A webhely Google-cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát.

Karbantartva nem veszélyes a klímaberendezés

Karbantartva nem veszélyes a klímaberendezés A klímaberendezés több szempontból is okozhat egészségügyi panaszokat, ha nincs rendszeresen tisztítva, karbantartva – mondta Magyar Donát, az Országos Közegészségügyi Intézet levegőhigiénés és aerobio­lógiai osztályának munkatársa.

Hazánkban 2016 óta rendelet írja elő, hogy a fokozott kockázatot jelentő közegekben, például közfürdőkben, kórházakban, gyárakban, hűtőtornyokkal rendelkező létesítményekben, szociális intézményekben rendszeresen vizsgálják és szűrjék a legionellát.

Egy független laboratórium tavaly átfogó méréseket végzett országszerte. A hűtőtornyokból származó 741 minta esetében 81-nél mutatták ki a baktériumot, ezek közül 44 esetben haladta meg a figyelmeztetési szintet. Az ivóvízmintáknál rosszabb volt a helyzet, mintegy negyedükben mutatták ki a kórokozót, és gyakoribb volt a figyelmeztető szint feletti eredmény is: 1048 vizsgált mintából 126 haladta meg ezt.

A klímaberendezés a pangó vizet a levegőbe porlasztja, ami belélegezve Legionella-fertőzést is okozhat. – A betegség enyhébb formája az úgynevezett Pontiac-láz, ami felső légúti, influenzaszerű tüneteket okoz, de általában spontán gyógyul. Súlyosabb formája pedig a legionellosis, amely elsősorban a tüdőt támadja meg, és akár halálos kimenetelű is lehet, ha legyengült immunrendszerű betegeket vagy időseket fertőz meg – fejtette ki Magyar Donát.

Tartalomhoz tartozó címkék: hír
Megbízható webpatika

Az OGYÉI által regisztrált, engedélyezett online patika. Kizárólag eredeti, vény nélkül kapható gyógyszerek hivatalos forgalmazója.

Bővebb információ itt

Miért érdemes minket választani?

 

5000 Ft feletti vásárlás esetén ingyenes házhozszállítás az ország bármely pontjára.*

Valódi patika a virtuális mögött: partnerünk a Kulcs Patika Mester.

Online rendelési lehetőség a nap 24 órájában.

Folyamatos akciók, kedvezményes ajánlatok.

Szakmai partnerünk Magyarország egyik vezető egészségügyi portálja, a WEBBeteg.

Kérdése van? Hívja ügyfélszolgálatunkat,
ahol ügyintézőink személyesen nyújtanak segítséget Önnek!

 

Nálunk ezzel is fizethet!