóanyagai semlegesítik a gyomorban a gyomorsavat. A készítmény gyorsan enyhíti a gyomorsav túltermelődés okozta tüneteket. A gyomorégést, savas felböfögést, emésztési zavarokat, teltségérzetet vagy nehéz érzetet a gyomorban, és a puffadást.

Rennie cukormentes rágótabletta
Kalcium-karbonát, magnézium- karbonát

Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz.
Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kopható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása.

  • Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.
  • További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez.
  • Sürgősen forduljon orvosához, ha tünetei 7 napon belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.
  • Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

A betegtájékoztató tartalma:
1.Milyen típusú gyógyszer a Rennie cukormentes rágótabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?
2.Tudnivalók a Rennie cukormentes rágótabletta alkalmazása előtt
3.Hogyan kell alkalmazni a Rennie cukormentes rágótablettát?
4.Lehetséges mellékhatások
5. Hogyan kell a Rennie cukormentes rágótablettát tárolni?
6. További információk

1.MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A RENNIE CUKORMENTES RÁGÓTABLETTA ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?

A Rennie gyomorsavkötő gyógyszer, hatóanyagai semlegesítik a gyomorban a gyomorsavat. A készítmény gyorsan enyhíti a gyomorsav túltermelődés okozta tüneteket, így a gyomorégést, savas felböfögést, emésztési zavarokat, terhességi emésztési zavarokat, teltségérzetet vagy nehéz érzetet a gyomorban, valamint a puffadást.

2.TUDNIVALÓK A RENNIE CUKORMENTES RÁGÓTABLETTA ALKALMAZÁSA ELŐTT

  • Ne alkalmazza a Rennie cukormentes rágótablettátha túlérzékeny a készítmény hatóanyagaira vagy a rágótabletta bármely egyéb összetevőjére (hatóanyagokat, összetevőket ld. 6. pontban)
  • ha túl magas a vér kalcium szintje vagy alacsony a vér foszfát szintje
  • ha súlyos vesebetegsége vagy vesekövei vannak.


A Rennie cukormentes rágótabletta fokozott elővigyázatossággal alkalmazható:
A többi gyomorsavkötőhöz hasonlóan, a készítmény szedése elfedheti a fennálló, súlyosabb betegségek tüneteit. Ezért, amennyiben a tünetei 7 nap után is fennállnak, keresse fel kezelőorvosát. Kérjük, beszélje meg a készítmény alkalmazását kezelőorvosával, gyógyszerészével, ha Önnek veseproblémái vannak, ha Önnél több szervet érintő gyulladásos betegséget (ún. szarkoidózis) diagnosztizáltak vagy ha súlyos/krónikus gyomor-bél rendszeri tünete, betegsége van.

A kezelés ideje alatt alkalmazott egyéb gyógyszerek:
-Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is.
-Amennyiben antibiotikumot (tetraciklinek, kinolonok), szívglikozidokat (digoxin, digitoxin) vagy más receptre kapható készítményt (pl. fluoridokat, foszfátokat) szed, beszélje meg kezelőorvosával a Rennie cukormentes rágótabletta szedését, mivel az befolyásolhatja más gyógyszerek hatását. Az alkalmazott gyógyszerek maximális hatásának elérése érdekében a Rennie cukormentes rágótabletta bevétele a többi gyógyszer bevétele után 1-2 órával történjék.
-Amennyiben tiazid tartalmú diuretikumot (pl. bendroflumetiazid), azaz vizelethajtót szed, beszéljen kezelőorvosával a Rennie cukormentes készítmény alkalmazása előtt, mivel orvosa esetleg szükségesnek tartja a vér kalcium szintjének ellenőrzését.

Egyidejű bevétele bizonyos ételekkel és italokkal
A többi kalcium tartalmú savkötő készítményhez hasonlóan a Rennie cukormentes rágótabletta alkalmazása során is tartózkodni kell a nagy mennyiségű tej és tejtermék fogyasztásától.

Terhesség és szoptatás
Mielőtt bármilyen gyógyszert elkezdene szedni, beszélje meg kezelőorvosával vagy gyógyszerészével. A Rennie cukormentes rágótabletta szedhető terhesség alatt az előírt adagban, a hosszantartó alkalmazás és a magas dózisok kerülendők. A Rennie cukormentes rágótabletta szedhető szoptatás ideje alatt, az előírt adagban. A Rennie cukormentes rágótabletta jelentős mennyiségű kalciummal egészíti ki a táplálékkal bevitt kalcium mennyiségét. Ezért a terhes nőknek szigorúan be kell tartani a Rennie cukormentes rágótabletta maximálisan javasolt napi mennyiségét, és kerülni kell az egyidejű nagy mennyiségű tej (1 liter tej akár 1,2 g kalciumot is tartalmaz) és tejtermék fogyasztását.

