A webhely Google-cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát.

Supradyn Energia Plus pezsgőtabletta 10x

1.550 Ft
1.847 Ft
Kedvezmény: 297 Ft 16%
Az akció időtartama: 2020. 11. 01. - 2020. 11. 30.
1.550 Ft
1.847 Ft
Kedvezmény: 297 Ft 16%
Az akció időtartama: 2020. 11. 01. - 2020. 11. 30.
A Supradyn Plus tartalmazza az összes fontos vitamint, ásványi anyagot és nyomelemet.
Nem értékelt
Szállítási díj: 250 Ft
Várható szállítás: 2020. november 30.
Elérhetőség: Raktáron
Gyártó: Bayer Hungária
9900 Ft feletti vásárlás esetén
ingyenes a szállítás. Részletek

Leírás

A Supradyn Plus pezsgőtabletta 10x tájékoztatója

A Supradyn Plus pezsgőtabletta arányos mennyiségben tartalmazza az összes fontos vitamint, szükséges ásványi anyagot és nyomelemet.

Supradyn Plus pezsgőtabletta

WEBBeteg.hu Tudástár

Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása.

 • Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.
 • ovábbi információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez.
 • Sürgősen forduljon orvosához, ha tünetei nem enyhülnek vagy éppen súlyosbodnak.
 • Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

A betegtájékoztató tartalma

 1. Milyen típusú gyógyszer a Supradyn Plus pezsgőtabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?
 2. Tudnivalók a Supradyn Plus pezsgőtabletta szedése előtt
 3. Hogyan kell szedni a Supradyn Plus pezsgőtablettát?
 4. Lehetséges mellékhatások
 5. Hogyan kell a Supradyn Plus pezsgőtablettát tárolni?
 6. További információk

1. Milyen típusú gyógyszer a Supradyn Plus pezsgőtabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?

A Supradyn Plus pezsgőtabletta arányos mennyiségben tartalmazza az összes fontos vitamint, szükséges ásványi anyagot és nyomelemet. A vitaminok olyan létfontosságú anyagok, amelyek a táplálékkal kerülnek be a szervezetbe. Az ásványi anyagok nélkülözhetetlenek az anyagcserében és a növekedésben, valamint a szervezet regenerációjához (például a csontok, vér, stb.). A nyomelemek olyan létfontosságú anyagok, amelyekre a szervezetnek csak parányi mennyiségben van szüksége, de a napi táplálkozással nem mindig kerülnek be megfelelő mennyiségben a szervezetbe. A Supradyn Plus pezsgőtablettát az általános vitaminhiány megelőzésére és kezelésére alkalmazzák. A Supradyn Plus pezsgőtablettát fokokozott vitamin- és ásványianyag-szükséglet idején, különösen betegségek, megnövekedett igénybevétel alatt kell szedni.

A Supradyn Plus pezsgőtabletta szedése ajánlott, ha vitamin- és ásványianyag-hiány kialakulásának kockázata áll fenn: növekedés, betegség vagy sebészeti beavatkozás követő lábadozás alatt, legyengült időseknél, antibiotikum szedésénél, illetve más gyógyszeres kezelés esetén, továbbá speciális vagy kiegyensúlyozatlan diéta, krónikus alkoholizmus, dohányzás, bizonyos gyomor- és bélrendellenességek esetén.

2. Tudnivalók a Supradyn Plus pezsgőtabletta szedése előtt

Ne szedje a Supradyn Plus pezsgőtablettát

 • ha allergiás (túlérzékeny) a hatóanyagokra vagy a Supradyn Plus pezsgőtabletta egyéb összetevőjére;
 • ha már túl magas az A- vagy D-vitamin szintje a szervezetében (A- vagy D-hipervitaminózis, tüneteit lásd a „ Ha az előírtnál több Supradyn Plus pezsgőtablettát vett be” szakaszban);
 • ha retinoid kezelésben részesül (például akne: súlyos, pattanásos bőrprobléma kezelésére);
 • ha pajzsmirigy túlműködése van, vagy radiojód kezelést kap;
 • veseelégtelenség,
 • magas kalcium vérszint,
 • túlzott kalciumürítés,
 • vas illetve rézanyagcsere zavarával járó kórfolyamatok (pl. Wilson-kór) esetén.

Ha a Supradyn Plus pezsgőtabletta alkalmazása során allergiás reakciót tapasztal, hagyja abba a szedést és forduljon orvoshoz.

A Supradyn Plus pezsgőtabletta fokozott elővigyázatossággal alkalmazható

 • ha fennáll annak a veszélye, hogy túl sok A- vagy D-vitamin kerül a szervezetébe. Supradyn szedése esetében ez csak akkor fordulhat elő, ha az ajánlott adag többszörösét hosszabb ideig szedi.
 • L-tiroxint vagy kumarint tartalmazó készítménnyel együtt csak a kezelőorvos javaslata alapján alkalmazható.
 • ha máj- és epeúti megbetegedése van.
 • ha vesebeteg.

