A webhely Google-cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát.
Elfogadom

Apranax Dolo 100mg/g gél 100g

3.150 Ft
3.260 Ft
Kedvezmény: 110 Ft 3%
3.150 Ft
3.260 Ft
Kedvezmény: 110 Ft 3%
2022. január 1-től hatályos jogszabály változás miatt a gyógyszernek minősülő termékek KIZÁRÓLAG személyes átvétel útján rendelhetőek!
Nem értékelt
Szállítási díj: Nem szállítható.
Várható szállítás: 2024. június 25.
Elérhetőség: Rendelhető 1-2 munkanap
Gyártó: PharmaSwiss Ceská
14000 Ft feletti vásárlás esetén
ingyenes a szállítás. Részletek

Leírás

Az Apranax Dolo 100mg/g gél 100g tájékoztatója
 

1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER AZ APRANAX GÉL ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?

Az Apranax gél formájú gyógyszer. A gyógyszer naproxén hatóanyagot tartalmaz 100 mg/g mennyiségben, és a nem-szteroid gyulladás-csökkentő gyógyszerekhez sorolható (NSAID). A gyógyszer fájdalomcsillapító hatású gél, amit lokálisan alkalmaznak a bőrön. A gyógyszer alkalmazása következtében a fájdalom és a duzzanat csökken, a fizikai kellemetlenség oldódik. A gyógyszer alkalmazását követően kellemes hűvös érzés keletkezik a bőrön. Terápiás javallatok:

WEBBeteg.hu Tudástár – Fájdalomcsillapítás

 • izom- és ízületi fájdalom,

 • csont-ízületi gyulladás (oszteoartritisz).

2. TUDNIVALÓK AZ APRANAX GÉL ALKALMAZÁSA ELŐTT

Ne alkalmazza az Apranax gélt:

 • ha allergiás (túlérzékeny) a hatóanyagra vagy az Apranax gél bármely összetevőjére,

 • ha allergiás (túlérzékeny) a nem-szteroid gyulladás-csökkentő gyógyszerekre és az acetilszalicilsavra,

 • ha a bőre gyulladt, sérült vagy nyílt seb van rajta,

 • 3 évesnél fiatalabb gyermekeknél.

Az Apranax gél fokozott elővigyázatossággal alkalmazható

 • ha allergiás reakció (bőrkiütés, bőrpír, viszketés) előfordult nem-szteroid gyulladás-csökkentő gyógyszerekkel történő kezelés során;

 • hosszútávú, nagy bőrfelületen történő alkalmazáskor, mert szisztémás mellékhatások előfordulhatnak.

Ha a fent említett reakciók közül bármelyik előfordulna, a gyógyszer alkalmazását abba kell hagyni.

A gyógyszer nem alkalmazható:

 • a szembe és nyálkahártyákra. Ha a szembe vagy a nyálkahártyákra gél kerül, akkor bőséges öblítés szükséges vízzel, hogy a gél eltávolítsa;

 • pólya alatt (kötözések, öntapadós ragasztók);

 • szájon át.

A kezelés alatt és 2 héttel a kezelés után a közvetlen napfény (ideértve a szoláriumot is) kerülendő. A naproxén felszívódik a keringési rendszerbe, ezért körültekintő alkalmazása szükséges máj- és vese-elégtelenségben, gasztrointesztinális fekélytől vagy vérzékenységben szenvedő betegekben.

A kezelés ideje alatt alkalmazott egyéb gyógyszerek

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát a jelenleg vagy nemrég szedett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is. Az Apranax gél együtt adható egyéb naproxént tartalmazó gyógyszerformákkal (tabletta, kúp, stb.).

Gyermekek

A gyógyszer alkalmazása nem ajánlott 3 évesnél fiatalabb gyermekeknél.

Terhesség és szoptatás

A gyógyszer alkalmazása előtt kérje ki orvosa véleményét. A gyógyszer ellenjavallt, kivéve, ha azt orvos ajánlja és felügyeli. A naproxén terhességben történő alkalmazásakor gondosan mérlegelni kell az esetleges előnyt az anya és a magzat számára, különösen a terhesség 1. és 3. trimeszterében. A gyógyszer alkalmazása nem ajánlott a szoptatás időszakában.

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre

A naproxén bőrön történő lokális alkalmazását követően nincs adat arra vonatkozóan, hogy a gépjárművezetéshez és gépek üzemeltetéséhez szükséges képességekre nemkívánatos módon hatna.

