A webhely Google-cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát.
Elfogadom

Strepsils Citrom ízű cukormentes szopogató tabletta 36x

4.827 Ft
4.827 Ft
2022. január 1-től hatályos jogszabály változás miatt a gyógyszernek minősülő termékek KIZÁRÓLAG személyes átvétel útján rendelhetőek!
Nem értékelt
Szállítási díj: Nem szállítható.
Várható szállítás: 2024. április 19.
Elérhetőség: Raktáron
Gyártó: Reckitt
14000 Ft feletti vásárlás esetén
ingyenes a szállítás. Részletek

Leírás

A Strepsils Citrom ízű cukormentes szopogató tabletta 36x tájékoztatója

Kettős antibakteriális hatás. Enyhíti a torokfájást. A készítmény cukrot nem tartalmaz, ezért cukorbetegek is használhatják.

Strepsils Citrom ízű cukormentes szopogató tabletta

A milmetakrezol és 2,4-diklór-benzil-alkohol.

Mielőtt elkezdené gyógyszerét alkalmazni, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót

Ez a gyógyszer orvosi vény/rendelvény nélkül kapható. Az optimális hatás érdekében azonban elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő és szakszerű alkalmazása. Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet. További kérdéseivel forduljon gyógyszerészéhez.Sürgősen keresse fel orvosát, ha tünetei 3 napon belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.

A betegtájékoztató tartalama:

  1. Milyen típusú gyógyszer a Strepsils Lemon Sugár Free szopogató tabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?

  2. Tudnivalók a Strepsils Lemon Sugár Free szopogató tabletta szedése előtt 3- Hogyan kell alkalmazni a Strepsils Lemon Sugár Free szopogató tablettát?

  3. Lehetséges mellékhatások

  4. Tárolás

Strepsils Lemon Sugár Free szopogató tabletta

Hatóanyag: 0,60 mg amilmetakrezol, ill. 1,20 mg 2,4-diklór-benzil-alkohol tablettánként. Segédanyagok: kinolinsárga (E104), szacharin-nátrium, citrom aroma, borkősav, mattit szirup, izomalt. Küllem: Szopogató tabletta: kerek, lapos, sárga, jellegzetes citrom ízű, mindkét oldalán Strepsils lógóval ellátott szopogató tabletták. Csomagolás: 24 db szopogató tabletta színtelen, átlátszó PVC/PVDC//AI buborékfóliában és dobozban.

A forgalomba hozatali engedély jogosultja

Reckitt Benckiser Healthcare International Ltd., Slough, UK

Gyártó

Reckitt Benckiser Healthcare International Ltd., Nottingham, UK

1.MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A STREPSILS LEMON SUGÁR FREE SZOPOGATÓ TABLETTA ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?

Szopogatásra szánt és citrom ízesítésű torokfertőtlenítő gyógyszerkészítmény. Hatékonyan alkalmazható a torok-, garat-, mandulagyulladás, fogínygyulladás, szájnyálkahártya-gyulladás kezelésére, valamint a szájüregben végzett műtétek (mandula, fog, stb.) után a kellemetlen szájszag — mérséklésére, ill. a másodlagos fertőzések megakadályozására. Gyorsan enyhíti a helyi tüneteket, a kínzó torokfájást. Amilmetakrezol és diklorobenzil-alkohol tartalma fertőtlenítő hatású. A tabletta cukrot nem tartalmaz, ezért cukorbetegek is használhatják.

2.TUDNIVALÓK A STREPSILS LEMON SUGÁR FREE SZOPOGATÓ TABLETTA SZEDÉSE ELŐTT

Ne alkalmazza a szopogató tablettát

A készítmény bármely összetevőjével szembeni ismert túlérzékenység esetén nem szabad használni. A készítmény alkalmazása 3 éves életkor alatt a félrenyelés fokozott veszélye miatt nem javallt. A megadott dózist nem szabad túllépni.

Fontos információk a kezelés megkezdése előtt

Ha a gyógyszer alkalmazásakor néhány napon, maximálisan 1 héten belül a tünetek nem enyhülnek, vagy láz, fejfájás, émelygés, hányás is jelentkezik, egyéb kezelésre van szükség és orvoshoz kell fordulni.

Terhesség, szoptatás

Amennyiben Ön terhes vagy szoptat, tájékoztassa orvosát és kérje ki tanácsát a gyógyszer szedése előtt.

Egyéb gyógyszerek alkalmazása

Klinikailag jelentős gyógyszerkölcsönhatás nem ismert. Jelenleg, illetve közelmúltban szedett receptköteles vagy recept nélkül kiváltható gyógyszereiről tájékoztassa orvosát vagy gyógyszerészét.
Forduljon orvosához, ha a fenti pontok valamelyike érinti Önt, vagy bármikor a múltban érintette Önt.

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek üzemeltetéséhez szükséges képességekre

Nem észleltek ilyen hatást.

3.HOGYAN KELL ALKALMAZNI A STREPSILS LEMON SUGÁR FREE SZOPOGATÓ TABLETTÁT?

Amennyiben a kezelőorvos másképp nem rendeli, szokásos adagja

  • Felnőttek: naponta 5 alkalommal 2-3 órás időközönként 1-1 tablettát lassan elszopogatni, közvetlenül étkezések után. A táplálkozást, ivást és fogmosást ezután 1-2 órán át kerülni kell.

  • Gyermekkor: 3 éves kor alatti gyermekeknek alkalmazása nem ajánlott. 3-5 éves korú gyermekeknek naponta 3 tabletta. 5 éves kor kor feletti gyermekeknek naponta 3-4 tabletta.

  • Időskor: Időskorban nem szükséges a javasolt adagot csökkenteni.A gyulladás tünetei általában néhány (4-6) napon belül megszűnnek.

Ha az előírtnál több szopogató tablettát vett be

A Strepsils Lemon Sugár Free szopogató tabletta természete és kiszerelése miatt véletlen vagy szándékos túladagolás nagyon valószínűtlen. Esetleges túladagolása a gyomor-bél rendszer diszkomfort érzését okozhatja.

Ha elfelejtette bevenni adagját

Ha az előírtnál több Strepsils Lemon Sugár Free szopogató tablettát vett be, azonnal forduljon orvosához. Ha adagját elfelejtette bevenni, a következő alkalommal ne vegyen be dupla adagot, mert ezzel már nem pótolja a kiesett mennyiséget, viszont a túladagolás veszélyének teszi ki magát.

4.LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOK

Mint minden gyógyszernek a Strepsils Lemon Sugár Free szopogató tablettának is lehetnek mellékhatásai. A gyógyszer használata során igen ritkán bőrpír, szájnyálkahártya irritáció, a kezelés első napján a nyelv szúró, égő érzése, gyomorégés előfordulhat. Minden gyógyszerrel szemben kialakulhat túlérzékenységi reakció. Ezért felhívjuk figyelmét, hogy amennyiben szokatlan tüneteket (pl. duzzadás, bőrkiütés, hirtelen vérnyomásesés stb.) észlel, a gyógyszer szedését abba kell hagyni és feltétlenül forduljon kezelőorvosához.

5.TÁROLÁS

Legfeljebb 30°C-on tárolandó. A gyógyszert csak a csomagoláson feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni. A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

Tovább olvasom

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!