Tájékoztassa orvosát vagy gyógyszerészét, ha Ön bármely egyéb betegségben szenved.

A kezelés ideje alatt szedett egyéb gyógyszerek

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is. A készítményben lévő K-vitamin befolyásolja a kumarin származékok (véralvadást gátló gyógyszerek) hatását, ezért kumarinnal együtt csak a kezelőorvos javaslatára adható. L-tiroxin kezelés, valamint radiojód-terápia alatt csak a kezelőorvos javaslatára alkalmazható, mivel 0,075mg kálium-jodidot tartalmaz. Perifériás dekarboxiláz nélkül levadopa (Parkinson betegség kezelésére alkalmazott gyógyszer) kezeléssel egyidejűleg nem alkalmazható, mert a készítmény B6-vitamin tartalmaz fokzozza a levadopa lebomlását a vérben. A gyomorsav lekötő készítmények és tetraciklin antibiotikumok a vas felszívódását, a penicillamin a nyomelemek felszívódását gátolja. E gyógyszerek és a Supradyn Plus pezsgőtabletta bevétele között legalább két óra teljen el. Egyes, a koleszterinszintet csökkentő készítmények, fájdalomcsillapítók, gyulladáscsökkentők, bizonyos széles sprektrumú antibiotikumok, egyes vérnyomáscsökkentők, viezelthatjók, epilepszia ellenes készítmények, véralvadást befolyásoló szerek, gyomorfekélyre használt készítmények, hashajtók, TBC ellen alkalmazott készítmények, alumínium vagy nátrium-bikarbonát tartalmú savlekötő szerek, daganat ellenes kezelésnél, illetve bizonyos pszichés zavarok esetén alkalmazott készítmények csökkenthetik a táplálékkal bevitt egyes vitaminok, ásványi anyagok hatását. A felsorolt gyógyszerek szedésekor vitamin és ásványi-anyag pótlás javasolt lehet.

A Supradyn Plus pezsgőtabletta egyidejű alkalmazása bizonyos ételekkel vagy italokkal

Nagy mennyiségű rostot illetve fitinsavat tartalmazó élelmiszerek (pl. gabonafélék, teljes kiőrlésű lisztből készült kenyér, búzakorpa) a készítményben lévő nyomelemek felszívódását csökkenthetik.

Terhesség és szoptatás

Mielőtt bármilyen gyógyszert elkezdene szedni, beszélje meg kezelőorvosával vagy gyógyszerészével. Az ajánlott adagban (napi 1 pezsgőtabletta) szedheti a Supradyn Plus pezsgőtablettát terhesség és szoptatás alatt, de az ajánlott adagot ne lépje túl. A terhesség első három hónapjában az orvos utasítása nélkül semmilyen gyógyszert ne szedjen.

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre

A Supradyn Plus pezsgőtabletta nem befolyásolja a vezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességeket.

Fontos információk a Supradyn Plus pezsgőtabletta egyes összetevőiről

A Supradyn Plus pezsgőtabletta szénhidrátot tartalma: 1,31 kcal; a tabletta teljes energiatartalma: 6,71 kcal, ezért a Supradyn Plus pezsgőtablettát cukorbetegek is alkalmazhatják. A Supradyn Plus pezsgőtabletta nem tartalmaz laktózt és glutént. A Supradyn Plus nem javasolt fenilketonúriás betegetnek, mert fenilalanin forrást jelentő aszpartámot tartalmaz. A Supradyn Plus pezsgőtabletta 301 mg nátriumot, amely 0,8 g sónak felel meg, és kis mennyiségben répacukrot (szacharózt) tartalmaz. Amennyiben kezelőorvosa korábban már figyelmeztette Önt, hogy bizonyos cukrokra érzékeny, keresse fel orvosát, mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert.

3. Hogyan kell szedni a Supradyn Plus pezsgőtablettát?

Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.

 • Felnőtteknek és 12 év feletti gyermekeknek: ha az orvos másképp nem rendeli, szokásos adagja: napi 1 pezsgőtabletta, egy pohár vízben feloldva. Ha az orvos másképp nem rendeli, soha ne szedjen többet az ajánlott napi adagnál.
 • 12 év alatti gyermekeknek: a készítmény alkalmazása nem javasolt.

Tartsa be a betegtájékoztatóban jelzett vagy az orvos által előírt adagolást.

Milyen hosszú ideig javasolt Supradyn Plus pezsgőtabletta alkalmazása?

A Supradyn Plus pezsgőtabletta szedhető rövidebb vagy hosszabb ideig (1 vagy több hónap) folyamatosan is. A Supradyn Plus pezsgőtabletta jótékony hatását hosszabb szedés után fejti ki, ezért az adag csökkentésekor vagy növelésekor nem jelentkezik azonnal jelentős változás. Ha a Supradyn Plus pezsgőtabletta alkalmazása során annak hatását túlzottan erősnek, vagy csekélynek érzi, forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez.

