Adatkezelési szabályzat

Az Arany Oroszlán 95 Bt. és a Ripassa Kft., mint  a www.pharmaplaza.hu weboldal üzemeltetőjének adatkezelési szabályzata

A PharmaPlaza webpatika gyógyszerek és gyógyszertárban forgalmazható más termékek internetes rendelését és vásárlását lehetővé tevő távértékesítési rendszer. Az oldalon történő regisztráció célja a megrendelt termékek házhozszállítása, illetve marketing üzenetek átadása.

Az adatkezelő neve és címe
Arany Oroszlán 95 Bt. (4029 Debrecen, Csapó utca 66.) és Ripassa Kft. (4026 Debrecen, Csemete u. 20.) (a továbbiakban együtt: Szolgáltató)
Elérhetőség: info@pharmaplaza.hu

Az adatkezelés megnevezése
Adatkezelés a felhasználok önkéntes, tájékozott, és határozott hozzájárulása alapján, az internetes honlapon regisztrált felhasználók esetében.

Az adatkezelés jogalapja
Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény 5.§-a alapján az érintett önkéntes hozzájárulása. A honlapon 18. életévét betöltött felhasználók regisztrálhatnak.

A kezelt adatok köre
A felhasználó által a regisztráció során kötelezően megadott adatok:

  • vezeték és keresztnév,
  • e-mail cím,
  • telefonszám
  • kézbesítés címe

Az adatkezelés célja

  • A felhasználó által kötelezően megadott adatok esetében az adatok kezelésének célja a felhasználó azonosítása a honlapon történő megrendelés leadásához és a termékek házhozszállításához. További cél a felhasználó részére marketing üzenet továbbítása. A látogató által megadott e-mail címet és a telefonszámot kapcsolattartási célból a Szolgáltató felhasználhatja. A Szolgáltató valamennyi megadott adatot felhasználhatja statisztikai célokra, továbbá arra, hogy a honlap látogatása során a letöltött oldalakon, és a Szolgáltató által kiküldött hírlevelekben a felhasználó érdeklődési körébe tartozó reklámok/tartalmak jelenjenek meg. Az adatok ilyen célú felhasználását a felhasználó – leiratkozással – megtilthatja.
  • A honlap használata során a naplófájlban rögzítésre kerülő adatok esetében az adatok tárolása kizárólag technikai es statisztikai célokat szolgál. Az anonim látogató azonosító, mint jelsorozat (cookie, süti) önmagában semmilyen módon nem képes az ügyfelet, azaz a látogatót azonosítani, csak a látogató gépének felismerésére alkalmas. A felhasználónak módja van a böngészőjét úgy beállítani, hogy az ne engedje meg az egyedi azonosító jel elhelyezését a felhasználó gépére (böngészőtől függően általában az eszközök menüben a beállítások/internetbeállítások pontban). Ebben az esetben a felhasználó a szolgáltatás jelentős részét ugyanúgy igénybe veheti, de bizonyos esetekben (például a testreszabott megoldások esetében) a szolgáltatás egyes funkcióit a felhasználó nem tudja a legteljesebb mértékben használni.
  • A pharmaplaza.hu oldalain az AdSense hirdetési rendszer keretében reklámokat jelenítünk meg. A rendszer személyes adatokat gyűjt a hirdetésre kattintó felhasználókról, abból a célból, hogy ne zavaró, hanem a látogató érdeklődésének megfelelő reklámok jelenjenek meg az oldalon. Ezen adatok köréről, illetve felhasználási módjáról a Google Adatvédelmi irányelvei adnak bővebb tájékoztatást.

Az adatkezelő a megjelölt céloktól eltérő célra a személyes adatokat nem használja azonban jogosult azokat az Adatkezelő által kezelt más adatbázisokkal összekapcsolni. Személyes adatokat harmadik személyeknek csak a felhasználó előzetes és tájékozott hozzájárulása esetén ad át. Ez nem vonatkozik az esetleges, törvény alapján kötelező adattovábbításokra.

Az adatkezelés időtartama
A felhasználó által a regisztráció során kötelezően megadott adatokat a Szolgáltató addig jogosult kezelni, amíg a Szolgáltató által biztosított leiratkozási lehetőséggel a felhasználó nem él. (A felhasználó önkéntes döntése alapján, törlési igényének beérkezésétől számított 5 munkanapon belül a Szolgáltató törli az adatokat. Amennyiben a felhasználó jogellenesen, megtévesztően használ személyes adatot, vagy bűncselekményt valósít meg, akkor a felhasználási feltételekben biztosított módon a Szolgáltató a regisztráció törlésével egyidejűleg valamennyi személyes adatát a tudomásszerzéssel egyidejűleg azonnal törölheti).
A szolgáltatás használata során a naplófájlban rögzítésre kerülő adatokat a rendszer tárolja. Az utolsó látogatás időpontját a rendszer a felhasználó következő látogatása időpontjában automatikusan felülírja.

A személyes adatok törlése
A felhasználó saját személyes vagy különleges adatainak törlési igényét e-mailben az info@pharmaplaza címre kell eljuttatni. A Szolgáltató a törlési igény beérkezésétől számított 5 munkanapon belül törli az adatokat. Törlés esetén a megjelenített adatok nem állíthatóak helyre.

Személyre szabott reklámok/tartalmak
A felhasználó érdeklődési körének megfelelően, amennyiben a felhasználó igényelte a hírlevél küldési szolgáltatást, a Szolgáltató a hírlevelekben személyre szabott reklámokat/tartalmakat jeleníthet meg.
A felhasználók érdeklődési körének megfelelően a Szolgáltató személyre szabott reklámokat jeleníthet meg a honlap látogatása során letöltött oldalakon, amelyek egyben számára hasznosabb, érdekesebb információkkal szolgálnak. Az adatok ilyen célú felhasználását a felhasználó – leiratkozással – megtilthatja.

