A webhely Google-cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát.
Elfogadom

Telviran® 50 mg/g krém 2 g

2.234 Ft
2.234 Ft
2022. január 1-től hatályos jogszabály változás miatt a gyógyszernek minősülő termékek KIZÁRÓLAG személyes átvétel útján rendelhetőek!
Nem értékelt
Szállítási díj: Nem szállítható.
Várható szállítás: 2024. június 21.
Elérhetőség: Raktáron
Gyártó: EGIS Gyógyszergyár Rt.
14000 Ft feletti vásárlás esetén
ingyenes a szállítás. Részletek

Leírás

A Telviran 50mg/ml tájékoztatója

Herpesz vírus okozta bőrfertőzések helyi kezelésére szolgáló gyógyszer.

Telviran 50mg/g krém

WEBBeteg.hu Tudástár - Herpesz

Aciclovirum.

Mielőtt elkezdené gyógyszerét alkalmazni, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót.

Ez a gyógyszer orvosi vény nélkül kapható. Az optimális hatás érdekében azonban elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása. Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet. További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez. Sürgősen keresse fel orvosát, ha tünetei 3 napon belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.

1. A készítmény neve és javallatai

Telviran 5% krém.

Összetétele

  • Hatóanyag: 50,0 mg aciclovirum 1 g krémben.

  • Segédanyagok: dimetikon, cetil alkohol, folyékony paraffin, glicerin-monosztearát és makrogol-sztearát keveréke (Arlatone 983. S.I.C.I.), fehér vazelin, propilénglikol, tisztított víz.

  • Leírás: fehér, vagy csaknem fehér színű, jellegzetes illatú, homogén krém.

  • Csomagolás: 1 db 2 g, ill 10 g töltettömegű, csavarmenetes, műanyag kupakkal lezárt alumínium tubus, faltkartonban.

2. Javallatok

A Telviran krém herpesz vírus okozta bőrfertőzések helyi kezelésére szolgáló gyógyszer.

Forgalombahozatali engedély jogosultja

EGIS Gyógyszergyár Rt., H-1106 Budapest, Keresztúri út 30-38.

Ne alkalmazza a Telvirant

  • ha a készítmény hatóanyagával, vagy propilénglikollal szemben túlérzékeny.

  • szembe, a szem környékére, illetve nyálkahártyákon.

Figyelmeztetés

Övsömör, súlyos herpesz vírus fertőzés esetén, valamint immunkárosodásban szenvedő betegek herpesz vírus fertőzéseinek kezelésére aciklovir hatóanyagú tabletta szedése javasolt. Ha a fenti állapotok gyanúja merül fel, vagy tudomása van immunkárosodásról, forduljon orvosához.

Terhesség, szoptatás

Megfelelő tapasztalat hiányában terhesség és szoptatás alatt csak az orvos kifejezett utasítására alkalmazható. Terhesség, szoptatás esetén bármely gyógyszer alkalmazása előtt forduljon orvosához, gyógyszerészéhez.

Járművezető képesség és balesetveszéllyel járó munkavégzés

A Telviran krém helyi alkalmazásakor gyakorlatilag nem jut be a keringésbe, ezért nem várható, hogy befolyásolja a gépjárművezetéshez, vagy balesetveszélyes munka végzéséhez szükséges képességeket.

Gyógyszerkölcsönhatások

A Telviran helyi alkalmazása mellett a szájon át szedett gyógyszerekkel kölcsönhatások nem ismeretesek.

3. Alkalmazás

A kezelést mind az először jelentkező, mind a kiújuló herpesz fertőzés első jeleinek, illetve tüneteinek (fájdalom, bizsergés, kipirosodás) megjelenésekor a lehető leghamarabb el kell kezdeni. Ha az orvos másképp nem rendeli, naponta 5 alkalommal (napközben 4 óránként) kell az érintett bőrfelületet bekenni. A kezelést általában 5 napig, szükség esetén 10 napig, a seb gyógyulásáig kell folytatni. Amennyiben a javasolt kezelési idő alatt nem enyhülnek, netán fokozódnak panaszai, forduljon orvosához! A krém vízzel könnyen lemosható, nem színezi a fehérneműt.

4. Lehetséges mellékhatások

A Telviran krém használatakor átmeneti égő, csípő érzés, ritkán helyi bőrkiütés, viszketés, enyhe bőrszárazság és hámlás, bőrgyulladás fordulhat elő. Ha a felsorolt tünetek valamelyikét észleli, hagyja abba a kenőcs használatát, és forduljon orvosához. Ha bármilyen, a fentiekben nem említett mellékhatást észlel, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

5. Tárolás

Szobahőmérsékleten, 25 °C alatt tartandó. A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó! A gyógyszert a csomagoláson feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni.

Tovább olvasom

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!