A webhely Google-cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát.

Revicet Akut 10mg préselt szopogató tabletta 7X

990 Ft
990 Ft
2022. január 1-től hatályos jogszabály változás miatt a gyógyszernek minősülő termékek KIZÁRÓLAG személyes átvétel útján rendelhetőek!
Nem értékelt
Szállítási díj: Nem szállítható.
Várható szállítás: 2022. november 30.
Elérhetőség: Raktáron
Gyártó: Sager Pharma Kft
14000 Ft feletti vásárlás esetén
ingyenes a szállítás. Részletek

Leírás

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

Revicet Akut 10 mg préselt szopogató tabletta

cetirizin-dihidroklorid

Mielőtt elkezdené szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz! · Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen a gyógyszer körültekintő alkalmazása. · Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet! · További információkért vagy tanácsért forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez! · Sürgősen forduljon orvosához, ha tünetei nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak! · Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát.

A betegtájékoztató tartalma:

1. Milyen típusú gyógyszer a Revicet Akut 10 mg préselt szopogató tabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?

2. Tudnivalók a Revicet Akut 10 mg préselt szopogató tabletta szedése előtt

3. Hogyan kell szedni a Revicet Akut 10 mg préselt szopogató tablettát?

4. Lehetséges mellékhatások

5. Hogyan kell a Revicet Akut 10 mg préselt szopogató tablettát tárolni?

6. További információk

1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A REVICET AKUT 10 MG PRÉSELT SZOPOGATÓ TABLETTA ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?

A Revicet Akut 10 mg préselt szopogató tabletta allergia ellenes gyógyszer, az antihisztaminok csoportjába tartozik. Hatóanyaga gátolja a hisztamin felszabadulását és az ún. eozinofil sejteket. A hisztamin és az eozinofil sejtek fontos szerepet játszanak az allergiás reakció kialakulásában. Felnőttek és 6 évesnél idősebb gyermekek részére a Revicet Akut 10 mg préselt szopogató tabletta az alábbi betegségek és tünetek kezelésére alkalmazható: · Szezonális vagy évszaktól független allergiás orrnyálkahártya-gyulladás (szénanátha, allergiás rhinitis), amelyet orrdugulás, tüsszentés és orrfolyás jellemez; · A szem kötőhártyájának társult gyulladása (irritációs vörös szem viszketéssel, könnyezéssel); · Hosszantartó (krónikus) bőrkiütés kifejezett viszketéssel, csalánkiütéssel (krónikus idiopathiás urticaria, atópiás dermatitis).

2. TUDNIVALÓK A REVICET AKUT 10 MG PRÉSELT SZOPOGATÓ TABLETTA SZEDÉSE ELŐTT

Ne szedje a Revicet Akut 10 mg préselt szopogató tablettát · ha allergiás (túlérzékeny) a cetirizinre, vagy a készítmény bármely más összetevőjére; · ha vese-, illetve májelégtelenségben szenved; · hat évesnél fiatalabb gyermek; · terhesség vagy szoptatás időszakában. A Revicet Akut 10 mg préselt szopogató tabletta fokozott elővigyázatossággal alkalmazható · ha hosszú távon alkalmazzuk. Szedésekor szájszárazság alakulhat ki, mely gyakorta a fogak szuvasodását okozhatja, ezért alaposan kell fogat mosni; · ha vese-, illetve májműködési zavarban szenved; · Idős betegek érzékenyebbek lehetnek az antihisztaminok bizonyos mellékhatásaira (pl. szájszárazság, vizeletürítési zavar –utóbbi különösen férfiaknál). Ha ezen mellékhatások tartósan fennállnak vagy súlyosbodnak, a kezelést fel kell függeszteni. Figyelmeztetés: Allergológiai bőrtesztek (vizsgálati módszer) elvégzése előtt legalább 3 nappal abba kell hagyni a készítmény alkalmazását (más antihisztaminhoz hasonlóan) a tévesen negatív eredmény elkerülése érdekében, a vizsgálat után a gyógyszerszedés folytatható. A kezelés ideje alatt szedett egyéb gyógyszerek Az eddigi vizsgálati eredmények és klinikai tapasztalatok nem mutattak gyógyszerkölcsönhatást a tabletta hatóanyagának más gyógyszerrel történő együttadásakor. Ennek ellenére nyugtatók, illetve altatók egyidejű használatakor óvatosság javasolt, mert hatásuk a kezelés idején felerősödhet. Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is! A Revicet Akut 10 mg préselt szopogató tabletta egyidejű bevétele bizonyos ételekkel vagy italokkal Mint egyéb antihisztaminok esetében is, az egyidejű alkoholfogyasztás tilos! A gyógyszer gyomorból történő felszívódásának mértékét az étkezés nem befolyásolja, a felszívódás sebességét azonban csökkenti. Terhesség és szoptatás Terhesség ideje alatt a készítmény nem alkalmazható, mert nem állnak rendelkezésre megfelelő kontrollált humán vizsgálati adatok. Amennyiben véletlenül kerül sor a szer alkalmazására terhes nő esetében, nem kell magzatkárosító hatástól tartani, de a kezelést azonnal abba kell hagyni. A cetirizin kiválasztódik az anyatejbe, ezért a készítmény nem alkalmazható szoptatás időszakában. Mielőtt bármilyen gyógyszert elkezdene szedni, beszélje meg kezelőorvosával! A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek üzemeltetéséhez szükséges képességekre A gyógyszer enyhe fejfájást, szédülést, álmosságot okozhat, negatívan befolyásolhatja az éberséget (reakcióidőt, koncentrálóképességet). Mielőtt olyan, fokozott figyelmet igénylő tevékenységet végezne, mint az autóvezetés vagy gépek üzemeltetése, győződjön meg arról, milyen hatással van Önre a Revicet Akut 10 mg préselt szopogató tabletta. Ennek alapján az orvos egyénileg határozza meg a közlekedésben való részvételre és a balesetveszéllyel járó munka végzésére vonatkozó korlátozást vagy tilalmat.

