A webhely Google-cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát.
Elfogadom

Pevaryl Lady 150mg hüvelykúp 3x

3.271 Ft
3.271 Ft
2022. január 1-től hatályos jogszabály változás miatt a gyógyszernek minősülő termékek KIZÁRÓLAG személyes átvétel útján rendelhetőek!
Nem értékelt
Szállítási díj: Nem szállítható.
Várható szállítás: 2024. július 23.
Elérhetőség: Rendelhető 1-2 munkanap
Gyártó: Janssen Pharmaceutica N.V.
14000 Ft feletti vásárlás esetén
ingyenes a szállítás. Részletek

Leírás

Pevaryl Lady 150mg hüvelykúp 3x

A Pevaryl Lady hüvelykúp hatóanyaga az ekonazol-nitrát, mely a hüvely gombás fertőzéseinek kezelésére szolgál.

Pevaryl Lady 150 mg hüvelykúp

ekonazol-nitrát

Mielőtt elkezdi alkalmazni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

Ezt a gyógyszert mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően alkalmazza.

- Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

- További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez.

- Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármely lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. Lásd 4. pont. 

- Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát, ha tünetei 3 napon belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.

A betegtájékoztató tartalma:

1. Milyen típusú gyógyszer a Pevaryl Lady hüvelykúp és milyen betegségek esetén alkalmazható?

2. Tudnivalók a Pevaryl Lady hüvelykúp alkalmazása előtt

3. Hogyan kell alkalmazni a Pevaryl Lady hüvelykúpot?

4. Lehetséges mellékhatások

5. Hogyan kell a Pevaryl Lady hüvelykúpot tárolni?

6. A csomagolás tartalma és egyéb információk

1. Milyen típusú gyógyszer a Pevaryl Lady hüvelykúp és milyen betegségek esetén alkalmazható?

A Pevaryl Lady hüvelykúp hatóanyaga az ekonazol-nitrát, mely a hüvely gombás fertőzéseinek kezelésére szolgál. Amennyiben az élesztőgomba fertőzés valamelyik tünete jelentkezik Önnél (hüvelyviszketés, égő érzés, hüvelyi folyás, váladékozás) és orvosa korábban megállapította, hogy ezeket a tüneteket gombafertőzés okozza, a Pevaryl Lady hüvelykúp használatával megszüntetheti a fenti panaszokat. Keresse fel kezelőorvosát, ha tünetei 3 napon belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.

Mi a hüvelyi gombafertőzés? A gombás hüvelyi fertőzés, a hüvelyi fertőzések egyik gyakori fajtája. Ezt az állapotot a Candidának nevezett gomba okozza. Még egészséges nők esetében is rendszerint megtalálható a Candida a bőrön, a szájban, az emésztőrendszerben és a hüvelyben. Néha a gomba túlzott mértékben elszaporodik, ennek következménye a hüvelyi fertőzés. Gombás hüvelyi fertőzés az élet majdnem minden szakaszában előfordulhat, leginkább a 18-45 éves korosztálynál. A fertőzésre különösen hajlamosak azok a nők, akik terhesek, cukorbetegek, antibiotikumot, fogamzásgátlót szednek vagy immunrendszerük legyengült. A gombás hüvelyi fertőzés tünetei: A gombafertőzésnek sok tünete lehet, többek között az alábbiak: - Hüvelyviszketés (enyhétől az erősig). - Sűrű, túrós fehér váladék. - Hüvelyi érzékenység, irritáció és égő érzés, különösen közösülés során. - Bőrkiütés vagy vörösség a hüvely körül. A fentiektől eltérő hüvelyfolyás, pl. sárgás-zöld vagy halszagú váladék azt jelezheti, hogy Ön nem gombafertőzésben szenved. Ebben az esetben a Pevaryl Lady hüvelykúp alkalmazása előtt keresse fel orvosát.

2. Tudnivalók a Pevaryl Lady hüvelykúp alkalmazása előtt

Ha korábban sohasem tapasztalta a fenti tüneteket, forduljon orvoshoz a Pevaryl Lady hüvelykúp használata előtt. Mivel a Pevaryl Lady hüvelykúp alkalmazási területe a hüvelyi gombafertőzés, más típusú hüvelyfertőzés esetén az orvos állapítja meg a szükséges terápiát. Amennyiben rendszeresen előfordul, hogy hüvelyi fertőzése van (két hónapon belül visszatér) vagy hüvelyi fertőzése a megfelelő kezelés hatására sem gyógyul könnyen (3 nap alatt), haladéktalanul keresse fel orvosát, hogy ennek okát orvosa kivizsgálhassa és a megfelelő kezelésben részesíthesse. Ne alkalmazza a Pevaryl Lady hüvelykúpot: - ha allergiás az ekonazol-nitrátra vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére.