Ha az előírtnál több Supradyn Plus pezsgőtablettát vett be

Ha az ajánlott adag többszörösét hosszabb ideig szedi, fennáll annak a veszélye, hogy túl sok A- vagy D-vitamin kerül a szervezetébe. Az A-vitamin túladagolás jellegzetes tünetei: az ajkak és a bőr kiszáradása és megrepedezése, hajhullás, a bőr sárgulása. A D-vitamin túladagolás jellegzetes tünetei: fáradékonyság, erőteljes szomjúságérzet. A megadott adagolással a Supradyn Plus pezsgőtablettában lévő vitamin- és ásványi anyag adagolnál túladagolás veszélye áll fenn.

Ha elfelejtette bevenni a Supradyn Plus pezsgőtablettát

Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott Supradyn Plus pezsgőtabletta pótlására. Ha bármilyen további kérdése van a készítmény alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.

4. Lehetséges mellékhatások

Mint minden gyógyszer, így a Supradyn Plus pezsgőtabletta is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek. Ha betartja az ajánlott adagolást, nem várhatók komoly mellékhatások még hosszantartó Supradyn Plus pezsgőtabletta szedése esetében sem. Ritkán gyomor-bél rendszeri tünetek (pl. kellemetlen hasi érzés, székrekedés, hányás, hasmenés és hányinger) jelentkezhetnek. Igen ritkán túlérzékenységi reakció jelentkezhet, ennek tünetei: csalánkiütés, arcduzzanat, zihálás, bőrpír, kiütés, hólyagok és sokk. Esetenként előfordulhat a vizelet enyhe sárgás elszíneződése. Ez a hatás teljesen ártalmatlan és a készítmény B2-vitamin tartalma okozza. A Supradyn Plus pezsgőtabletta vastartalma a székletet feketére festheti.

Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

5. Hogyan kell a Supradyn Plus pezsgőtablettát tárolni?

Legfeljebb 25˚C-on, hőtől védve tartandó. A nedvességtől való védelem érdekében az eredeti csomagolásban tárolandó. A nedvességtől való védelem érdekében a tartályt tartsa jól lezárva! A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó! A dobozon és a tabletta-tartályon feltüntetett lejárati idő (Felhasználható / EXP) után ne szedje a Supradyn Plus pezsgőtablettát. A lejárati idő a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik. A gyógyszereket nem szabad a szennyvízzel vagy a háztartási hulladékkal együtt megsemmisíteni. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy szükségtelenné vált gyógyszereit miként semmisítse meg. Ez az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

6. További információk

Mit tartalmaz a Supradyn Plus pezsgőtabletta?

A készítmény hatóanyagai

13 féle vitamin

 • A-vitamin2666NE
 • B1-vitamin4,2mg
 • B2-vitamin4,8mg
 • B3-vitamin (Nikotinamid)54mg
 • B5-vitamin (kalcium pantotenát)18mg
 • B6-vitamin6mg
 • B7 / H-vitamin (biotin)0,45mg
 • B9-vitamin (Folsav) 0,6mg
 • B12-vitamin0,003mg
 • C-vitamin180mg
 • D3-vitamin200NE
 • E-vitamin10mg
 • K-vitamin 0,03mg

12 ásványi anyag és nyomelem

 • Kalcium120mg
 • Foszfor126,3mg
 • Magnézium45mg
 • Fluor1,5mg
 • Jód0,075mg
 • Szelén0,055mg
 • Vas8mg
 • Réz0,9mg
 • Cink8mg
 • Króm0,025mg
 • Mangán1,8mg
 • Molibdén0,045mg

Egyéb összetevők

Vízmentes citromsav, nátirum-hidrogén-karbonát, vízmentes nátrium-karbonát, mannit, szorbit, povidon K30, krospovidon, zsírsavak szacharóz észterei, nátrium-klorid, aszpartám, kálium-aceszulfám, narancs-aroma, citrom aroma, béta-karotin (1%).

Keverékekben: zselatin, szacharóz, glicerin, kukoricakeményítő, alfa-tokoferol, citromsav, trinátrium-citrát, maltodextrin, étkezési zsírok, vízmentes kolloid szilícium-dioxid, arabmézga.

Milyen a Supradyn Plus pezsgőtabletta készítmény külleme és mit tartalmaz a csomagolás?

Kerek, halványsárga színű, lapos felületű, metszett élő, narancs illatú pezsgőtabletta. 10db, 15db, 20db ill. 30db pezsgőtabletta gyermekzáras műanyag tabletta-tartályban, nedvesség-megkötő betétet tartalmazó zárókupakkal, dobozban.

A forgalomba hozatali engedély jogosultja

Bayer Hungária Kft., H-1123 Budapest, Alkotás u. 50., Magyarország.

Tovább olvasom

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!