A webhely Google-cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát.
Elfogadom

Robitussin Junior köhögéscsillapító szirup 100ml

3.055 Ft
3.055 Ft
2022. január 1-től hatályos jogszabály változás miatt a gyógyszernek minősülő termékek KIZÁRÓLAG személyes átvétel útján rendelhetőek!
Nem értékelt
Szállítási díj: Nem szállítható.
Várható szállítás: 2024. április 19.
Elérhetőség: Raktáron
Gyártó: Pfizer
14000 Ft feletti vásárlás esetén
ingyenes a szállítás. Részletek

Leírás

A Robitussin Junior köhögéscsillapító szirup 100ml tájékoztatója

Köhögéscsillapító, enyhíti a makacs száraz köhögést. Nincs fájdalomcsillapító hatása, de enyhe nyugtató hatású.

Robitussin Junior köhögécsillapító szirup
dextrometorfán

WEBBeteg.hu Tudástár – Baba-mama

Mielőtt elkezdené alkalmazni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót! 

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elenged¬hetetlen a gyógyszer körültekintő alkalmazása. Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet! További információkért vagy tanácsért forduljon orvoshoz vagy gyógyszerészhez! Sürgősen keresse fel az orvost, ha a tünetek 7 napon belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak! Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, értesítse az orvost vagy a gyógyszerészt!

A betegtájékoztató tartalma:

 1. Milyen típusú gyógyszer a Robitussin Junior szirup és milyen betegségek esetén alkalmazható?

 2. Tudnivalók a Robitussin Junior szirup alkalmazása előtt

 3. Hogyan kell alkalmazni a Robitussin Junior szirupot?

 4. Lehetséges mellékhatások

 5. Hogyan kell a Robitussin Junior szirupot tárolni?

 6. További információk

1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A ROBITUSSIN JUNIOR SZIRUP ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?

A készítmény köhögéscsillapító, enyhíti a makacs száraz köhögést. Nincs fájdalomcsillapító hatása, de enyhe nyugtató hatású. Nem álmosít, nem altat. Ez a készítmény csak a légutak heveny megbetegedéseiben jelentkező panaszok kezelésére szolgál. A gyógyszert használhatják 1-12 éves életkor közötti gyermekek.

2. TUDNIVALÓK A ROBITUSSIN JUNIOR SZIRUP ALKALMAZÁSA ELŐTT

Ne alkalmazza a Robitussin Junior szirupot, ha a következő állapotok állnak fenn (ellenjavallatok): 

 • ismert túlérzékenység (allergia) a készítmény hatóanyagával, vagy bármely segédanyagával szemben;

 • asztmás megbetegedés;

 • túlzott váladék- és nyáktermeléssel kísért köhögés;

 • májbetegség;

 • 1 éves életkor alatt.

Terhesség és szoptatás:

A készítmény gyermekek kezelésére szolgál. Nem ajánlott a fenti állapotokban történő alkalmazása.

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek üzemeltetéséhez szükséges képességekre:

A készítmény gyermekek kezelésére szolgál. Nem javasolt gépjárművezetés vagy veszélyes gépek üzemeltetése közben történő alkalmazása.

Fontos információk a Robitussin Junior szirup egyes összetevőiről:

Ha orvosa korábban már figyelmeztette Önt, hogy gyermeke bizonyos cukrokra pl. gyümölcscukorra
(fruktózra/szorbitra) érzékeny, kérjük a gyógyszer alkalmazása előtt kérje orvosa tanácsát!

A készítmény 2,5 V/V% alkoholt (103 mg/5 ml szirup) is tartalmaz, ezért nem ajánlott májbetegeknek, alkoholbetegeknek, epilepsziásoknak, agysérültek¬nek és egyéb központi idegrendszeri betegségben, továbbá figyelembe kell venni terhesség, szoptatás, gépjárművezetés és veszélyes gépek kezelése esetén is. 5 ml szirup alkoholtartalma kb. 2,5 ml sörrel és kb. 1 ml borral egyenértékű. A termékben használt édesítőszer (szorbit) nincsen közvetlen hatással a vércukorszintre, de energiatar¬talmát figyelembe kell venni: a gyógyszer 5 ml-e 1454 mg 70%-os szorbit-szirupot tartalmaz. Cukormentes, a fogakat nem károsítja.

