A webhely Google-cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát.

AcidWell 20 mg gyomornedv-ellenálló tabletta 14x

1.317 Ft
1.317 Ft
Az AcidWell tabletta a reflux betegség tüneteinek kezelésére szolgál felnőtteknél.
Nem értékelt
Szállítási díj: 250 Ft
Elérhetőség: Raktáron
Gyártó: Sandoz
9900 Ft feletti vásárlás esetén
ingyenes a szállítás. Részletek

Leírás

Az AcidWell 20 mg gyomornedv-ellenálló tabletta 14x tájékoztatója.

Az AcidWell tabletta a reflux betegség tüneteinek (pl. gyomorégés, sav visszafolyás) rövid távú kezelésére szolgál felnőtteknél. A reflux betegség esetén a sav visszafolyik a gyomorból a nyelőcsőbe, ami ezért begyulladhat és fájhat. Ez többek között égő fájdalmat okozhat a mellkasban, ami a torokba sugárzik (gyomorégés), valamint savas íz jelentkezhet a szájban (sav visszafolyás).

AcidWell 20 mg gyomornedv-ellenálló tabletta

WEBBeteg.hu Tudástár – Reflux, gyomorégés

Pantoprazol.

Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz. Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen az AcidWell tabletta körültekintő bevétele.

 • Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.
 • További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez.
 • Sürgősen forduljon orvosához, ha tünetei 2 héten belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.
 • Nem szedheti az AcidWell tablettát 4 hétnél hosszabb ideig orvosi utasítás nélkül.
 • Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

A betegtájékoztató tartalma:

 1. Milyen típusú gyógyszer az AcidWell tabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?
 2. Tudnivalók az AcidWell tabletta szedése előtt
 3. Hogyan kell szedni az AcidWell tablettát?
 4. Lehetséges mellékhatások
 5. Hogyan kell az AcidWell tablettát tárolni?
 6. További információk

1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER AZ ACIDWELL TABLETTA ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?

Az AcidWell tabletta hatóanyag a pantoprazol, ami blokkolja a gyomorsavat termelő „pumpát”. Így csökkenti a sav mennyiségét a gyomorban. Az AcidWell tabletta a reflux betegség tüneteinek (pl. gyomorégés, sav visszafolyás) rövid távú kezelésére szolgál felnőtteknél. A reflux betegség esetén a sav visszafolyik a gyomorból a nyelőcsőbe, ami ezért begyulladhat és fájhat. Ez többek között égő fájdalmat okozhat a mellkasban, ami a torokba sugárzik (gyomorégés), valamint savas íz jelentkezhet a szájban (sav visszafolyás). A savas reflux és gyomorégés tünetei már egy napos AcidWell tabletta szedést követően enyhülhetnek, de a gyógyszer nem azonnali tünetenyhítésre szolgál. A tünetek enyhüléséhez 2-3 napos folyamatos szedésre lehet szükség.

2. TUDNIVALÓK AZ ACIDWELL TABLETTA SZEDÉSE ELŐTT

Ne szedje az AcidWell tablettát

 • ha allergiás (túlérzékeny) a pantoprazolra vagy az AcidWell tabletta egyéb összetevőjére (felsorolásukat lásd a 6. pontban „Mit tartalmaz az AcidWell tabletta”).
 • ha atazanavir tartalmú gyógyszert szed (HIV-fertőzés kezelésére)
 • ha 18 évesnél fiatalabb
 • ha terhes, vagy szoptat.

Az AcidWell tabletta fokozott elővigyázatossággal alkalmazható. Először beszéljen kezelőorvosával,

 • ha gyomorégés vagy emésztési zavar miatt folyamatosan több, mint 4 hete kezelés alatt áll
 • ha 55 évesnél idősebb, és napi szinten szed emésztési zavarra recept nélkül kapható gyógyszert
 • ha 55 évesnél idősebb, és új tünetei vannak, vagy tünetei a közelmúltban megváltoztak
 • ha korábban volt gyomorfekélye vagy gyomorműtéte
 • ha májbetegsége vagy sárgasága (a bőr vagy a szemek sárgasága) van
 • ha rendszeresen jár orvoshoz súlyos panaszok vagy betegségek miatt
 • ha endoszkópos vizsgálat vagy urea-kilégzési teszt előtt áll.

Azonnal forduljon orvoshoz a gyógyszer szedése előtt, ha a következő tünetek bármelyikét észleli, mert ezek más, súlyosabb betegség tünetei lehetnek:

 • nem szándékos fogyás (nem diéta vagy testmozgás miatt)
 • hányás, különösen ha ismételten előfordul
 • véres hányás; ami sötét kávézaccnak tűnhet a hányadékban
 • véres széklet; ami fekete vagy kátrányszerű lehet
 • nyelési nehézség vagy nyeléskor jelentkező fájdalom
 • ha sápadt és gyenge (vérszegénység)
 • mellkasi fájdalom
 • gyomorfájás
 • súlyos és/vagy tartós hasmenés, mivel az AcidWell tabletta kismértékben fokozhatja a fertőzéses hasmenés előfordulását.