Figyelmeztetések és óvintézkedések - A Pevaryl Lady hüvelykúppal együtt egyéb belső vagy külső nemi szervi kezelést nem szabad alkalmazni. - Ha irritáció vagy túlérzékenység lép fel, a kezelést abba kell hagyni. - Imidazolokra érzékeny betegek az ekonazol-nitrátra is túlérzékenyek. - Bármilyen helyi hüvelykezelés csökkenti a fogamzásgátlás hatásosságát (lásd 3. pont). Gyermekek és serdülők A Pevaryl Lady hüvelykúp nem javasolt 18 éven aluli gyermekek és serdülők számára a biztonságosságra és a hatásosságra vonatkozó adatok hiánya miatt. Egyéb gyógyszerek és a Pevaryl Lady hüvelykúp Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben alkalmazott, valamint alkalmazni tervezett egyéb gyógyszereiről. Amennyiben véralvadásgátló tablettát (pl. warfarin vagy acenokumarol) szed, a készítmény csak orvosi felügyelettel alkalmazható, mivel a Pevaryl Lady hüvelykúp befolyásolhatja a véralvadásgátlók hatását. Orvosa ellenőrizheti a véralvadási értékeket a Pevaryl Lady hüvelykúp alkalmazása során. Terhesség, szoptatás és termékenység Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

Terhesség idején a készítmény csak abban az esetben használható, ha orvosa azt az Ön terhessége ismeretében kifejezetten előírta. Szoptatás esetén a készítmény alkalmazása óvatossággal ajánlott. Termékenységre gyakorolt hatást nem tapasztaltak az állatkísérletek során.

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre

Nem ismert, hogy a Pevaryl Lady befolyásolná a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességeket.

3. Hogyan kell alkalmazni a Pevaryl Lady hüvelykúpot?

Ezt a gyógyszert mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően alkalmazza. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. A Pevaryl Lady kizárólag hüvelyi alkalmazásra való, nem szabad a szem körüli területeken vagy szájon át bevéve alkalmazni! Véletlen lenyelés esetén tüneti kezelést kell alkalmazni. Ha a készítményt véletlenül szemen alkalmazták, tiszta vízzel vagy fiziológiás sóoldattal ki kell mosni a szemből. Ha a tünetek továbbra is fennmaradnak, orvoshoz kell fordulni.

A készítmény ajánlott adagja: 3 egymást követő napon, lefekvéskor fekvő helyzetben 1 hüvelykúpot kell felvezetni a hüvely hátsó faláig, amilyen magasan csak lehet. Utána célszerű 10-15 percig háton fekve maradni. Ez idő alatt a hüvelykúp elfolyósodik és eloszlik a hüvely belső felületén.

