A webhely Google-cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát.

Tantum Verde Forte 3mg/ml szájnyálkahártyán alkalmazandó spray 15ml

2.199 Ft
2.795 Ft
Kedvezmény: 596 Ft 21%
Az akció időtartama: 2020. 12. 22. - 2021. 01. 31.
2.199 Ft
2.795 Ft
Kedvezmény: 596 Ft 21%
Az akció időtartama: 2020. 12. 22. - 2021. 01. 31.
A száj, a torok és a fogíny gyulladásgátló és fájdalomcsillapító kezelésére alkalmazott spray.
Nem értékelt
Szállítási díj: 250 Ft
Várható szállítás: 2021. január 27.
Elérhetőség: Raktáron
Gyártó: CSC Pharmaceuticals Handels
9900 Ft feletti vásárlás esetén
ingyenes a szállítás. Részletek

Leírás

A Tantum Verde Forte 3mg/ml szájspray 15ml tájékoztatója

A száj, a torok és a fogíny gyulladásgátló és fájdalomcsillapító kezelésére és helyi érzéstelenítésre javallt a Tantum Verde Forte szájnyálkahártyán alkalmazott spray.

Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz! Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása.

 • Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet!

 • További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez!

 • Sürgősen forduljon orvosához, ha tünetei 7 napon belül nem enyhülnek vagy éppen súlyosbodnak!

 • Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

A betegtájékoztatót tartalma:

 1. Milyen típusú gyógyszer a Tantum Verde Forte 3mg/ml szájnyálkahártyán alkalmazott spray (továbbiakban Tantum Verde Forte spray) és milyen betegségek esetén alkalmazható?

 2. Tudnivalók a Tantum Verde Forte spray alkalmazása előtt

 3. Hogyan kell alkalmazni a Tantum Verde Forte sprayt?

 4. Lehetséges mellékhatások

 5. Hogyan kell a Tantum Verde Forte sprayt tárolni?

 6. További információk

1. Milyen típusú gyógyszer a Tantum Verde Forte 3mg/ml szájnyálkahártyán alkalmazott spray (továbbiakban Tantum Verde Forte spray) és milyen betegségek esetén alkalmazható?

A Tantum Verde Forte 3mg/ml szájnyálkahártyán alkalmazott spray a száj vagy a torok gyulladásánál közvetlenül a gyulladás helyén fejti ki hatását. Gyulladásgátló, fájdalomcsillapító és helyi érzéstelenítő egyidejűleg. Ezen hatások következtében a gyulladást, a fájdalmat és a nyelési nehézségeket rövid időn belül megszünteti. Alkalmas a száj, a torok és a fogíny gyulladásainak gátlására, fájdalmának csillapítására (beleértve a kemoterápiát vagy a sugárterápiát követő, másodlagosan kialakuló elváltozások eseteit is). A Tantum Verde Forte spray alkalmazása javasolt szájban, garatban történő műtétek, fogászati kezelések, szájsebészeti beavatkozások, foghúzások előtt és után. A gyógyszer spray formája kifejezetten javasolt a műtéti beavatkozások előtt és után, valamint olyan kisgyermekek részére, akik még nem tudnak gargarizálni.

2. Tudnivalók a Tantum Verde Forte spray alkalmazása előtt

Ne alkalmazza a Tantum Verde Forte sprayt, ha allergiás (túlérzékeny) a benziadamin-hidrokloridra vagy a készítmény egyéb összetevőire!

A Tantum Verde Forte spray fokozott elővigyázatossággal alkalmazható

A gyógyszer használata – különösen hosszú távon – allergizáló hatású lehet. Amennyiben a 4. fejezetben felsorolt mellékhatások bármelyike jelentkezik Önnél, haladéktalanul hagyja abba a kezelést és forduljon orvoshoz!

A kezelés ideje alatt alkalmazott egyéb gyógyszerek

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is! A Tantum Verde Forte spray várhatóan nem befolyásolja az egyéb gyógyszerek hatását.

Terhesség és szoptatás

Mielőtt bármilyen gyógyszert elkezdene szedni, beszélje meg kezelőorvosával vagy gyógyszerészével! Terhesség vagy szoptatás alatt ez a gyógyszer helyileg alkalmazható.

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek üzemeltetéséhez szükséges képességekre

Az előírt adagban a gyógyszer helyi használata a gépjárművezetői, ill. gépkezelői képességeket nem befolyásolja.

Fontos információk a Tantum Verde Forte spray egyes összetevőiről

Ez a gyógyszer metil-p-hidroxibenzoátot (E 218) tartalmaz, ami (késői) allergiás reakciót okozhat. A gyógyszer kis mennyiségben etanolt (alkoholt), adagonként kevesebb, mint 100mg-ot és makrogol-glicerin-éter-hidroxisztearát 40-et is tartalmaz, ami gyomorizgalmat és hasmenést okozhat.