Orvosa úgy dönthet hogy szüksége van néhány vizsgálatra. Ha vérvizsgálat előtt áll, tájékoztassa orvosát, hogy Ön ezt a gyógyszert szedi. A savas reflux és gyomorégés tünetei már egy napos AcidWell tabletta szedést követően enyhülhetnek, de a gyógyszer nem azonnali tünetenyhítésre szolgál. Nem szedhető megelőzésre. Ha ismételt gyomorégése vagy egy ideje emésztési zavarai vannak, rendszeresen keresse fel orvosát.

A kezelés ideje alatt szedett egyéb gyógyszerek

Az AcidWell tabletta megakadályozza, hogy bizonyos gyógyszerek megfelelő hatást fejtsenek ki. Tájékoztassa orvosát vagy gyógyszerészét, ha a következő hatóanyag tartalmú gyógyszerek bármelyikét szedi:

 • ketokonazol (gombafertőzések kezelésére)
 • warfarin vagy fenprokumon (véralvadás megelőzésére). További vérvizsgálatokra lehet szükség
 • atazanavir (HIV-fertőzés kezelésére). Nem szedheti az AcidWell tablettát, atazanavirral egyidejűleg.

Ne szedje együtt az AcidWell tablettát más, a gyomorsav mennyiségét csökkentő gyógyszerekkel, mint amilyenek az egyéb protonpumpa-gátlók (omeprazol, lanzoprazol vagy rabeprazol) vagy a H2-antagonisták (pl. ranitidin, famotidin). Azonban, amennyiben szükséges, beveheti az AcidWell tablettát savlekötőkkel (pl. magaldrát, alginsav, nátrium-bikarbonát, alumínium-hidroxid, magnézium-karbonát, vagy ezek kombinációja). Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket és gyógynövény vagy homeopátiás készítményeket is.

Az AcidWell tabletta egyidejű bevétele bizonyos ételekkel vagy italokkal

A tablettát egészben, folyadékkel kell bevenni, étkezés előtt.

Terhesség és szoptatás

Ne szedje az AcidWell tablettát, ha terhes, úgy gondolja, hogy terhes lehet, vagy szoptat. Mielőtt bármilyen gyógyszert elkezdene szedni, beszélje meg kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre

Ha mellékhatásként szédülést vagy homályos látást észlel, ne vezessen gépjárművet, és ne kezeljen gépeket.

Fontos információk az AcidWell tabletta egyes összetevőiről

Az AcidWell tabletta színezőanyagként Ponceau 4R alumínium lakkot tartalmaz, ami allergiás reakciókat válthat ki.

3. HOGYAN KELL SZEDNI AZ ACIDWELL TABLETTÁT?

Az AcidWell tablettát mindig a betegtájékoztatóban leírtaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét. Naponta egy tablettát kell bevenni. A napi javasolt 20 mg pantoprazolnál ne vegyen be többet. A gyógyszert legalább 2-3 egymást követő napig kell szednie. Hagyja abba Az AcidWell tabletta szedését, ha a tünetei teljesen elmúltak. A savas reflux és gyomorégés tünetei már egy napos AcidWell tabletta szedést követően enyhülhetnek, de a gyógyszer nem azonnali tünetenyhítésre szolgál. Ha a tünetei 2 hetes folyamatos gyógyszerszedést követően sem enyhülnek, forduljon orvoshoz. Ne szedje az AcidWell tablettát 4 hétnél tovább orvosi utasítás nélkül. A tablettát étkezés előtt, minden nap ugyanabban az időpontban vegye be. A tablettát egészben, vízzel kell bevenni. A tablettát nem szabad szétrágni vagy eltörni.

Alkalmazása gyermekeknél

Az AcidWell tabletta nem alkalmazható 18 évesnél fiatalabb gyerekeknél.

Ha az előírtnál több AcidWell tablettát vett be

Azonnal forduljon orvoshoz vagy gyógyszerészéhez. Ha lehetséges, vigye magával ezt a tájékoztatót. A túladagolásnak nincsenek ismert tünetei.

Ha elfelejtette bevenni az AcidWell tablettát

Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott tabletta pótlására. Vegye be a következő, normál adagot a következő napon, a szokásos időben. Ha bármilyen további kérdése van a készítmény alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.

4. LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOK

Mint minden gyógyszer, így az AcidWell tabletta is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek. Azonnal forduljon orvoshoz, vagy a legközelebbi kórház sürgősségi osztályához, ha a következő súlyos mellékhatások bármelyikét észleli. Azonnal hagyja abba a gyógyszer szedését, és vigye magával ezt a tájékoztatót és/vagy a tablettákat.

