A webhely Google-cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát.
Elfogadom

Strepsils Menthol és Eucaliptusz szopogató tabletta 24x

3.126 Ft
3.126 Ft
2022. január 1-től hatályos jogszabály változás miatt a gyógyszernek minősülő termékek KIZÁRÓLAG személyes átvétel útján rendelhetőek!
Nem értékelt
Szállítási díj: Nem szállítható.
Várható szállítás: 2024. április 19.
Elérhetőség: Raktáron
Gyártó: Reckitt
14000 Ft feletti vásárlás esetén
ingyenes a szállítás. Részletek

Leírás

A Strepsils Menthol és Eucaliptusz szopogató tabletta 24x tájékoztatója

Kettős antibakteriális hatás. Enyhíti a torokfájást. A mentol és eukaliptusz segít szabaddá tenni a légutakat.

Strepsils Menthol és Eucaliptusz szopogató tabletta

Amilmetakrezol, 2,4-diklór-benzil-alkohol és levomentol.

Mielőtt elkezdené gyógyszerét alkalmazni, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót.Ez a gyógyszer orvosi vény/rendelvény nélkül kapható. Az optimális hatás érdekében azonban elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő és szakszerű alkalmazása. Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet. További kérdéseivel forduljon gyógyszerészéhez.
 Sürgősen keresse fel orvosát, ha tünetei 3 napon belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak. Ha bármilyen mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

A betegtájékoztató tartalma

Milyen típusú gyógyszer a Strepsils Menthol and Eucalyptus tabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?

 1. Tudnivalók a Strepsils Menthol and Eucalyptus tabletta szedése előtt

 2. Hogyan kell alkalmazni a Strepsils Menthol and Eucalyptus tablettát?

 3. Lehetséges mellékhatások

 4. Hogyan kell tárolni a Strepsils menthol and eucalyptus tablettát?

 5. További információk

1.MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A STREPSILS MENTHOL AND EUCALYPTUS TABLETTA ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?

Szopogatásra szánt mentől és eukaliptusz ízesítésű torokfertőtlenítő gyógyszerkészítmény. Alkalmazható a torok-, garat-, mandulagyulladás, fogínygyulladás, szájnyálkahártya-gyulladás kezelésére, valamint a szájüregben végzett műtétek (mandula, fog, stb.) után a kellemetlen szájszag mérséklésére, ill. a másodlagos fertőzések megakadályozására. Gyorsan enyhíti a helyi tüneteket, a kínzó torokfájást. Amilmetakrezol és diklorobenzil-alkohol tartalma fertőtlenítő hatású.

2.TUDNIVALÓK A STREPSILS MENTHOL AND EUCALYPTUS TABLETTA SZEDÉSE ELŐTT

Ne alkalmazza a készítményt

Ha allergiás (túlérzékeny) a hatóanyagokra vagy a Strepsils menthol and eucalyptus egyéb összetevőjére. A készítmény alkalmazása 3 éves életkor miatt a félrenyelés fokozott veszélye miatt nem javallt. A megadott dózist nem szabad túllépni.

Strepsils menthol and eucalyptus fokozott elővigyázatossággal alkalmazható

Ha a gyógyszer alkalmazásakor néhány napon, maximális 1 héten belül a tünetek nem enyhülnek, vagy láz, fejfájás, émelygés, hányás is jelentkezik, egyéb kezelésre van szükség és orvoshoz kell fordulni.

A kezelés ideje alatt alkalmazott egyéb gyógyszerek

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is. Klinikailag jelentős gyógyszerkölcsönhatás nem ismeretes.

Terhesség, szoptatás

Mielőtt bármilyen gyógyszert elkezdene szedni, beszélje meg kezelőorvosával vagy gyógyszerészével. Amennyiben Ön terhes vagy szoptat, tájékoztassa orvosát és kérje ki tanácsát a gyógyszer szedése előtt.

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek üzemeltetéséhez szükséges képességekre

A Strepsils menthol and eucalyptus szopogató tabletta nem befolyásolja a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességeket.

