A webhely Google-cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát.

Venoruton kapszula 60x

5.299 Ft
5.909 Ft
Kedvezmény: 610 Ft 10%
Az akció időtartama: 2021. 12. 01. - 2022. 01. 31.
5.299 Ft
5.909 Ft
Kedvezmény: 610 Ft 10%
Az akció időtartama: 2021. 12. 01. - 2022. 01. 31.
2022. január 1-től hatályos jogszabály változás miatt a gyógyszernek minősülő termékek KIZÁRÓLAG személyes átvétel útján rendelhetőek!
Nem értékelt
Szállítási díj: Nem szállítható.
Várható szállítás: 2022. január 27.
Elérhetőség: Raktáron
Gyártó: GSK
9900 Ft feletti vásárlás esetén
ingyenes a szállítás. Részletek

Leírás

A Venoruton kapszula 60x tájékoztatója

A krónikus vénás elégtelenségek korai stádiumában kialakuló, gyakran enyhe, vagy közepes fokú lábszári visszértágulattal együtt jelentkező vénás keringési zavar, és az ezzel társuló tünetek enyhítésére.


Venoruton kapszula

Mielőtt elkezdené gyógyszerét alkalmazni, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót.

E recept nélkül kapható gyógyszerrel Ön enyhe, múló panaszokat kezelhet orvosi felügyelet nélkül. Az optimális hatás érdekében azonban, elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő, szakszerű alkalmazása.
Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet. További kérdéseivel forduljon gyógyszerészéhez. Sürgősen keresse fel orvosát, ha tünetei néhány napon belül nem enyhülnek vagy éppen súlyosbodnak.

A betegtájékoztató tartalma:

  1. Milyen betegségek esetén alkalmazható és hogyan fejti ki hatását a Venoruton kapszula?

  2. Tudnivalók a készítmény alkalmazása előtt

  3. Hogyan kell alkalmazni a kapszulát?

  4. Lehetséges mellékhatások

  5. Tárolás

Hatóanyag

300 mg O-béta-hidroxietil-rutozid (oxerutin) kapszulánként. Segédanyagok: makrogol 6000. Kapszulatok: sárga vas-oxid, titán-dioxid, zselatin. Felirat: „Opacode S-8100 HV Black˝:
fekete vas-oxid (E 172).

A forgalombahozatali engedély jogosultja

Novartis Hungária Kft., Consumer Health, Budapest

Gyártó

Novartis Hungária Kft., Budapest

1. MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ ÉS HOGYAN FEJTI KI HATÁSÁT A VENORUTON KAPSZULA?

A krónikus vénás elégtelenség korai stádiumában kialakuló, gyakran enyhe, vagy közepes fokú lábszári visszértágulattal együtt jelentkező vénás keringési zavar és az ezzel társuló tünetek [pl. fáradt, nehéz, görcsök, paraesthesia és „nyugtalan˝ lábak (restless leg)] enyhítésére.

Az idült vénás elégtelenség kezelése során alkalmazott rugalmas kötés hatásának javítására. A Venoruton az ún. érvédő, kapilláris stabilizáló gyógyszerek (bioflavonoidok) csoportjába tartozik. A Venoruton a legvékonyabb véredények, a hajszálerek területén hat, mérsékli a víz és egyéb anyagok átáramlását az érfalon keresztül. Amennyiben a beteg visszértágulatban, illetve bizonyos más alsóvégtagi vénás megbetegedésben szenved, a hajszálerek fokozott áteresztő képessége a bokák megduzzadását idézi elő. A Venoruton hatására csökken a duzzanat és enyhülnek az ezzel járó általános tünetek, így a lábban érzett fájdalom, fáradtság, merevség és görcsök. Az ilyen betegek számára egyúttal javasolt rugalmas kötés (általában harisnya) viselése is; kimutatták, hogy a Venoruton alkalmazása ilyen esetekben további javulással jár.

2. TUDNIVALÓK A KÉSZÍTMÉNY ALKALMAZÁSA ELŐTT

Ne alkalmazza a készítményt, ha túlérzékeny a készítmény hatóanyagára vagy bármely segédanyagára. Amennyiben az alsó végtagok megduzzadása szív-, vese-, vagy májbetegség következménye, ne használjon Venorutont, mert ezekben az esetekben a készítmény nem hatékony.

Terhesség, szoptatás

Az általánosan elfogadott biztonsági előírásoknak megfelelően a terhesség első három hónapjában ne szedjen Venorutont. Terhesség vagy szoptatás esetén a gyógyszer alkalmazása előtt kérje ki kezelőorvosának véleményét.

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre

Nincs arra utaló adat, hogy a Venoruton alkalmazása befolyásolná a gépjárművezetéshez, gépkezeléséhez szükséges képességeket.

A kezelés ideje alatt szedett egyéb gyógyszerek

A Venoruton alkalmazása miatt nincs szükség egyéb gyógyszerek adagjának módosítására.

3. HOGYAN KELL ALKALMAZNI A KAPSZULÁT?

Amennyiben a kezelőorvosa másképp nem rendeli, szokásos adagja:

Krónikus vénás elégtelenség és szövődményei: Kezdő adag: naponta háromszor 1 kapszula. A kezelést a tünetek teljes megszűnéséig és a vizenyő felszívódásáig folytatni kell. A tünetek mérséklődése általában 2 héten belül megkezdődik. Ezután lehetőleg változatlan, de legalább napi 500-600 mg Venorutonnak megfelelő adagban a kezelés folytatása javasolt, mely Venoruton kapszula alkalmazása esetén legalább naponta kétszer 1 kapszula szedését jelenti. A tünetek és a vizenyő teljes elmúlásakor a kezelés felfüggeszthető. A tünetek ismételt jelentkezésekor a kezelés újbóli megkezdése javasolt az előző időszakban alkalmazott dózisban. A minimális kezelési adag naponta 2 x 1 Venoruton kapszula. Amennyiben a panaszok nem javulnak, vagy rosszabbodnak, hagyja abba a kezelést és keresse fel kezelőorvosát.

Ha az előírtnál több kapszulát vett be

Nem valószínű, hogy bármilyen komoly mellékhatás fejlődik ki, amennyiben véletlenül túl sok Venorutont vesz be. Ennek ellenére, azonnal forduljon orvoshoz vagy gyógyszerészhez.

Ha adagját elfelejtette bevenni

Következő alkalommal ne vegyen be dupla adagot, mert ezzel már nem pótolja a kiesett mennyiséget, viszont a túladagolás veszélyének tenné ki magát. Folytassa a kezelést úgy, hogy a következő esedékes gyógyszeradagot az előírt időpontban veszi be.

4. LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOK

Mint minden gyógyszernek, a Venorutonnak is lehetnek mellékhatásai. A Venoruton egyes esetekben emésztőszervi zavarokat (haspuffadás, hasmenés, gyomor fájdalom, gyomor irritáció), fejfájást, szédülést, fáradtságot, bőrkiütést, hőhullámokat, illetve bőrviszketést okozhat. Ezek a jelenségek általában enyhék és gyorsan megszűnnek a kezelés abbahagyásakor. Mellékhatások jelentkezése esetén a gyógyszer alkalmazását hagyja abba és haladéktalanul keresse fel kezelőorvosát. Tájékoztassa orvosát vagy gyógyszerészét, ha egyéb olyan hatást tapasztal, ami a Venoruton szedésével összefüggésbe hozható.

5. TÁROLÁS

Legfeljebb 30 °C-on. Nedvességtől védve tartandó. A készítmény csak a csomagoláson feltüntetett lejárati időn belül használható fel. A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó.

Tovább olvasom

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!