A webhely Google-cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát.
Elfogadom

Calcium Pharmavit 500mg pezsgőtabletta 20x

1.450 Ft
1.539 Ft
Kedvezmény: 89 Ft 6%
Az akció időtartama: 2024. 06. 01. - 2024. 06. 30.
1.450 Ft
1.539 Ft
Kedvezmény: 89 Ft 6%
Az akció időtartama: 2024. 06. 01. - 2024. 06. 30.
2022. január 1-től hatályos jogszabály változás miatt a gyógyszernek minősülő termékek KIZÁRÓLAG személyes átvétel útján rendelhetőek!
Nem értékelt
Szállítási díj: Nem szállítható.
Várható szállítás: 2024. június 24.
Elérhetőség: Raktáron
Gyártó: Walmark
14000 Ft feletti vásárlás esetén
ingyenes a szállítás. Részletek

Leírás

A Calcium Pharmavit 500mg pezsgőtabletta 20x tájékoztatója
 

1. Milyen típusú gyógyszer a calcium pharmavit 500 mg pezsgőtabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?

A kalcium nélkülözhetetlen ásványi anyag, melyre szükség van a csontok képződése és egészsége szempontjából. A kalcium bélből szívódik fel, az egész testben eloszlik és fontos szerepet játszik a szervezet működésében; az ideg-, az izom- és a szívműködésben, a véralvadásban, valamint számos hormon hatásának kialakulásában is. Ahhoz, hogy mindez végbemenjen, a szövetekben elegendő mennyiségű kalciumnak kell lennie.

A Calcium Pharmavit 500 mg pezsgőtabletta alkalmazása a következő kórképek kezelésére javasolt:

 • kalciumhiány megelőzésére és kezelésére,

 • más gyógyszerekkel együtt a csontritkulás megelőzésére és kezelésére,

 • angolkór (rahitisz) és felnőttkori csontlágyulás (oszteomalácia) esetén a D3-vitamin-kezelés kiegészítésére.

2. Tudnivalók a calcium pharmavit 500 mg pezsgőtabletta szedése előtt

Ne szedje a Calcium Pharmavit 500 mg pezsgőtablettát

 • ha allergiás (túlérzékeny) a kalcium-karbonátra vagy a Calcium Pharmavit 500 mg egyéb összetevőjére

 • ha vérében magas a kalciumszint (hiperkalcémia),

 • ha vizeletében sok kalcium ürül (hiperkalciuria),

 • ha vesebetegségben szenved, beleértve a veseszövetben történt kalcium lerakódást (nefrokalcinózis) és a vesekövességet.

A Calcium Pharmavit 500 mg pezsgőtabletta fokozott elővigyázatossággal alkalmazható

 • A vizelettel kiválasztott kalcium mennyiség rendszeres ellenőrzése szükséges olyan betegek esetén, akiknek vérében a kalciumszint enyhén magas (300 mg/24 óra, vagy 7,5 mmol/24 óra feletti érték), vagy életük folyamán bármikor vesekövességben szenvedtek. Szükség esetén a kalcium adagját csökkenteni kell, vagy a kezelést meg kell szakítani.

 • Vesekőképződésre hajlamos betegeknél fokozott folyadékbevitel javasolt. Beszűkült veseműködésű betegek esetén a kalcium sókat orvosi ellenőrzés mellett kell alkalmazni.

 • Nagy adagban - főként egyidejű D-vitamin kezelés esetén - alkalmazva fennáll a veszélye annak, hogy a veseműködés következményes romlásával járó magas kalcium vérszint alakul ki. Ilyen betegek esetén rendszeres orvosi ellenőrzés szükséges.

 • A Calcium Pharmavit 500 mg pezsgőtablettát körültekintően kell alkalmazni súlyos vesekárosodásban szenvedő betegek esetén. Különösen fontos ezt figyelembe venni azoknál, akik alumínium tartalmú készítményeket is kapnak.

A kezelés ideje alatt szedett egyéb gyógyszerek

Kérjük, ellenőrizze kezelőorvosa, vagy a gyógyszerész segítségével, hogy szedi, vagy szedte-e a következő gyógyszereket, mert ezek jelentősen befolyásolhatják a Calcium Pharmavit 500 mg pezsgőtabletta hatását és egyidejű alkalmazásuk csak orvosi ellenőrzés mellett történhet:

 • tiazid típusú vízhajtók,

 • belsőlegesen alkalmazott kortikoszteroidok,

 • tetraciklin típusú antibiotikumok,

 • szívreható glikozidok

 • biszfoszfonát típusú csontritkulás elleni gyógyszerek

 • nátrium-fluorid csontritkulás elleni gyógyszer

 • alumínium tartalmú készítmények

 • D-vitamint tartalmazó készítmények

Tetraciklin antibiotikum tartalmú készítményeket legalább 2 órával a kalcium bevétele előtt, vagy 4 - 6 órával azután lehet alkalmazni.
A biszfoszfonát típusú gyógyszereket és a nátrium-fluoridot legalább három órával a Calcium Pharmavit 500 mg bevétele előtt kell alkalmazni.

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is.

A Calcium Pharmavit 500 mg pezsgőtabletta egyidejű bevétele bizonyos ételekkel vagy italokkal

A spenótban és a rebarbarában lévő oxálsav, valamint a teljes kiőrlésű gabonafélékben található fitinsav gátolhatja a kalcium felszívódását. Magas oxál- és fitinsav tartalmú ételek fogyasztását követő 2 órán belül ne vegyen be kalcium tartalmú készítményt.

