A webhely Google-cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát.
Elfogadom

Robitussin Expectorans köptető szirup 100ml

2.970 Ft
3.055 Ft
Kedvezmény: 85 Ft 3%
2.970 Ft
3.055 Ft
Kedvezmény: 85 Ft 3%
2022. január 1-től hatályos jogszabály változás miatt a gyógyszernek minősülő termékek KIZÁRÓLAG személyes átvétel útján rendelhetőek!
Nem értékelt
Szállítási díj: Nem szállítható.
Várható szállítás: 2024. május 22.
Elérhetőség: Raktáron
Gyártó: Pfizer
14000 Ft feletti vásárlás esetén
ingyenes a szállítás. Részletek

Leírás

A Robitussin Expectorans köptető szirup 100ml tájékoztatója

Makacs, nyálkás, hurutos köhögés vagy hörghurut kiegészítő kezelésére szolgál.

Robitussin Expectorans szirup
gvajfenezin

Mielőtt elkezdené alkalmazni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót!

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen a gyógyszer körültekintő alkalmazása. Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet! További információkért vagy tanácsért forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez! Sürgősen keresse fel orvosát, ha tünetei 7 napon belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak! Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, értesítse orvosát vag,1 gyógyszerészét!

A betegtájékoztató tartalma:

  1. Milyen típusú gyógyszer a Robitussin Expectorans szirup és milyen betegségek esetén alkalmazható?

  2. Tudnivalók a Robitussin Expectorans szirup alkalmazása előtt

  3. Hogyan kell alkalmazni a Robitussin Expectorans szirupot?

  4. Lehetséges mellékhatások

  5. Hogyan kell a Robitussin Expectorans szirupot tárolni?

  6. További információk

1.MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A ROBITUSSIN EXPECTORANS SZIRUP ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?

A szirup a légutak heveny megbetegedéseiben jelentkező makacs, nyálkás, hurutos köhögés vagy hörghurut kiegészítő kezelésére alkalmas, feloldja a légúti váladékot, ezzel segíti annak felköhögését. A gyógyszert használhatják felnőttek, serdülők és gyermekek.

2.TUDNIVALÓK A ROBITUSSIN EXPECTORANS SZIRUP ALKALMAZÁSA ELŐTT

Ne alkalmazza a Robitussin Expectorans szirupot, ha a következő állapotok állnak fenn (ellenjavallatok): ismert túlérzékenység (allergia) a készítmény hatóanyagával, vagy bármely segédanyagával szemben; 2 éves életkor alatt.

Terhesség és szoptatás:

Annak ellenére, hogy a Robitussin Expectorans hosszú távú széleskörű használata alatt nem figyeltek meg káros következményt a magzatra, mivel emberre vonatkozó elegendő tapasztalat nem áll rendelkezésre, a terhesség első 3 hónapjában, valamint szoptatás időszakában a készítmény alkalmazása nem javasolt. A terhesség 4. hónapjától adása csak az előny/kockázat gondos mérlegelésével, orvosi ellenőrzés mellett történhet. Kérdéseivel bármely gyógyszer alkalmazása előtt forduljon orvoshoz vagy gyógyszerészhez!

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek üzemeltetéséhez szükséges képességekre:

Járművezetőknek és baleseti veszéllyel járó munkát végzőknek tisztában kell lenniük azzal, hogy a gyógyszer alkoholt tartalmaz, ezért lehetnek a fenti képességeket hátrányosan befolyásoló hatásai.

Fontos információk a Robitussin Expectorans szirup egyes összetevőiről:

Amennyiben az orvos korábban már figyelmeztette, hogy Ön/gyermeke bizonyos cukrokra pl. gyümölcscukorra (fruktózra / szorbitra) érzékeny, kérjük a gyógyszer alkalmazása előtt kérje orvosa tanácsát!