Fontos információk a készítmény egyes összetevőiről

A készítmény szénhidráttartalma kb. 2,5 g / tabletta, ezért cukorbetegeknek alkalmazása nem javallt. Répacukor szacharóz tartalma miatt nem alkalmazható gyümölcscukor túlérzékenységben, galaktóz-, szőlőcukor felszívódási zavarban, és répacukor-bontó enzimhiány esetén. Ha kezelőorvosa már korábban figyelmeztette Önt, hogy bizonyos cukrokra érzékeny, akkor kérdezze meg kezelőorvosát, mielőtt elkezdené szedni ezt a gyógyszert.

3. HOGYAN KELL ALKALMAZNI A STREPSILS MENTHOL AND EUCALYPTUS TABLETTÁT?

A Strepsils menthol and eucalyptus tablettát mindig az orvos által elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.

A készítmény szokásos adagja:

 1. Felnőttek: naponta 5 alkalommal 2-3 órás időközönként 1-1 tablettát lassan elszopogatni, közvetlenül étkezések után. A táplálkozást, ivást és fogmosást ezután 1-2 órán át kerülni kell.

 2. Gyermekkor: 3 éves kor alatti gyermekeknek alkalmazása nem ajánlott. 3-5 éves korú gyermekeknek naponta 3 tabletta. 5 éves kor kor feletti gyermekeknek naponta 3-4 tabletta.

 3. Idős kor: idős korban nem szükséges a javasolt adagot csökkenteni. A gyulladás tünetei általában néhány (4-6) napon belül megszűnnek.

Ha az előírtnál több tablettát vett be

A Strepsils Menthol and Eucalyptus tabletta természete és kiszerelése miatt véletlen vagy szándékos túladagolás nagyon valószínűtlen. Esetleges túladagolása a gyomor-bél rendszer diszkomfort érzését okozhatja.
Ha az előírtnál több Strepsils menthol and eucalyptus tablettát vett be, azonnal forduljon orvosához.

Ha elfelejtette bevenni adagját

Ha adagját elfelejtette bevenni, vegye be azonnal, amint eszébe jut, kivéve ha már közeledik a következő adag bevételének ideje. Ne vegyen be készteres adagot a kihagyott tabletta pótlására, mert ezzel már nem pótolja a kiesett mennyiséget, viszont a túladagolás veszélyének teszi ki magát.

4.LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOK

Mint minden gyógyszernek, a Strepsils Menthol and Eucalyptus tablettának is lehetnek mellékhatásai. A gyógyszer használata során igen ritkán bőrpír, szájnyálkahártya irritáció, a nyelv égő, szúró érzése, gyomorégés előfordulhat. Minden gyógyszerrel szemben kialakulhat túlérzékenységi reakció. Ezért amennyiben szokatlan tüneteket (pl. duzzadás, bőrkiütés, hirtelen vérnyomásesés stb.) észlel, a gyógyszer szedését abba kell hagyni és feltétlenül forduljon kezelőorvosához. A mentol kisgyermekkorban reflexes szív-, illetve légzésbénulást okozhat. Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

5. HOGYAN KELL A STREPSILS MENTHOL AND EUCALYPTUS TABLETTÁT TÁROLNI?

Legfeljebb 30°C-on tárolandó. A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó! A csomagoláson feltüntetett lejárati idő után ne szedje a Strepsils menthol and eucalyptus tablettát. A lejárati idő a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik. A gyógyszereket nem szabad a szennyvízzel vagy a háztartási hulladékkal együtt megsemmisíteni. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy szükségtelenné vált gyógyszereit miként semmisítse meg. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

6. TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

Mit tartalmaz a Strepsils menthol and eucalyptus tabletta?

 • Hatóanyag: 0,6mg amilmetakrezol, ill. 1,20 mg 2,4-diklór-benzil-alkohol, 8,00mg levomentol tablettaként.

 • Egyéb összetevők: indigókármin (E132), eukaliptisz olaj, borkősav, glükóz, szacharóz.

Milyen a készítmény külleme és mit tartalmaz a csomagolás?

Kék színű, korong alakú, lapos felületű, jellegzetes ízű szopogató tabletta, mindkét oldalán „S” jelzéssel ellátva. Csomagolás: 24db, ill. 12db, ill. 36db tabletta átlátszó PVC/PVDC/AI buborékfóliában és dobozban.

Tovább olvasom

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!