A webhely Google-cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát.

Tovita+D3 vitamin csonterősítő tabletta 60x

2.380 Ft
2.380 Ft
A csontképzéshez nélkülözhetetlen kalciumot és további életfontosságú ásványi anyagokat tartalmaz.
Nem értékelt
Szállítási díj: 990 Ft
Várható szállítás: 2022. augusztus 25.
Elérhetőség: Rendelhető 3-5 munkanap
Gyártó: OSTEOFIT Kft.
9900 Ft feletti vásárlás esetén
ingyenes a szállítás. Részletek

Leírás

A Tovita D3 csonterősítő 60x tájékoztatója

A csontképzéshez nélkülözhetetlen kalciumot és további életfontosságú ásványi anyagokat tartalmazó, tojáshéjból és -hártyából mikrobiológiailag ellenőrzött eljárással előállított készítmény. D3-vitaminnal.

WEBBeteg.hu Tudástár – Porcerősítés

Mielőtt elkezdené a gyógyhatású készítményt alkalmazni, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót! E recept nélkül kapható gyógyhatású szerrel Ön panaszait kezelheti orvosi felügyelet nélkül. Az optimális hatás érdekében azonban, elengedhetetlen a készítmény körültekintő, előírásszerű alkalmazása. Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

A TOVITAg +D3-vitamin Csonterősítő tabletta „gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény˝, amely a csontképzéshez nélkülözhetetlen, jól felszívódó tojáshéj-kalciumot és további makro- és nyomelemeket, valamint ezek beépülését segítő D3-vitamint tartalmaz a csontritkulás megelőzésére és kiegészítő kezelésére. Elősegíti az egészséges csontozat és fogazat kialakulását, fenntartását.

Milyen adatok igazolják a TOVITA® + D3-vitamin hatásosságát?

A tyúktojáshéjból és a tojás hártyájából mikrobiológiailag ellenőrzött eljárással előállított tojáshéjpor sajátos, speciális összetételben tartalmazza a csontozat és fogazat építőanyagait. A tojáshéj-terápia pozitív hatását magyar kutatócsoport által végzett tudományos vizsgálatok eredménye, és a több mint 15 éves felhasználói tapasztalat igazolja. A D3-vitamin napfény hatására a bőrben keletkezik, amelyből a májban és a vesében - a szervezetünk átalakítása révén - képződik az aktív hatóanyag (1,25 - dihidroxicolecalciferol). A D-vitamin az ásványianyagcsere fontos tényezője, amely mindenekelőtt a kalcium- és foszforanyagcsere szabályozásában játszik központi szerepet. Serkenti a kalcium csontokba való beépülését és tápcsatornából történő felszívódását, továbbá csökkenti a foszfát vizelettel való kiürülését.

Mi a TOVITA®+D3-vitamin tabletta hatóanyaga?

Egy tabletta 340-380 mg tojáshéj-kalciumot (Ca-ion), 300 NE D3-vitamint (kolekalciferol) tartalmaz. További összetevők: bór, foszfor, kén, réz, stroncium, szilícium, továbbá 17 makro- és nyomelem, valamint a kollagént tartalmazó tojáshártya.

Mit tartalmaz még a TOVITA®+D3-vitamin tabletta?

A készítmény ízesítőként édeskömény olajat tartalmaz. Továbbá tartalmaz még tablettázási segédanyagokat: polividon, nátrium- karboximetil-amilopektin, magnézium-sztearát, talkum.

Mikor ajánlott a TOVITA®+D3-vitamin szedése?

Kalcium és D-vitamin hiányállapot megelőzésére. Csontritkulás és csontlágyulás megelőzésére, valamint kiegészítő kezelésére.

Mikor ne szedje a TOVITA®+D3-vitamin tablettát?

Nem alkalmazható a készítmény ható- és segédanyaggal szembeni túlérzékenység (allergia) esetén, továbbá vesekőképződésre való hajlam, vesemüködési zavar, vizelettel történő nagyfokú kalciumvesztés, gyomorsavhiány, más D-vitamin-származék szedése, mellékpajzsmirigy-túlműködés, D-vitamin túladagolás, illetve bármilyen egyéb ok miatt megemelkedett vérkalcium és vérfoszfátszint, valamint a csontképződés vese eredetű zavara esetében.

Mit kell tudnia a TOVITA®+D3-vitamin szedés elkezdése előtt?