 • Súlyos allergiás reakciók (ritka): túlérzékenységi reakciók, úgynevezett anafilaxiás reakciók, anafilaxiás sokk és angioödéma. A típusos tünetek a következők: az arc, az ajkak, a száj, a nyelv és/vagy torok duzzadása, amely nyelési- vagy légzési nehézséget okozhat, csalánkiütés, erős szédülés nagyon gyors szívveréssel és erős verejtékezéssel.
 • Súlyos bőrreakciók (gyakorisága nem ismert): bőrkiütés duzzanattal, hólyagosodással vagy a bőr lehámlásával, a bőr leválása és vérzés a szem, az orr vagy a nemi szervek körül valamint az általános állapot gyors romlása, vagy napfény hatására bőrkiütés megjelenése.
 • Egyéb súlyos reakció (gyakorisága nem ismert): a bőr- vagy a szemek sárgasága (súlyos májkárosodás következtében), vagy veseproblémák, mint pl. fájdalmas vizelés és a hát alsó részének fájdalma lázzal.

A mellékhatások bizonyos gyakorisággal jelentkezhetnek, amelyek a következők lehetnek:

 • nagyon gyakori: 10 betegből több mint 1-et érint
 • gyakori: 100 betegből 1-10-et érint
 • nem gyakori: 1000 betegből 1-10-et érint
 • ritka: 10000 betegből 1-10-et érint
 • nagyon ritka: 10000 betegből kevesebb mint 1-et érint
 • nem ismert: a gyakoriság a rendelkezésre álló adatokból nem állapítható meg.

Nem gyakori mellékhatások: fejfájás, szédülés; hasmenés, hányinger, hányás, puffadás és szelesség, székrekedés; szájszárazság; hasfájás és emésztési zavar, bőrkiütés vagy csalánkiütés; viszketés; gyengeség érzet, kimerültség vagy általános rossz közérzet; alvászavarok; vérvizsgálat során tapasztalható májenzim szint emelkedés.

Ritka mellékhatások: látászavarok, mint pl. homályos látás; ízületi fájdalom; izom fájdalom; testsúlyváltozások; emelkedett testhőmérséklet; végtagduzzadás; allergiás reakciók; depresszió; a vér emelkedett bilirubin és vérzsír szintje (vérvizsgálat során tapasztalható).

Nagyon ritka mellékhatások: a tájékozódó képesség elvesztése; vérlemezkeszám csökkenés, ami a normálisnál gyakrabban jelentkező vérzést vagy véraláfutás megjelenését okozhatja; a fehérvérsejtek számának csökkenése, ami fertőzések gyakoribb előfordulásához vezethet.

Ismeretlen gyakoriság: hallucinációk, zavartság (különösen olyan betegeknél, akiknél már előfordult a kórelőzményben); csökkent vérnátrium-szint.

Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

5. HOGYAN KELL AZ ACIDWELL TABLETTÁT TÁROLNI?

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó! HDPE tartály: A dobozon és a tartályon feltüntetett lejárati idő (Felhasználható:) után ne szedje az AcidWell tablettát. A lejárati idő a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik. Buborékcsomagolás: A dobozon és a buborékcsomagoláson feltüntetett lejárati idő (Felhasználható:) után ne szedje az AcidWell tablettát. A lejárati idő a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik. Csak HDPE tartály esetében: Felhasználható a tartály első kinyitását követő 6 hónapig. Ez a gyógyszer nem igényel különleges tárolást. A gyógyszereket nem szabad a szennyvízzel vagy a háztartási hulladékkal együtt megsemmisíteni. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy szükségtelenné vált gyógyszereit miként semmisítse meg. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

6. TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

Mit tartalmaz az AcidWell tabletta?

A készítmény hatóanyaga a pantoprazol. 20 mg pantoprazolt tartalmaz (pantoprazol-nátrium-szeszkvihidrát formájában) tablettánként.

Egyéb összetevők:

 • Tabletta mag: kalcium-sztearát, mikrokristályos cellulóz, kroszpovidon (A típusú), hidroxipropil-cellulóz (EXF típusú), vízmentes nátrium-karbonát, vízmentes kolloid szilícium-dioxid
 • Bevonat: hipromellóz, sárga vas-oxid (E172), makrogol 400, metakrilsav–etil-akrilát kopolimer (1:1), poliszorbát 80, ponceau 4R alumínium lakk (E124), kinolin sárga alumínium lakk (E104), nátrium-lauril-szulfát, titán-dioxid (E171), trietil-citrát
 • Jelölőfesték: makrogol 600, sellak, povidon, fekete vas-oxid (E172), vörös vas-oxid (E172), sárga vas-oxid (E172)

Milyen az AcidWell tabletta külleme és mit tartalmaz a csomagolás?

Az AcidWell 20 mg gyomornedv-ellenálló tabletta sárga, hosszúkás alakú bevont tabletta, fekete „20” jelöléssel az egyik oldalán. 7 vagy 14 db tabletta buborékcsomagolásban, illetve 7 vagy 14 db tabletta tartályban. Nem feltétlenül mindegyik kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.

Tovább olvasom

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!