3. Hogyan kell alkalmazni a Tantum Verde Forte sprayt?

Ha az orvos másként nem rendeli, adagolás:

 • Felnőttek, idősek és 12 év feletti serdülőkorúak: naponta 2-6-szor 2-4 bepermetezés javasolt.

 • Gyermekek (6-12 év): naponta 2-6-szor 2 bepermetezés javasolt.

 • Gyermekek (3-6 év): 8 testtömeg kilogrammonként 1 bepermetezés javasolt, legfeljebb naponta 2-6-szor 2 bepermetezés.

Az ajánlott adagot nem szabad túllépni. Egy adag 0,17ml oldatnak felel meg. Vese- és májkárosodás esetén nem szükséges az adagolás módosítása.

A kezelés időtartama

Ha a tünetek 7 nap után is fennállnak vagy súlyosbodnak, forduljon orvoshoz! Radiomucositis esetén a kezelés szokásos időtartama 3-5 hét.

Alkalmazás módja

A Tantum Verde Forte sprayt fájdalomcsillapítás és gyulladáscsökkentés céljából közvetlenül a szájüregbe vagy a torokba kell permetezni.

A készítmény kezelésével kapcsolatos információk

 1. Fordítsa el 90˚-ban az adagolócsövet!

 2. Vezesse be az adagolócsövet a szájüregébe és permetezzen közvetlenül a torok vagy a garat gyulladt területére (amennyiben a garat is érintett)!

 3. Mutatóujjával határozottan nyomja le a pumpát! Az első használat előtt a pumpát annyiszor kell többször lenyomni, ameddig a permet egyenletes nem lesz.

Ha az előírtnál több Tantum Verde Forte sprayt alkalmazott

Kis mennyiség véletlenszerű lenyelése veszélytelen. Nem rendeltetésszerű használat esetén, pl. ha a Tantum Verde Forte sprayt nagyobb mennyiségben megissza, előfordulhatnak nemkívánatos hatások, mint pl. alvászavarok, vizuális hallucinációk (káprázás, szín- és hófoltok látása), képszerű érzékelések, csalánkiütés, gyulladásos bőrreakciók és fényérzékenység. Ilyen esetben haladéktalanul forduljon orvoshoz!

Ha elfelejtette alkalmazni a Tantum Verde Forte sprayt

Ne alkalmazzon kétszeres adagot az elfelejtett adag pótlására, hanem amint eszébe jut, alkalmazza!

4. Lehetséges mellékhatások

Mint minden gyógyszernek, a Tantum Verde Forte spray alkalmazásának is lehetnek mellékhatásai, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek. Közvetlenül a használat után zsibbadás alakulhat ki a szájban és a torokban, ami a gyógyszer hatásából következik és rövid idő alatt megszűnik. Az allergiás (túlérzékenységi) reakciók gyakorisága nem ismert, azonban súlyosak is lehetnek. Haladéktalanul tájékoztassa orvosát, ha váratlan száj- vagy torokduzzanatot, légzési nehézséget, kiütést vagy viszketést tapasztal, főleg, ha ez az egész testét érinti! Az alábbiakban felsorolt lehetséges mellékhatások gyakoriságát a következő kategóriák szerint határozzák meg:

Nem ismert (a rendelkezésre álló adatokból nem állapítható meg).

 • égető érzés a szájban

 • émelygés vagy hányás

 • allergiás reakciók.

Ha ezek valamelyikét tapasztalja, hagyja abba a kezelést és forduljon orvoshoz! Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

5. Hogyan kell a Tantum Verde Forte sprayt tárolni?

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó. Ez a gyógyszer nem igényel különleges tárolást. A csomagoláson feltüntetett lejárati idő után ne alkalmazza a Tantum Verde Forte sprayt! A gyógyszereket nem szabad a szennyvízzel vagy a háztartási hulladékkal együtt megsemmisíteni. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy a szükségtelenné vált gyógyszereit miként semmisítse meg! Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

6. További információk

Mit tartalmaz a Tantum Verde Forte 3mg/ml szájnyálkahártyán alkalmazott spray?

A gyógyszer hatóanyaga a benzidamin? 3,0mg benzidamin-hidroklorid 1ml sprayban. Segédanyagok: szacharin-nátrium, etanol 96%, glicerin, makrogol-glicerin-éter-hidroxisztearát 40, metil-p-hidroxibenzoát (E 218), mentha aroma, tisztított víz.

Milyen a Tantum Verde Forte 3mg/ml szájnyálkahártyán alkalmazott spray külleme és mit tartalmaz a csomagolás?

Tiszta, színtelen, mentolos ízű oldat. Nem-aeroszol adagolópumpával ellátott 15ml oldatot tartalmazó HDPE tartály. A pumpa PE/PP csőből, PP testből, PP nyomófejből és tekerhető PE adagolócsőből áll. 15ml-es tartály betegtájékoztatóval, dobozban.

Tovább olvasom

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!