A csont- és fogazatképzéshez, a normális csontanyagcseréhez, a fiziológiás csontátépüléshez, a megfelelő csonttömeg fenntartásához nélkülözhetetlen a kalcium, és a D3-vitamin. Megnövekedhet az igény a kalcium és a D3-vitamin iránt serdülő- és fiatalkorban, klimaktériumban és azt követően a menopauzában, időseknél és tartósan napfénytől elzártan élőknél (lakásból ki nem mozdulóknál), várandósság és szoptatás idején, csonttörés esetén, diétázóknál és kevés tejterméket fogyasztóknál. Az egészséges csontképződés, és ezzel összefüggésben az egészséges vörös csontvelőképződés az immunrendszer megfelelő működéséhez feltétlenül szükséges. A tojáshéj a szerves kötésben található kalciumon és D-vitaminon kívül nyomelemek egész sorát tartalmazza, és ezek legnagyobb része az emberi csontokban is megtalálható.

Szedhetik-e a TOVITA®+D3-vitamin tablettátgyermekek is?

Gyermekeknek 10 éves életkortól adható.

Szedhető-e a TOVITA®+D3-vitamin más gyógyszerekkel együtt?

Más D-vitamint és D-vitamin-származékot tartalmazó készítménnyel, thiazid típusú diuretikumokkal, digitális glikozidokkal nem szedhető együtt. Más kalciumot tartalmazó készítménnyel óvatosan szedhető együtt (a bevitt össz kalciummennyiség ne haladja meg a 2000mg-ot)! Savlekötők, illetve a fluorokinolont, tetraciklint, fenitoint, penicillamint, biszfoszfonátot tartalmazó gyógyszerek és a készítmény bevétele között legalább 3 órának kell eltelnie (lehetséges hatáscsökkenés miatt).

Mire kell ügyelni várandósság és szoptatás ideje alatt?

A készítmény várandósság és szoptatás alatt is alkalmazható, ha más kalcium- és D3-vitamin-tartalmú készítményt nem szed.

Mikor és hogyan kell a TOVITA+D3-vitamin tablettát bevenni?

A készítményt étkezést követően egy-másfél óra elteltével, folyadékkal javasolt bevenni. Mennyi az ajánlott adag?

Felnőtteknek hiányállapot megelőzésére és a csúcs-csonttömeg kialakulásának elősegítésére ősztől tavaszig 1 tabletta naponta.
•Változókorban és időskorban a szokásos adag 2 x 1 tabletta / nap.
•Csontritkulás és csontlágyulás kiegészítő kezelésére 2 x 1 tabletta naponta.
•Várandósság és szoptatás idején ősztől tavaszig a napi adag 1 tabletta.
•Csonttörés esetén 2 x 1 tabletta a napi adag.
• Tíz évnél idősebb gyermekeknek ősztől tavaszig napi 1 tabletta. Tíz életév alatt az orvos határozza meg az adagolást. A készítményt az étkezést követően egy-másfél óra elteltével, folyadékkal javasolt bevenni.

Milyen nem kívánt hatást válthat ki a TOVITA®+D3-vitamin?

A készítmény szedése esetén székrekedés előfordulhat, elegendő (2-3 liter) folyadék és székletlazító táplálék fogyasztásával a tünetek megszüntethetők. Amennyiben egyéb kedvezőtlen hatást észlel, hagyja abba a készítmény szedését!

Mire fontos még ügyelni a TOVITA+D3-vitamin szedése során?

A készítményt gyermekek elől mindig gondosan el kell zárni! Az előírásban szereplő adagolást ne lépje túl! Magas adagokkal, hosszú ideig történő alkalmazás esetén a túladagolás veszélye megnőhet.

Mi a teendő túladagoláskor?

A túladagolás korai tünetei: étvágytalanság, kimerültség, hányinger, hányás, hasmenés, gyakori vizelés, izzadás, fejfájás, szomjúság, szédülés. Később megjelenő tünetek: csontfájdalom, zavaros vizelet, magas vérnyomás, a szem növekedett fényérzékenysége, szemgyulladás, szabálytalan szívverés, bőrviszketés, letargia, izomfájdalom, erős gyomorfájdalom, zavartság, ritkán súlyvesztés. Amennyiben a fenti tünetek fennállnak (túladagolás veszélye), a készítményt ne szedje tovább, keresse fel kezelő orvosát!

Mennyi ideig szedhető a TOVITA®+D3-vitamin?

A készítmény a kalcium- és D-vitamin-pótlást indokoló állapot (pl. növekedés időszaka, változókor, várandósság, csonttörés, stb.) vagy csontritkulás megelőzésére ősztől tavaszig folyamatosan szedhető.

Hogyan kell tárolni a TOVITA®+D3-vitamin tablettát?

Legfeljebb 25 °C-on, felbontás után jól lezárva.

Meddig használható fel a TOVITA®+D 3-vitamin?

A csomagoláson jelzett időpontig használható fel a készítmény. Nyilvántartási szám: OGYI-919/2004. Csomagolási egység: 60 db

Tovább olvasom

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!