A készítmény 2,5 V/V% alkoholt (103 mg/5 ml szirup) is tartalmaz, ezért nem ajánlott májbetegeknek, alkoholbetegeknek, epilepsziásoknak, agysérülteknek és egyéb központi idegrendszeri betegségben, továbbá figyelembe kell venni terhesség, szoptatás, gépjárművezetés és veszélyes gépek kezelése esetén is. 5 ml szirup alkoholtartalma kb. 2,5 ml sörrel és kb. 1 ml borral egyenértékű. A termékben használt édesítőszer (szorbit) nincsen közvetlen hatással a vércukorszintre, de energiatartalmát figyelembe kell venni: a gyógyszer 5 ml-e 1454 mg 70%-os szorbit-szirupot tartalmaz. Cukormentes, a fogakat nem károsítja.

Egyéb gyógyszerek szedése/alkalmazása (gyógyszerkölcsönhatások):

Ezidáig nem ismeretesek gyógyszerkölcsönhatások. Feltétlenül tájékoztassa a kezelőorvost vagy a gyógyszerészt a jelenleg vagy nemrégiben szedett gyógyszerekről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is!

3. HOGYAN KELL ALKALMAZNI A ROBITUSSIN EXPECTORANS SZIRUPOT?

Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, vagy a készítmény hatását túl erősnek, vagy esetleg csekélynek érzi, forduljon orvoshoz vagy gyógyszerészhez!

Ha az orvos másképpen nem rendeli, a készítmény szokásos adagja:

Felnőtteknek és 12 év feletti gyermekeknek: 10 ml 4 óránként.
Gyermekeknek 6-12 éves életkor között: 5 ml 4 óránként.
Gyermekeknek 2-6 éves életkor között: 2,5 ml 4 óránként.

Az adagok túllépése nem ajánlott! 7 napon túli alkalmazása nem ajánlott. Ha a tünetek továbbra is fennállnak, forduljon orvoshoz!

Ha az előírtnál több Robitussin Expectorans szirupot alkalmazott (túladagolás):

Tünetei: gyomor-bélrendszeri panaszok (hányinger, hányás).

Kezelése: Jelentős túladagolás vagy gyermek véletlen gyógyszerfogyasztása esetén forduljon azonnal orvoshoz! Szakintézményben tüneti és általános támogató kezelést kell alkalmazni.

Ha elfelejtette bevenni gyógyszerét:

Ne alkalmazzon dupla adagot, csak a soron következő adagolási időpontban esedékes egyszeres dózist.

4.LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOK

A gyógyszer általában jól tolerálható, de mint minden gyógyszernek, a Robitussin Expectorans szirupnak is lehetnek mellékhatásai: gyomor-bélrendszeri panaszok előfordulhatnak. Esetenként enyhe fáradtság léphet fel. Nagy adagok hányingert és hányást okozhatnak. Ha mellékhatást, vagy az itt felsoroltakon túl bármilyen egyéb szokatlan tünetet észlel, értesítse a kezelőorvost, aki dönt a szükséges teendőkről!

5.HOGYAN KELL A ROBITUSSIN EXPECTORANS SZIRUPOT TÁROLNI?

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó! Legfeljebb 25°C-on, az eredeti csomagolásban tárolandó. A gyógyszert a csomagoláson feltüntetett lejárati időn belül szabad csak felhasználni. Kérjük, a fel nem használt gyógyszert vigye vissza a gyógyszertárba!

6.TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

A készítmény hatóanyaga: 100 mg gvajfenezin (Ph.Eur.: Guaifenesinum) 5 ml szirupban.

Segédanyagok: Természetes cseresznye aroma, levomentol, nátrium-benzoát (E211), kálium-aceszulfám, karamell (E150), vízmentes citromsav, karmellóz-nátrium, nátrium-ciklamát, 96%-os etanol, glicerin, lycasin 80/55, nem kristályosodó szorbit-szirup (70%), tisztított víz. A készítmény 5 ml-es adagonként 103 mg 96%-os etanolt tartalmaz (2,5 V/V%).

Csomagolás: 50 ml/100 ml/200 ml töltettérfogatú barna üveg, fehér garanciazáras lepattintható kupakkal. 1 üveg és egy színtelen mérőpohár dobozban. Ne használja fel a gyógyszert, ha a vásárolt termék garanciazárja sérült!

Tovább olvasom

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!