3. HOGYAN KELL SZEDNI A REVICET AKUT 10 MG PRÉSELT SZOPOGATÓ TABLETTÁT?

Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg orvosát! Ha az orvos másképpen nem rendeli, a készítmény szokásos adagja: Felnőtteknek és 12 éves, vagy idősebb gyermekeknek: 1 db szopogató tabletta (10 mg) naponta, egyszerre vagy két részletben. 6 és 12 éves kor közötti gyermekeknek: 1 db szopogató tabletta (10 mg) naponta egyszer, vagy fél szopogató tabletta (5 mg) naponta kétszer (reggel és este). Időseknek: Egészséges idősek esetén nem szükséges módosítani az adagot. Vese-, illetve májműködési zavarban szenvedő betegek: Kérdezze meg kezelőorvosát mielőtt el kezdené szedni a Revicet Akut szopogató tablettát! Az alkalmazás módja: A Revicet Akut szopogató tablettát nem egészben folyadékkal kell lenyelni, hanem a nyelvre helyezve elszopogatni. Lenyelés előtt gyorsan szétesik és oldódik a szopogató tabletta. Ha a gyógyszerszedés alatt álmosságot érez, a szopogató tablettát este, lefekvés előtt ajánlott bevenni. A kezelés időtartama a tünetek függvényében változik. Gyermekeknél négy hétnél hosszabb időtartamú kezelésről klinikai vizsgálatok nem állnak rendelkezésre, kérdezze meg orvosát a tartós használatról. Ha az előírtnál több Revicet Akut 10 mg préselt szopogató tablettát vett be Ha túl sok Revicet Akut 10 mg préselt szopogató tablettát vett be, haladéktalanul forduljon kezelőorvosához, vagy értesítse az orvosi ügyeletet, illetve a mentőket! A következő tünetek jelentkezhetnek: álmosság (aluszékonyság), tudatvesztés illetve izgatottság (főleg gyermekeken), rendezetlen mozgás (koordinációs zavarok, ataxia), szédülés, remegés, fejfájás, érzékzavarok (hallucinációk), görcsrohamok, szájszárazság, hirtelen kipirulás, láz (hyperthermia), viszketés, pupillatágulat (mydriasis), vizeletelakadás, szapora szívverés (tachycardia); túlságosan nagy adagoknál vérnyomásesés, rendszertelen szívverés (arrhythmia), hányinger, hasmenés, mozgászavarok (extrapyramidális tünetek), tudatzavarok is lehetségesek. Kezelése: Ha a gyógyszer bevétele óta rövid idő telt el, gyomormosás végezhető. Eszméletén lévő beteggel a hánytatás megkísérelhető. A sürgősségi ellátást követően a beteget szigorú orvosi felügyelet alatt kell tartani! Ha elfelejtette bevenni a Revicet Akut 10 mg préselt szopogató tablettát A lehető leghamarabb pótolja a kimaradt tabletta bevételét. Ha már közel van a következő adag bevételének időpontja, akkor várjon és a következő adagot a szokásos időben vegye be! Ne vegyen be dupla adagot az elfelejtett tabletta pótlására!

4. LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOK

Mint minden gyógyszer, így a Revicet Akut 10 mg préselt szopogató tabletta is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek. A mellékhatások felsorolása előfordulási gyakoriságuk alapján történik. Nagyon gyakori (³1/10) vagyis ³ 10% Gyakori (³1/100 – <1/10) vagyis ³ 1%, de < mint 10 % Nem gyakori (³1/1000 – <1/100) vagyis ³ 0,1%, de < mint 1% Ritka (³1/10000 – <1/1000) vagyis ³ 0,01%, de < mint 0,1% Nagyon ritka (<1/10000), nem ismert (a rendelkezésre álló adatokból nem állapítható meg) Felnőtteknél és 12 év fölötti gyermekeknél: Nagyon gyakran: álmosság; Gyakran: szájszárazság, szédülés és fejfájás; Ritkán: aluszékonyság, izgatottság, hasi panaszok, emésztőrendszeri rendellenességek; Nagyon ritkán: különböző súlyosságú allergiás reakciók, úgymint bőrreakciók, viszketés, csalánkiütés és hirtelen folyadékképződés a bőrben és a nyálkahártyákon pl. arc, szemhéj, ajak, torok és nyelv (angioneurotikus ödéma), melyek nyelési vagy légzési nehézséget okozhatnak. Ha ezek a nagyon ritka mellékhatások mégis jelentkeznek, azonnal függessze fel a Revicet Akut szedését és rögtön értesítse orvosát, vagy az ügyeletet! 6 és 12 év közötti gyermekeknél: Nagyon gyakran: fejfájás; Gyakran: álmosság; Ritkán: szájszárazság, szédülés, aluszékonyság, izgatottság, hasi panaszok, emésztőrendszeri rendellenességek; Nagyon ritkán: különböző súlyosságú allergiás reakciók, úgymint bőrreakciók, viszketés, csalánkiütés és hirtelen folyadékképződés a bőrben és a nyálkahártyákon pl. arc, szemhéj, ajak, torok és nyelv (angioneurotikus ödéma), melyek nyelési vagy légzési nehézséget okozhatnak. Ha ezek a nagyon ritka mellékhatások mégis jelentkeznek, azonnal függessze fel a Revicet Akut szedését és rögtön értesítse orvosát, vagy az ügyeletet! Elvétve előfordult még, de gyakoriságát a kevés eset miatt megítélni nem lehet: szapora szívverés, pupillatágulat miatti látászavar, hasmenés, gyengeség, rossz közérzet, ödéma, testsúlynövekedés, vizeletürítés-zavar, agresszió, nyugtalanság, zavartság, depresszió, álmatlanság, görcsök. Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát.

5. HOGYAN KELL A REVICET AKUT 10 MG PRÉSELT SZOPOGATÓ TABLETTÁT TÁROLNI?

Legfeljebb 25°C-on, az eredeti csomagolásban tárolandó. A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó! A dobozon, illetve buborékfólián feltüntetett lejárati idő (Felhasználható: ........vagy Felh.: .......) után ne szedje a készítményt! A lejárati idő a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik. A gyógyszereket nem szabad a szennyvízzel vagy a háztartási hulladékkal együtt megsemmisíteni! Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy szükségtelenné vált gyógyszereit miként semmisítse meg! Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

6. TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

Mit tartalmaz a Revicet Akut 10 mg préselt szopogató tabletta? A készítmény hatóanyaga: 10 mg cetirizin-dihidroklorid szopogató tablettánként. Egyéb összetevők, segédanyagok: betadex (E459), povidon K-25, nátrium-ciklamát (E952), cellulózpor (E460), nátrium-dihidrogén-citrát (E331), mikrokristályos cellulóz (E460), alma aroma 290107, magnézium-sztearát (E470B). Milyen a készítmény külleme és mit tartalmaz a csomagolás: Küllem: Fehér vagy csaknem fehér, kerek, almaillatú préselt szopogató tabletta, mindkét oldalán felezővonallal. A tabletta két egyenlő adagra osztható. Csomagolás: 10 db préselt szopogató tabletta buborékfóliában és dobozban betegtájékoztatóval.

A forgalomba hozatali engedély jogosultja: Sager Pharma Kft. 1026 Budapest, Pasaréti út 122-124. Magyarország. Tel.: 06-1-214-6559, Fax: 06-1-214-6561 Gyártó: Losan Pharma GmbH. Otto Hahn Strasse 13, D-79395 Neuenburg, Németország. OGYI-T-20392/05

A betegtájékoztató engedélyezésének dátuma 2009. május 11.

Tovább olvasom

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!