A webhely Google-cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát.

Traumeel kenőcs 50g

Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
2.552 Ft (2.430 Ft + ÁFA)
Szállítási díj: 750 Ft
Várható szállítás: 2019. augusztus 20.
Gyártó: Dr. Peithner KG
Homeopátiás készítmény: ficam, zúzódás, vérömleny, ízületi folyadékgyülem; törést kísérő vagy műtét utáni vizenyő vagy lágyrészduzzanat

Leírás

Traumeel kenőcs 50g

 

1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A TRAUMEEL KENŐCS ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?

Növényi, ásványi és állati eredetű anyagok felhasználásával készült, vízzel lemosható kenőcs, külsőleg.

A Traumeel kenőcs homeopátiás gyógyszerkészítmény és mint ilyen, a szervezet öngyógyító törekvését serkenti. A következő esetekben alkalmazható: ficam, zúzódás, vérömleny, ízületi folyadékgyülem; törést kísérő vagy műtét utáni vizenyő vagy lágyrészduzzanat. Különböző szerveket és szöveteket érintő gyulladásos folyamatok vagy azok alapján kifejlődött degeneratív elváltozások kiegészítő kezelésére, főképpen a támasztó és mozgató rendszeren belüli kórfolyamatok csökkentésére (pl. ínhüvely-, nyálkatömlő-, váll- és egyéb ízületek körüli kötőszövet-gyulladásokra), valamint a csípő-, térd- és kisízületek nem gyulladásos jellegű megbetegedéseire (arthrosisaira).

A Traumeel kenőcs kombinációs készítmény, amely olyan homeopátiás monokomponensű szerekből tevődik össze, amelyek egymás gyógyszerképeit kiegészítik. Ezért – mint homeopátiás kombinációs készítmény – csak terápiás javallatra alkalmazható.

2. TUDNIVALÓK A TRAUMEEL KENŐCS ALKALMAZÁSA ELŐTT

Ne alkalmazza a Traumeel kenőcsöt

  • ha Ön túlérzékeny a ható- vagy segédanyagokkal, ill. fészkesvirágzatúakkal szemben,
  • nyílt sebre nem alkalmazható!
  • Tájékoztassa orvosát vagy gyógyszerészét, ha:
  • egyéb betegsége is van,
  • allergiás vagy
  • egyéb gyógyszereket (orvosi előírás nélkül is!) szed.

Az alkalmazásra vonatkozó óvintézkedések és egyéb figyelmeztetések

Mire kell figyelni a gyógyszer használatakor?

A készítmény alkalmazása előtt kérje homeopátiás orvos tanácsát.

Alkalmazásának időtartama alatt védje a bőrét  az erős napfénytől.

Lehetőség szerint kerülje a kenőcs nagy bőrfelületen való alkalmazását.

A homeopátiás gyógyszerek alkalmazásának kezdetén jellemző módon a meglévő panaszok átmenetileg erősödhetnek. Ha Önnél ilyen előfordul, a gyógyszer használatát átmenetileg szüneteltesse.

Amennyiben a panaszok a gyógyszer alkalmazása ellenére 1 héten túl is fennállnak vagy alkalmazása során nem várt hatások jelentkeznek, forduljon orvosához.

A Traumeel kenőcs együttes alkalmazása étellel / itallal és más készítménnyel

A homeopátiás gyógyszer alkalmazásának időtartama alatt nem szabad illóolajat is tartalmazó (mentolos, eukaliptuszos) cukorkát szopogatni és intenzív illatú fogkrémet használni. A kezelés ideje alatt aromás anyagokat tartalmazó kenőcsöt (pl. kámforos) sem szabad alkalmazni, mivel ezek jelentős mértékben képesek befolyásolni a homeopátiás gyógyszer hatását.

Terhesség és szoptatás

Ha Ön terhes, erről feltétlenül tájékoztassa  kezelőorvosát. A terhesség és szoptatás  ideje alatti alkalmazásáról a kezelőorvos határoz.

A készítmény hatásai a gépjárművezetői és gépkezelői képességekre

Nem ismertek.

Fontos információ a Traumeel kenőcs egyes összetevőiről

A Traumeel kenőcs hatóanyagai homeopátiás alkalmazás esetén a következő betegség- tünetek enyhülését ill. gyógyulását segítik:

Achillea millefolium: spontán vagy trauma (sérülés) következtében fellépő vérzés, haemorrhagias diathesis (amikor a szervezetnek hajlama van  vérzésre), élé nk vörös színű vérzés.

