A webhely Google-cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát.

Cebion 100mg/ml belsőleges oldatos cseppek 1x30ml

1.350 Ft
1.536 Ft
Kedvezmény: 186 Ft 12%
1.350 Ft
1.536 Ft
Kedvezmény: 186 Ft 12%
Szállítási díj: 280 Ft
Várható szállítás: 2021. november 05.
Gyártó: MERCK
Egységár: 23,73 Ft/ml
A C-vitamin hiányát eredményező csökkent bevitel esetén a hiányállapot megelőzésére szolgál.
9900 Ft feletti vásárlás esetén
ingyenes a szállítás. Részletek

Leírás

A Cebion cseppek 30ml tájékoztatója

A Cebion cseppek alkalmazása a C-vitamin relatív hiányát eredményező csökkent bevitel esetén (pl. csecsemők mesterséges táplálása, speciális diéták, mint pl. gyomor- és bélbetegségek esetén, erőteljes fogyókúra alatt) a hiányállapot megelőzésére szolgál. Ennek korai tünetei: fogínyvérzés, fáradékonyság, étvágytalanság.

WEBBeteg.hu Tudástár – Baba-mama

Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz. Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő bevétele. Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szerepelő információkra a későbbiekben is szüksége lehet. További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez.
Sürgősen forduljon orvosához, ha tünetei 3-5 napon belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.
Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tüntetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

A betegtájékoztató tartalma:

  1. Milyen betegségek esetén alkalmazható és hogyan fejti ki hatását a Cebion cseppek?

  2. Tudnivalók a Cebion cseppek alkalmazása előtt

  3. Hogyan kell alkalmazni a Cebion cseppeket

  4. Lehetséges mellékhatások

  5. Tárolás

  6. További információk

1. MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ ÉS HOGYAN FEJTI KI HATÁSÁT A CEBION CSEPP?

A Cebion cseppek alkalmazása a C-vitamin relatív hiányát eredményező csökkent bevitel esetén (pl. csecsemők mesterséges táplálása, speciális diéták, mint pl. gyomor- és bélbetegségek esetén, erőteljes fogyókúra alatt) a hiányállapot megelőzésére szolgál. Ennek korai tünetei: fogínyvérzés, fáradékonyság, étvágytalanság. Megelőzésként a szervezet nagyobb C-vitamin igényekor (pl. hűléses megbetegedéskor vagy vírusinfekciót követően a szervezet ellenálló-képességének fokozására, legyengült állapotokban, betegség utáni lábadozáskor, nehéz fizikai munka végzésekor, sportolás mellett, terhesség és szoptatás időszakában, serdülő-, valamint idős korban) alkalmazható.

2. TUDNIVALÓK A CEBION CSEPPEK ALKALMAZÁSA ELŐTT

Ne alkalmazza a Cebion cseppeket:

ha túlérzékeny (allergiás) a Cebion cseppek hatóanyagára vagy bármely segédanyagára.
húgyúti kövesség esetén (kálcium-oxalát tartalmú kövek)
ha vasraktározási zavarban szenved

A vörösvérsejt egy enzimjének (glükóz-6-foszfát dehidrogenáz) hiányával járó betegségben a C-vitamin nagy (4 gramm/nap vagy több) adagban nem szedhető!

Cebion cseppek egyedi orvosi elbírálás alapján adható:

  •  veseelégtelenség esetén

A Cebion cseppek együttes alkalmazása bármely étellel/itallal

Nincs adat az összeférhetetlenségre.

Terhesség

Kérdéseivel bármely gyógyszer szedése előtt forduljon orvosához! Nincs adat arra vonatkozóan, hogy a terhesség időszakában a készítmény bármilyen veszélyt jelentene a magzatra vagy az anyára. Adagolása azonban a szokásosnál nagyobb dózisban nem javasolt.

Szoptatás

Kérdéseivel bármely gyógyszer szedése előtt forduljon orvosához! Nincs adat arra vonatkozóan, hogy a szoptatás időszakában a készítmény bármilyen veszélyt jelentene az újszülöttre vagy az anyára. A C-vitamin a méhlepényen egyszerű diffúzióval jut át. Kiválasztódik az anyatejbe.