Egyéb gyógyszerek szedése/alkalmazása (gyógyszerkölcsönhatások):

Forduljon orvoshoz, ha gyermeke depresszió elleni gyógyszert szed vagy ennek szedését két hétnél rövidebb ideje fejezte be. Bizonyos nyugtatókkal, alkohollal együtt alkalmazva a Robitussin Junior hatása felerősödhet, vagy a mellékhatások megjelenésének nagyobb valószínűségével kell számolni. Feltétlenül tájékoztassa a kezelőorvost vagy a gyógyszerészt a jelenleg vagy nemrégiben szedett gyógyszerekről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is!

3. HOGYAN KELL ALKALMAZNI A ROBITUSSIN JUNIOR SZIRUPOT?

Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, vagy a készítmény hatását túl erősnek, vagy esetleg csekélynek érzi, forduljon orvoshoz vagy gyógyszerészhez!

Ha az orvos másképpen nem rendeli, a készítmény szokásos adagja:

Gyermekeknek 1-2 éves életkor között: 5 ml 6 óránként.
Gyermekeknek 2-6 éves életkor között: 5 ml 4 óránként.
Gyermekeknek 6-12 éves életkor között: 10 ml 4 óránként.

A nyugodt alvás érdekében ajánlott az egyik dózist lefekvés előtt bevenni. Az ajánlott adagolást nem szabad túllépni! 7 napon túli alkalmazása nem ajánlott. Ha a tünetek továbbra is fennállnak, forduljon orvoshoz!

Ha az előírtnál több Robitussin Junior szirupot alkalmazott (túladagolás):

Tünetei: Rendkívül magas dózis esetén neurológiai tünetek, pl. szemtekerezgés, túlzott reflexérzékenység, aluszékonyság, izgatottság, továbbá légzésdepresszió, pupillatágulat, szapora pulzus jelentkezhetnek.

Kezelése: Jelentős túladagolás esetén azonnal forduljon orvoshoz! A gyógyszer antidotuma a naloxon. Szakintézményben tüneti és általános támogató kezelést kell alkalmazni.

Ha elfelejtette bevenni gyógyszerét: Ne alkalmazzon dupla adagot, csak a soron következő adagolási időpontban esedékes egyszeres dózist.

4. LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOK

A gyógyszer általában jól tolerálható, de mint minden gyógyszernek, a Robitussin Junior szirupnak is lehetnek mellékhatásai: gyomor-bélrendszeri panaszok, szédülés, reakcióképesség-csökkenés, fáradtság előfordulhatnak. A kezelés során bizonyos összetevőre (pl. amarant) túlérzékenység (allergia) felléphet. Ha mellékhatást, vagy az itt felsoroltakon túl bármilyen egyéb szokatlan tünetet észlel, értesítse a kezelőorvost, aki dönt a szükséges teendőkről!

5.HOGYAN KELL A ROBITUSSIN JUNIOR SZIRUPOT TÁROLNI?

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó! Legfeljebb 25°C-on, az eredeti csomagolásban tárolandó. A gyógyszert a csomagoláson feltüntetett lejárati időn belül szabad csak felhasználni. Kérjük, a fel nem használt gyógyszert vigye vissza a gyógyszertárba!

6.TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

A készítmény hatóanyaga: 2,93 mg dextrometorfán (3,75 mg Dextromethorphani hydrobromidum formájá¬ban) 5 ml szirupban.

Segédanyagok: Cseresznye-gránátalma aroma, nátrium-benzoát (E211), karamell (E150), levomentol, nátrium-edetát, kálium-aceszulfám, vízmentes citromsav, nátrium-ciklamát, 96%-os etanol, glicerin, lycasin 80/55, karmellóz-nátrium, amarant E123, nem kristályosodó szorbit-szirup (70%), tisztított víz. A készítmény 5 ml-es adagonként 103 mg 96%-os etanolt tartalmaz (2,5 V/V%).

Csomagolás: 50 ml/100 ml/200 ml töltettérfogatú barna üveg, fehér garanciazáras lepattintható kupakkal. 1 üveg és egy színtelen mérőpohár dobozban. Ne használja fel a gyógyszert, ha a vásárolt termék garanciazárja sérült!

Tovább olvasom

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!