Aconitum napellus:  hirtelen, intenzív módon jelentkező idegrendszeri és keringési tünetek, lázas állapotok. Szorongással járó általános túlfűtöttség,  halálfélelem. Szapora szívverés és vértolulásos fejfájás, hirtelen kialakuló artériás magas vérnyomás. Hirtelen fellépő magas láz, szapora pulzus, a bőr piros, égő és száraz.

Arnica montana:  minden sokk, baleset, seb, sérülés és vérzés. Ín-, izomtúlterhelés,  ízületi ficam, tompa sérülés, horzsolás, vérömleny, véraláfutásos  zúzódás. Operációt megelőző, illetve operáció utáni ellátás.  Hajszálér vagy vivőér megbetegedés, kapilláris gyengeség. Agyrázkódás, gerincvelő rázkódás esete.

Atropa belladonna:  valamennyi fertőző betegség, a  légzőszervek, a vizeletképző és nemi szervek  gyulladása, a bőr továbbá az izületek gyulladása. Fejfájásos vér­to­lulás. A hasüregi szervek görcsös állapota, magas lázzal járó rángógörcs. Túlzott mértékű érzékszervi érzékenység  pl. fényre, zajra, rázkódásra, stb.

Bellis perennis:  Arnicahoz hasonlóan a  trauma (sérülés) fontos szere. Az izmok érzékenysége és zúzódásos fáj­dalma, vérömleny, különösen a mell-, a farok- és medencecsont sérülése esetén. Reumás és túlerőltetés utáni izomfájdalom, a hasi- és medenceizmok  fájdalma. Furuncolosis (számos kelés), ekzema.

Calendula officinalis:  tépett, vágott, szakított, gennyedző sebek és helyi fertőzések. Fájdalom-, vér­zéscsillapító és fertőtlenítő hatású szer.

Chamomilla:  különösen alkalmas fájdalom iránti túlérzékenység, nyugtalanság és gyulladás kezelésére ( pl.fogzáskor a kisgyermekek azt akarják, hogy felvegyék és hordozgassák őket), hisztériás dührohamok esete. Hasi görcsök, fog­fájás, idegfájdalom,  tűrhetetlenül fájdalmas menstruációs zavar.

Echinacea:  fokozza az ellenállóképességet minden szeptikus betegségben.  Gyulladással, lázzal járó állapot, fertőzés, szeptikémia (vérmérgezés), sérülés utáni gennyesedés, üszkösödő, nehezen gyógyuló seb, furunculosis (számos kelés), krónikus lábszárfekély, metritis (méhizomzat-gyulladás).

Hamamelis virginiana:  alsó végtagon  jelentkező visszér, vénás vérzés, visszeres csomó,  visszérgyulladás, garati ércsomó,  heresérv, aranyeres csomó, fekete színű vérzéssel vérző aranyér, menstruációs  zavar, kötőszövet alatti vérzés, vénás keringési eredetű szembetegség.

Hepar sulfuris calcareum:  akut és krónikus gennyedések, nátha, gennyes mandula-, gége,-légcső- , fültő­mirigy- gyulladás, szemhéj- és kötőhártya-gyulladás, fogtályog, bőrgyulladás, furunculosis (számos kelés), ekzema, körömágy-gyulladás.

Hypericum perforatum:  Az idegvégződések sérülései, traumás fájdalom, régi fájdalmas sebhely, csonk fájdalom, farokcsont sérülés, központi idegrendszeri és gerincvelői sérülés  (agyrázkódás, gerincvelő rázkódás),  neuralgia, pl. a háromosztatú  ideg  fájdalma, övsömör, arcidegbénulás esetei. Depresszív hangulat.

Mercurius solubilis Hahnemanni:  az egész nyirokrendszer akut és krónikus gyulladásai. Minden váladék maró, csípő és gennyes jellegű. A szájüreg-,  fogíny-gyulladása, torokgyulladás,  krónikus orrnyál­ka­hártya-gyulladás, krónikus középfülgyulladás, fültőmirigy-gyulladás, kötőhártya-gyulladás, arcüreggyulladás,  és a gyomor-bélcsatorna nyálkahártyájának gyulladásai. Bőrgennyedés, furunculosis (számos kelés), scrofulosis (a nyaki nyirokcsomó gümőkórja), bőrgyulladás.

Symphytum officinale:  csontsérülést követő fájdalom, csonthártyagyulladás. Csonttörés után gyorsítja a callus-képződést (csontforradást). Vérömleny, rándulás, csonkpanasz esetei. 