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek üzemeltetéséhez szükséges képességekre:
- nem várható kedvezőtlen hatás.

Fontos információk a készítmény egyes összetevőiről:
szorbitot tartalmaz édesítőszerként (400 mg/l tabletta):
-cukorbetegek alkalmazhatják,
-bizonyos cukrokra érzékeny betegek vegyék figyelembe a készítmény szorbit tartalmát.

Amennyiben kezelőorvosa korábban már figyelmeztette Önt, hogy bizonyos cukrokra érzékeny, keresse fel orvosát, mielőtt elkezdi szedni a gyógyszert

3.HOGYAN KELL SZEDNI A RENNIE CUKORMENTES RÁGÓTABLETTÁT?

A Rennie cukormentes rágótablettát mindig az orvos által elmondottaknak megfelelően alkalmazza. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.
Felnőtteknek és 12 év feletti gyermekeknek: 1 vagy 2 tablettát lehetőleg étkezés után 1 órával, illetve lefekvés előtt 1 órával javasolt elszopogatni vagy elrágni. Ettől eltérő időszakban gyomorégés esetén további 2 rágótabletta alkalmazható.

11 tablettánál ne vegyen be többet 24 órán belül! Ha a tünetei 7 napnál tovább fennállnak, keresse fel kezelőorvosát, hogy kizárja a tünetei mögött rejlő súlyosabb betegség lehetőségét. A tartós alkalmazást kerülje!

Ha az előírtnál több rágótablettát vett be:
Igyon sok vizet, és beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.
A túladagolás tünetei: émelygés, hányás, székrekedés, fáradtság, fokozott vizeletürítés, fokozódó szomjúság érzés, kiszáradás és rendellenes izomgyengeség.
Ha bármilyen további kérdése van a készítmény alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét!

Ha az adagját elfelejtette bevenni:
Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott mennyiség pótlására!

4.LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOK

Mint minden gyógyszer, a Rennie cukormentes rágótabletta is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek. Az ajánlott adagolás betartása mellett nem valószínű, hogy mellékhatások jelentkeznek.
Ritkán a készítmény összetevői által kiváltott túlérzékenységi reakcióról számoltak be, pl. kiütések, viszketés, nehézlégzés, arc-, száj- vagy torokduzzanat (ödéma) és súlyos túlérzékenységi reakció (anafilaxiás sokk). Amennyiben ilyen tüneteket észlel, azonnal hagyja abba a kezelést és forduljon orvoshoz.

Hosszú időn át, magas dózisban történő alkalmazás esetén a vér kalcium és magnézium szintje emelkedhet, különösen vesebetegek esetén. Ez hányingert, hányást, fáradtságot, zavartságot, fokozódó vizeletürítést, fokozódó szomjúság érzést és kiszáradást okozhat

A Rennie cukormentes rágótabletta és a tej vagy tejtermékek hosszú ideig történő együttes alkalmazása ún. tejalkáli-szindrómához vezethet, mely magas vér kalcium szinttel jár.
Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét

5.HOGYAN KELL A RENNIE CUKORMENTES RÁGÓTABLETTÁT TÁROLNI?

Ez a gyógyszer nem igényel különleges tárolást.
A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!
A buborékfólián/ dobozon feltüntetett lejárati idő (EXP/Felhasználható) után ne alkalmazza a Rennie cukormentes rágótablettát. A lejárati idő a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik.

A gyógyszereket nem szabad a szennyvízzel vagy a háztartási hulladékkal együtt megsemmisíteni. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy szükségtelenné vált gyógyszereit miként semmisítse meg. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

6.TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

Mit tartalmaz a Rennie cukormentes rágótabletta?
A készítmény hatóanyagai: 680,0 mg kalcium-karbonát, amely 272 mg elemi kalciumnak felel meg és 80,0 mg nehéz, bázisos magnézium-karbonát, amely kb. 20 mg elemi magnéziumnak felel meg rágótablettánként

Egyéb összetevők: szorbit, talkum, hidegen duzzadó kukoricakeményítő, burgonyakeményítő, magnézium-sztearát, hígan folyó paraffin, szacharin-nátrium, fodormenta ízesítő.

Milyen a készítmény külleme és mit tartalmaz a csomagolás?
A rágótabletta krémfehér színű, homorú felületű, négyszög alakú, mindkét oldalán mélybenyomású Rennie jelzéssel van ellátva.
1x6 vagy 2x6 vagy 4x6 vagy 6x6 vagy 16x6 db rágótabletta PVC/alumínium buborékfóliában és karton dobozban.

Tovább olvasom

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!