Az alkalmazással kapcsolatos további, fontos információk: - A kezelést a havi vérzés (menstruáció) alatt nem célszerű elkezdeni. - Ne szakítsa meg a kezelést, ha panaszai a harmadik hüvelykúp alkalmazása előtt elmúlnak. Az eredményes kezelés érdekében mind a 3 hüvelykúpot fel kell használni. - Lehetőleg mindig este, közvetlenül lefekvés előtt alkalmazza a hüvelykúpot. - Ne használjon tampont a hüvelykúppal történő kezelés alatt. - Ha partnere nemi szerve viszket, vörösödik, célszerű lehet a partner egyidejű kezelése is ekonazol tartalmú Pevaryl Lady krémmel az újrafertőződés elkerülése érdekében. - A külső hüvelyi területet célszerű szárazon tartani, mert a száraz környezet előnytelen a gomba szaporodása szempontjából, ezért fürdőzés vagy úszás után célszerű a nedves fürdőruhát mielőbb szárazra cserélni. Pamut alsónemű használata ajánlott. - Székelés vagy vizelés után elölről hátrafelé (a hüvelytől a végbélnyílás felé) haladva töröljön. - Ne alkalmazzon hüvelyöblítést, hacsak orvosa ezt elő nem írta. A hüvelyöblítés megzavarhatja a hüvely bakteriális egyensúlyát. - A viszketésnek célszerű ellenállni, mert a vakaródzás az irritációt és a fertőzés kiterjedését növelheti. - Beszélje meg orvosával, ha egyéb gyógyszereket szed. Bizonyos gyógyszerek érzékenyebbé tehetik a hüvelyt a fertőzésekkel szemben. - 3 napig kerülni kell a nemi érintkezést. A kezelés alatt nem javasolt a diafragma, pesszárium, gumióvszer alkalmazása, mivel ezek anyaga deformálódhat vagy károsodhat, így a fogamzásgátló hatásuk csökkenhet. Ezek a fogamzásgátló eszközök a hüvelykúp hatását befolyásolhatják. Spermaölő fogamzásgátló készítmény alkalmazása esetén konzultáljon a kezelőorvosával, mivel bármilyen helyi hüvelykezelés ezt a típusú fogamzásgátlást hatástalanná teheti. - A higiéniai szabályok betartása fontos az újrafertőződés megelőzése szempontjából. - A Pevaryl Lady hüvelykúp nem hagy foltot a fehérneműn. Idősek (>65 éves) kezelésével kapcsolatban nem áll rendelkezésre elegendő adat. Ha Ön terhes, a Pevaryl Lady hüvelykúp felhelyezése előtt alaposan mosson kezet! Alkalmazása gyermekeknél és serdülőknél A Pevaryl Lady hüvelykúp nem javasolt 18 éven aluli gyermekek és serdülők számára a biztonságosságra és a hatásosságra vonatkozó adatok hiánya miatt. Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

4. Lehetséges mellékhatások

Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek. Ha az alábbi nem ismert gyakoriságú (a gyakoriság a rendelkezésre álló adatokból nem állapítható meg) mellékhatásokat észleli, hagyja abba a gyógyszer alkalmazását, és azonnal forduljon kezelőorvosához vagy a legközelebbi kórház sürgősségi osztályához: - túlérzékenység (súlyos, azonnali típusú allergiás reakció, például arcduzzanat, alacsony vérnyomás, légzési vagy nyelési nehézség). - angioödéma (bőrkiütés, a bőr vagy nyálkahártyák hirtelen fellépő duzzanata, amely érintheti a kezeket, torkot, szemhéjakat és a külső nemi szerveket). Gyakori mellékhatások (10-ből legfeljebb 1 beteget érinthetnek): - viszketés - égő érzés a bőrön Nem gyakori mellékhatások (100-ból legfeljebb 1 beteget érinthetnek): - bőrkiütés - hüvelyi égő érzés Ritka mellékhatások (1000-ből legfeljebb 1 beteget érinthetnek): - bőrvörösség Nem ismert gyakoriságú mellékhatások (a gyakoriság a rendelkezésre álló adatokból a gyakoriság nem állapítható meg): - csalánkiütés - bőrgyulladás (kontakt dermatitisz) - bőrhámlás - fájdalom az alkalmazás helyén - érzékenység az alkalmazás helyén - duzzanat az alkalmazás helyén Mellékhatások bejelentése Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül. A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.

5. Hogyan kell a Pevaryl Lady hüvelykúpot tárolni?

Legfeljebb 30°C-on tárolandó. A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó. A dobozon feltüntetett lejárati idő (Felhasználható:) után ne alkalmazza ezt a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik. Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

6. A csomagolás tartalma és egyéb információk

Mit tartalmaz a Pevaryl Lady hüvelykúp - A készítmény hatóanyaga 150 mg ekonazol-nitrát hüvelykúponként. - Egyéb összetevő: szilárd zsír. Milyen a Pevaryl Lady hüvelykúp külleme és mit tartalmaz a csomagolás Fehér vagy csaknem fehér színű, torpedó formájú hüvelykúp enyhe zsír illattal. 3 db hüvelykúp PVC/PE buborékcsomagolásban és dobozban.

A forgalomba hozatali engedély jogosultja Johnson & Johnson Kft. 1123 Budapest, Nagyenyed u. 8-14. Gyártó: Janssen-Pharmaceutica N.V, 2340 Beerse, Turnhoutseweg 30. Belgium vagy Lusomedicamenta - Sociedade Técnica Farmaceutica, S.A. Estrada Consiglieri Pedroso, 69-B Queluz de Baixo 2730-055 Barcarena Portugália OGYI-T-7337/01

A betegtájékoztató legutóbbi felülvizsgálatának dátuma: 2016. július

Tovább olvasom

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!