Remarketing
A pharmaplaza.hu oldal használja a remarketing eszközét. Ennek megfelelően az oldal látogatói érdeklődési körüknek megfelelő hírdetéseket láthatnak. Hirdetéseink elsődleges célja a látogatókkal való kapcsolattartás. A remarketing hirdetések a Google AdWords rendszerén keresztül internetes webhelyeken jelennek meg a Google ill. partnereinek hálózatán. Külső szolgáltatók, közöttük a Google, cookie-k segítségével, - a felhasználónak a webhelyen korábban tett látogatása alapján - jelenítik meg a hirdetést a felhasználónak. Amennyiben Ön nem kíván remarketing hirdetéseket látni, módjában áll letiltani a Google cookie-használatát a Google Hirdetési beállításaiban.

Adatfeldolgozók megnevezése
Webbeteg Kft.
GTS Hungary Kft. (szerver hosting, rendszergazdai szolgáltatás)

Adatfeldolgozók címe
4026 Debrecen, Csemete u. 20.
2040 Budaörs, Ipartelep u. 13-15.

Adatfeldolgozás megnevezése
Az adatkezelési műveletekhez kapcsolódó technikai feladatok elvégzése. Az info@pharmaplaza.hu címre érkező törlési igények végrehajtása.

Adatbiztonsági intézkedések
A honlapon történő regisztráció során a felhasználó által megadott valamennyi adatot (személyes és különleges adat) a Szolgáltató biztonságos, elzárt szerveren tárolja. A felhasználó által megadott jelszavak technikailag kódoltak, azt senki nem ismerheti meg. A megadott adatokat az adatkezelés, -feldolgozás során kizárólag egyedi, korlátozott („admin”) hozzáféréssel rendelkező, a Szolgáltató vagy az Adatfeldolgozó alkalmazásában álló fejlesztők, online szerkesztők ismerhetik meg. Az „admin” titkosított (https) csatornán keresztül érhető el. A Szolgáltató ellenőrzi, hogy mely alkalmazott mikor lépett be az adatbázisba, az érintett alkalmazottak munkájukat szigorú titoktartási kötelezettség terhe mellett végzik.

Adattovábbítás
A Szolgáltató tájékoztatja a felhasználót és a hozzájárulását kéri, amennyiben az adatait harmadik személy részére továbbítja. Az adattovábbításról a Szolgáltató nyilvántartást vezet.

Az adatkezelési szabályzat módosításának lehetősége
A Szolgáltató fenntartja a jogot, hogy jelen adatkezelési szabályzatot a felhasználók értesítése mellett egyoldalúan módosítsa. Ön a szolgáltatásnak a módosítás hatálybalépését követő használatával elfogadja a módosított adatkezelési szabályzatot.

A felhasználók jogai személyes adataik kezelésével kapcsolatban
Személyes adatai kezeléséről a felhasználók tájékoztatást kérhetnek. Az adatkezelő kérésre tájékoztatást ad az érintettnek az általa kezelt adatairól, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az adatfeldolgozó nevéről, címéről (székhelyéről) és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, továbbá arról, hogy kik és milyen célból kapják vagy kapták meg az adatokat. A tájékoztatás iránti kérelmet e-mailben az info@pharmaplaza.hu címre kell eljuttatni, amire 8 munkanapon belül választ kap az érintett. A felhasználók kérhetik adataik törlését, az adatkezelés időtartama pont alatt meghatározottak szerint.

Adatkezelési nyilvántartási azonosítója
(NAIH-75843/2014.)

Jogérvényesítési lehetőségek
A felhasználó jogérvényesítési lehetőségeit az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény valamint a Ptk. alapján bíróság előtt gyakorolhatja, valamint kérheti a Nemzeti Adatvédelmi es Információszabadság Hatóság elnöke segítségét is (dr. Péterfalvi Attila a Nemzeti Adatvédelmi es Információszabadság Hatóság elnöke, 1125  Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c, Postacím: 1530  Budapest, Pf.: 5.) További kérdéssel, illetve észrevételeivel keresse az üzemeltető munkatársat az info@pharmaplaza.hu e-mail címen.

Felhasználói hozzájárulás
A felhasználó a jelen adatkezelési szabályzat elolvasása után az alábbi hozzájárulást magára nézve elfogadottnak tekinti amennyiben az e-mail címére érkezett, a Szolgáltató által küldött URL-re kattint.

Hozzájárulás tartalma
„A www.pharmaplaza.hu-ra történő regisztrációm során megadott adataimat a Szolgáltató és az Adatkezelők az Adatkezelési szabályzatában leírtaknak megfelelően kezelheti, feldolgozhatja. Tudomásul veszem, hogy 18 éven aluliak a honlapon nem regisztrálhatnak.”

 

Miért érdemes minket választani?

 

5000 Ft feletti vásárlás esetén ingyenes házhozszállítás az ország bármely pontjára.*

Valódi patika a virtuális mögött: partnerünk az Arany Oroszlán Patika.

Online rendelési lehetőség a nap 24 órájában.

Folyamatos akciók, kedvezményes ajánlatok.

Szakmai partnerünk Magyarország egyik vezető egészségügyi portálja, a WEBBeteg.

Kérdése van? Hívja ügyfélszolgálatunkat,
ahol ügyintézőink személyesen nyújtanak segítséget Önnek!