A webhely Google-cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát.

Miért veszélyes a hamis gyógyszer?

Miért veszélyes a hamis gyógyszer? Hamis gyógyszernek az minősül, amelynek forgalmazója valótlant állít hatásairól, hatóanyagáról és összetételéről vagy eredetéről.

A leggyakrabban hamisított készítmények az úgynevezett életmód-gyógyszerek, elsősorban a merevedési zavarokra felírható készítmények, a fogyást segítő orvosságok, testsúlynövelő gyógyszerek, teljesítményfokozó gyógyszerek és testépítő hormonok. Azonban gyakori a szív-és érrendszeri betegségek kezelésére szolgáló és az antivirális készítmények, antibiotikumok hamisítása is.

A hamis gyógyszer általában olcsóbb, mint az eredeti – de nem minden esetben. Az internetről rendelhető életmód-gyógyszerek esetében a névtelenség és arctalanság biztosításának ígérete lehet vonzó a gyanútlan vásárlók számára, nem az alacsony ár.

A szakszerűtlenül, ellenőrizetlen körülmények között előállított vagy tárolt orvosságoknak valamennyi fajtája veszélyes.

A hamis gyógyszer veszélyei:

  • nem tartalmaz hatóanyagot, vagy kevesebbet tartalmaz az előírtnál, ezért a készítmény hatástalan, a kezelni akart tünetek súlyosbodnak,
  • az előírtnál több hatóanyagot tartalmaz a gyógyszer, így olyan mellékhatásokat okozhat, amelyek maradandó károsodással járnak, vagy akár halálosak is lehetnek,
  • szennyezett, nem megfelelő minőségű, hatóanyagot használnak a gyártás során, vagy a gyártási eljárás nem szabályozott, hibás technológiával készül, így hatástalan lehet, illetve olyan mellékhatásokat okozhat, amelyek maradandó károsodással járnak,
  • mérgező anyagokat tartalmaz a szer a rosszul megválasztott ható- és segédanyagok, a szakszerűtlen gyártási eljárások, a lejárt szavatosság vagy a hibás tárolás miatt, így súlyos, esetenként halálos mérgezéseket okozhat.

Magyarországon szigorú jogszabályok határozzák meg az internetes gyógyszer-értékesítés feltételeit. Ezeknek megfelelően kizárólag működő gyógyszertár üzemeltethet gyógyszert értékesítő weboldalt, az oldalon pedig fel kell tüntetni a gyógyszertár címét. Fontos, hogy ezek a legálisan működő gyógyszertárak is csak vény nélkül kiadható, támogatásban nem részesülő készítményeket forgalmazhatnak, a vényköteles gyógyszerek internetes forgalmazása tilos!

Az a létező gyógyszertár, amely internetes gyógyszertárat is kíván működtetni, köteles bejelenteni az online forgalmazási tevékenységet az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat Országos Tisztifőorvosi Hivatala (ÁNTSZ OTH) felé, továbbá köteles feltüntetni oldalán az ÁNTSZ OTH weboldalán található, internetes gyógyszerforgalmazásra jogosult magyarországi gyógyszertárak és honlapjaik jegyzékének linkjét. A bejelentett webpatikák és az azokat üzemeltető gyógyszertárak listája megtalálható az ÁNTSZ OTH honlapján.

E listába kizárólag azon magyarországi gyógyszertárak neveit, címeit és honlapcímeit vette fel az Intézet, melyek eleget tettek a hatóságnál bejelentési kötelezettségüknek, így internetes gyógyszerforgalmazásra kizárólagosan jogosultak. A legális magyarországi patikai webáruházak honlapján kötelezően szerepel az alábbi logó:

A PharmaPlaza megbízhatóságában nem lehet kétsége: Weboldalunkon kiemelt helyen tájékoztatjuk vásárlóinkat webáruházunk legális működéséről, amelyről Ön is bármikor megbizonyosodhat a honlapunkon elhelyezett logóra kattintva.

Online gyógyszervásárlás előtt mindig ellenőrizze, hogy a választott internetes gyógyszertár szerepel-e az ÁNTSZ OTH adatbázisában, és csak akkor vásároljon ott, ha a választott értékesítő szerepel a listán!

Külföldi online gyógyszertár vényköteles gyógyszert az interneten keresztül nem értékesíthet magyar fogyasztóknak. A recept nélkül kiadható készítmények közül is csak olyat postázhatnak a magyar vevőknek, melyek Magyarországon engedélyezettek, és rendelkeznek magyar nyelvű, hatóságilag jóváhagyott címkével, betegtájékoztatóval.

Forrás: hamisitasellen.hu

Tartalomhoz tartozó címkék: hír
Megbízható webpatika

Az ÁNTSZ által regisztrált, engedélyezett online patika. Kizárólag eredeti, vény nélkül kapható gyógyszerek hivatalos forgalmazója.

Bővebb információ itt

Miért érdemes minket választani?

 

5000 Ft feletti vásárlás esetén ingyenes házhozszállítás az ország bármely pontjára.*

Valódi patika a virtuális mögött: partnerünk a Kulcs Patika Mester.

Online rendelési lehetőség a nap 24 órájában.

Folyamatos akciók, kedvezményes ajánlatok.

Szakmai partnerünk Magyarország egyik vezető egészségügyi portálja, a WEBBeteg.

Kérdése van? Hívja ügyfélszolgálatunkat,
ahol ügyintézőink személyesen nyújtanak segítséget Önnek!

 

Nálunk ezzel is fizethet!