Amennyiben alacsony nátrium tartalmú diétát kell tartania, a Calcium Pharmavit 500 mg pezsgőtabletta alkalmazása előtt kérjen tanácsot egészségügyi szakembertől.

A Calcium Pharmavit 500 mg pezsgőtabletta 0.51 mmol (megfelel 11,8 mg-nak) nátriumot tartalmaz.

Terhesség és szoptatás

Mielőtt bármilyen gyógyszert elkezdene szedni, beszélje meg kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.
A várandós, vagy szoptató anyák napi kalcium szükséglete (beleértve az élelmiszereket és a táplálékkiegészítőket) 1000-1300 mg.
Várandós anyák napi kalciumbevitele ne haladja meg az 1500 mg-ot. Szoptatás során az anyatejben jelentős mennyiségű kalcium választódik ki, de ennek következtében nemkívánatos hatások a magzatban nem alakulnak ki.

A Calcium Pharmavit 500 mg pezsgőtablettát várandós, vagy szoptató anyák kalciumhiány esetén alkalmazhatják.

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre

A Calcium Pharmavit 500 mg pezsgőtabletta nem befolyásolja a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességeket.

3. Hogyan kell szedni a calcium pharmavit 500 mg pezsgőtablettát?

A Calcium Pharmavit 500 mg pezsgőtablettát mindig az orvos által elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét. A készítmény szokásos adagja:

Felnőtteknek: 500 - 1500 mg naponta.
Gyermekeknek: 500 - 1000 mg naponta.

A pezsgőtablettát egy pohár vízben (kb. 200 ml) fel kell oldani majd azonnal meg kell inni. A Calcium Pharmavit 500 mg pezsgőtabletta étkezés közben és éhgyomorra egyaránt bevehető.

Ha az előírtnál több Calcium Pharmavit 500 mg pezsgőtablettát vett be:

A túladagolás tünetei hányinger, hányás, szokatlanul erős szomjúságérzés, a normálisnál több vizelet ürítése, kiszáradás vagy székrekedés lehetnek.
Hosszú időtartamú túladagolás az erekben és más szervekben mészlerakódást okozhat. A kiegészítő kalciumpótlásból származó kalciummérgezés küszöbértéke - amennyiben több hónapon keresztül meghaladják - napi 2000 mg.
Túladagolás gyanúja esetén azonnal forduljon kezelőorvosához, vagy az orvosi ügyelethez.

Ha elfelejtette bevenni a Calcium Pharmavit 500 mg pezsgőtablettát

Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott pezsgőtabletta pótlására.
Ha bármilyen további kérdése van a készítmény alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.

4. Lehetséges mellékhatások

Mint minden gyógyszer, így a Calcium Pharmavit 500 mg pezsgőtabletta is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

A Calcium Pharmavit 500 mg pezsgőtabletta mellékhatásai előfordulási gyakoriságuk szerint a következő csoportokba sorolhatók:

 • Nem gyakori: 1000 kezelt betegből 1-10 beteget érint.

 • Ritka: 10000 kezelt betegből 1-10 beteget érint.

 • Nagyon ritka: 10 000 betegből egynél kevesebbet érint.

Nem gyakori mellékhatások: a vér kalciumszintjének jelentős emelkedése (hiperkalcémia), vagy a vizelet kalcium tartalmának nagyfokú növekedése (hiperkalciuria) jelentkezhet.

Ritka mellékhatások: bélgázosság, székrekedés, hasmenés, hányinger, hányás, hasi fájdalom.

Nagyon ritka mellékhatások: a szervezet egészére kiterjedő, súlyos allergiás reakciók (pl. az arc, az ajkak, a nyelv, vagy a torok megduzzadása, amely súlyos légzési, illetve nyelési nehézséget okozhat) jelentkezhetnek.

Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

5. Hogyan kell a Calcium Pharmavit 500 mg pezsgőtablettát tárolni?

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!
A dobozon és tubuson feltüntetett lejárati idő (Felhasználható:) után ne szedje a Calcium Pharmavit 500 mg pezsgőtablettát. A lejárati idő a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik.
A tubust szorosan zárva kell tárolni. Az eredeti csomagolásban tartandó. Ellenőrizze, hogy az egyes pezsgőtabletták kivétele után a tubust jól visszazárta-e.
A gyógyszereket nem szabad a szennyvízzel vagy a háztartási hulladékkal együtt megsemmisíteni. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy szükségtelenné vált gyógyszereit miként semmisítse meg. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

6. További információk

Mit tartalmaz a Calcium Pharmavit 500 mg pezsgőtabletta?

 • A készítmény hatóanyaga: 1250 mg kalcium-karbonát (megfelel 500 mg kalciumnak) pezsgőtablettánként.

 • Egyéb összetevők: riboflavin-foszfát-nátrium, szacharin-nátrium, citrom aroma 84260-51, nátrium-hidogén-karbonát, makrogol 6000, vízmentes citromsav

Milyen a Calcium Pharmavit 500 mg pezsgőtabletta külleme és mit tartalmaz a csomagolás?

Kerek, lapos, halvány sárga színű, citrom illatú, márványozott, metszett élű pezsgőtabletták.

20 pezsgőtabletta kerül forgalomba garanciazáras, nedvességmegkötő anyagot tartalmazó, polietilén kupakkal lezárt polipropilén tubusonként. A tubusok dobozokban vannak elhelyezve.

Tovább olvasom

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!