3. HOGYAN KELL ALKALMAZNI A TRAUMEEL KENŐCSÖT?

Az adagolást egyénileg kell beállítani.

Ha úgy érzi, hogy a gyógyszer hatása túl erős vagy túl gyenge, akkor forduljon orvosához.

Milyen gyakran és milyen módon kell a Traumeel kenőcsöt alkalmazni?

Szokásos alkalmazása: a kenőcsöt naponta 2-szer (reggel és este), esetleg naponta  többször is a kezelendő felületre juttatni és alaposan a bőrbe bedörzsölni.

Szükség esetén párakötés is alkalmazható.

A panaszok enyhülésekor az alkalmazás gyakorisága csökkentendő.

Mennyi ideig alkalmazza a Traumeel kenőcsöt?

Az alkalmazás időtartamát az Ön panaszai határozzák meg. Amennyiben bizonytalan ezzel kapcsolatban, kérdezze kezelőorvosát.

A homeopátiás gyógyszereket nem szabad orvosi előírás nélkül hosszú időn át (hónapokon át) alkalmazni.

4. LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOK

Mint minden gyógyszernek, a Traumeel kenőcsnek is lehetnek mellékhatásai.

Esetenként allergiás bőrreakciók jelentkezhetnek. Helyi allergiás bőrreakciók (bőrgyulladások) előfordulhatnak.

Hosszabb ideig tartó, indokolatlan (javallat nélküli) alkalmazása esetén nemkívánatos hatások  (ún. gyógyszervizsgálati tünetek) léphetnek fel. Ezekről a panaszokról, ill. minden nem várt tünetről tájékoztassa orvosát vagy gyógyszerészét!

5. HOGYAN KELL A TRAUMEEL KENŐCSÖT TÁROLNI

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

Szobahőmérsékleten,  max. 25°C-on kell tárolni.

A lejárati idő a külső és a belső csomagoláson egyaránt fel van tüntetve. Ezt követően a gyógyszert már ne használja fel!

A gyógyszereket nem szabad a szennyvízzel vagy a háztartási hulladékkal együtt megsemmisíteni.

Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy szükségtelenné vált gyógyszereit miként semmisítse meg. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

6. TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

Mit tartalmaz a Traumeel kenőcs?

100 g kenőcs tartalmaz:

Hatóanyagok:

Hepar sulfuris calcareum               D6      0.025 g

Mercurius solubilis Hahnemanni      D6      0.04 g

Atropa belladonna                       D1      0.05 g

Aconitum napellus                       D1      0.05 g

Achillea millefolium                       0       0.09 g

Hypericum perforatum                 D6      0.09 g

Symphytum officinale                   D4      0.10 g

Bellis perennis                              0       0.10 g

Chamomilla recutita                      0       0.15 g

Echinacea purpurea                      0       0.15 g

Echinacea angustifolia                   0       0.15 g

Hamamelis virginiana                     0       0.45 g

Calendula officinalis                       0       0.45 g

Arnica montana                           D3      1.50 g

Segédanyagok:

cetil-sztearil-alkohol, folyékony paraffin, fehér vazelin, etanol, tisztított víz

Milyen a készítmény külleme és mit tartalmaz a csomagolás

Fehér, homogén kenőcs jellegzetes illattal.

50 g  ill. 100 g kenőcs kék színű csavaros kupakkal lezárt alumínium tubusba töltve.

Egy tubus dobozban.

A forgalomba hozatali engedély jogosultja:

Dr. Peithner KG, Richard-Strauss-Str. 13, 1232 – Wien, Ausztria

Kategória hasonló termékei

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét


Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő


Gyártók
Miért érdemes minket választani?

 

5000 Ft feletti vásárlás esetén ingyenes házhozszállítás az ország bármely pontjára.*

Valódi patika a virtuális mögött: partnerünk a Kulcs Patika Mester.

Online rendelési lehetőség a nap 24 órájában.

Folyamatos akciók, kedvezményes ajánlatok.

Szakmai partnerünk Magyarország egyik vezető egészségügyi portálja, a WEBBeteg.

Kérdése van? Hívja ügyfélszolgálatunkat,
ahol ügyintézőink személyesen nyújtanak segítséget Önnek!

 

Megbízható webpatika

Az OGYÉI által regisztrált, engedélyezett online patika. Kizárólag eredeti, vény nélkül kapható gyógyszerek hivatalos forgalmazója.

Bővebb információ itt

Nálunk ezzel is fizethet!