3. HOGYAN KELL ALKALMAZNI AZ APRANAX GÉLT?

Orvosi ajánlás hiányában a gyógyszert a következőképpen javasolt alkalmazni: az alkalmazott mennyiség a sérült területtel arányos legyen (az általában ajánlott mennyiség 4 cm hosszú gél csík). Az alkalmazást követően kenje szét a gélt az érintett területen és masszírozza gyengéden, ameddig az felszívódik. A gyógyszert naponta 4-5-ször javasolt alkalmazni, néhány órás időközönként. Az alkalmazást követően kezet kell mosni, ha a kezelés nem terjed ki a kezekre. Az Apranax gél alkalmazása nem ajánlott néhány hétnél hosszabb időszakra (általában 4 hét). Ha a fájdalom és a duzzanat nem csökken, sőt erősödik egy hetes kezelést követően, akkor ezt jeleznie kell orvosának. Bőrpír és bőrirritáció esetén hagyja abba a gyógyszer alkalmazását a reakció megszűntéig, ellenkező esetben forduljon orvosához. Ha termék használatával kapcsolatban bármilyen egyéb kérdése van, forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez.

Ha az előírtnál több Apranax gélt alkalmazott

A naproxén - a keringési rendszerbe történő kismértékű felszívódása miatt - túladagolás vagy mérgezés nem jelent kockázatot a gyógyszer lokális alkalmazása során. Azonban nem megfelelő alkalmazása vagy balesetszerű lenyelése szisztémás mellékhatásokat eredményezhet. Ebben az esetben a nem-szteroid gyulladás-csökkentő gyógyszerekkel történő mérgezés során alkalmazott általános terápiás intézkedés megfelelő. A gyógyszer véletlen lenyelése esetén forduljon orvosához.

4. LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOK

Mint minden gyógyszernek az Apranax gélnek is lehetnek mellékhatásai, de a mellékhatások nem mindenkinél fordulnak elő. Az Apranax gél általában nagyon jól tolerálható. Ritkán (? 1/10 000, <1/1 000) helyi bőrirritáció (bőrpír, bőrkiütés, viszketés) előfordulhat, amely azonban a kezelés abbahagyását követően megszűnik. A naproxén hosszútávú és nagy bőrfelületen történő alkalmazása során nemkívánatos szisztémás hatások pl. álmosság, hasmenés, hányinger, fejfájás, túlérzékenységi reakciók (allergia) előfordulhatnak. Ha az említett mellékhatások közül bármelyik előfordulna, tájékoztassa orvosát. Légzőszervi problémák vagy bőrelváltozás esetén azonnal hagyja abba a gyógyszer alkalmazását és keresse fel orvosával vagy menjen a legközelebbi kórházba. Az Apranax gél alkalmazása során néhány betegnél egyéb mellékhatások is előfordulhatnak. Ha olyan mellékhatásokat tapasztal, amelyek nem szerepelnek a Betegtájékoztatóban, akkor tájékoztassa orvosát!

5. HOGYAN KELL AZ APRANAX GÉLT TÁROLNI?

Gyermekek elől elzárva tartandó! Hűteni vagy fagyasztani tilos! A dobozon és a tubuson feltüntetett lejárati idő (Felh.:) után ne alkalmazza az Apranax gélt. A lejárati idő megadott hónap utolsó napjára vonatkozik. Ne alkalmazza az Apranax gélt, ha a gélben vagy annak szagában bármilyen változást észlel. A gyógyszer a felbontást követően 6 hónapig használható. A gyógyszereket nem szabad a szennyvízzel vagy a háztartási hulladékkal együtt megsemmisíteni. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy szükségtelenné vált gyógyszereit miként semmisítse meg. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

6. TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

Mit tartalmaz az Apranax gél?

A hatóanyag a naproxén. A többi összetevő a klorál-hidrát, a levomentol, a 96%-os etanol, az etil-parahidroxi-benzoát, a nátrium-hidroxid, a karbomer, és a tisztított víz.

Milyen az Apranax gél külleme és és mit tartalmaz a csomagolás?

Az Apranax gél a bőrön történő lokális alkalmazásra szolgáló gél, fehér színű és illata a mentolra jellemző. Kiszerelés: 30 g, 55 g és 100 g alumínium tubus dobozban.

Tovább olvasom

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!