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek üzemeltetéséhez szükséges képességekre

Nincs adat arra vonatkozóan, hogy a készítmény befolyásolja a járművezetési, gépkezelési képességeket.

A kezelés ideje alatt alkalmazott egyéb gyógyszerek

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható gyógyszereket is. A gyógyszer hatóanyaga, az aszkorbinsav megkötheti a rezet és a cinket. Fokozza a vas felszívódását, ami nagy adagok esetén veszélyes lehet bizonyos betegségekben szenvedők számára. Ilyen betegség a vasanyagcsere zavara (hemokromatózis) és egyes vérszegénység-típusok, mint anémia szideroblasztika, sarlósejtes vérszegénység (talasszémia) esetén.A szervezetből a vas eltávolítására adott dezferroxamin hatóanyag tartalmú gyógyszerrel együtt adva az aszkorbinsav hatására a vas mérgező hatása fokozódhat, különösen a szívben. Ezért a dezferroxamin kezelés első hónapjában aszkorbinsav nem szedhető és utána is csak orvosi ellenőrzés mellett. Az aszkorbinsav csökkentheti a bélből a B12-vitamin felszívódását. Az aszkorbinsav nagy adagban befolyásolhatja a véralvadási hajlamot, ami veszélyes lehet véralvadásgátló terápia esetén. Flufenazin hatóanyag tartalmú gyógyszer szérum koncentrációját csökkentheti az aszkorbinsav. Nagy adagban az aszkorbinsav a vizelet savanyítása révén megváltoztathatja a húgysav és egyes gyógyszerek vesén keresztül történő kiválasztását (mint pl. bizonyos depresszió ellenes szerek). A C-vitamin fokozza az alumínium felszívódását a gyomor-bélrendszerből. Erre olyan esetekben kell gondolni, ha egyidejűleg alumínium-tartalmú gyomorsav-lekötőkkel együtt alkalmazzuk. A C-vitamin általában zavarhatja a színreakeión alapuló kémiai meghatározásokat. Nagy adagban különböző kémiai laboratóriumi meghatározások eredményét befolyásolhatja (glükóz-, húgysav-, kreatinin-, anorganikus foszfát-meghatározás). Grammnyi adagok esetén a széklet-vér kimutatása is hamisan negatív eredménnyel járhat.

3. HOGYAN KELL ALKALMAZNI A CEBION CSEPPEKET?

Amennyiben a kezelőorvos másképpen nem rendeli, a készítmény szokásos adagja: naponta egyszer 10-20 csepp (ami naponta 50 - 100 mg aszkorbinsav adásának felel meg). Gyerekeknek, 14 éves kor alatt, 10 cseppnél több nem indokolt. Terhesség, szoptatás, dohányzás ill. egyéb fertőző betegségek esetén naponta 25 csepp (125 mg aszkorbinsav) adása javasolt. A fenti alkalmazás akkor ajánlott, ha a hiányállapot étrenddel nem korrigálható!

Csecsemőknek lehetőleg a cumisüvegben-, vagy az etetőkanálban levő tejhez, teához, gyümölcsléhez vagy bébiételhez hozzáadva adjuk, de - főleg kisgyermekkortól kezdve - feloldás nélkül is adható. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét! Az alkalmazás időtartama nincs korlátozva, a betegség meglévő tüneteitől és a laboratóriumi eredményektől függ. Ha a Cebion cseppek alkalmazása során hatását túlzottan erősnek érzi, vagy a készítmény csekély hatásúnak bizonyul, forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez!

Ha az előírtnál több Cebion cseppeket vett be

Túladagoláskor, egyszeri nagy mennyiségű (több, mint 3 gramm, azaz 3000 mg) C-vitamin bevétele esetén, átmeneti hasmenés és ezt kísérő hasi tünetek (haspuffadás, felfúvódás) jelentkezhetnek. Túladagolás esetén a kezelés abbahagyásán kívül más intézkedés nem szükséges. Hosszantartó, nagy dózisú C-vitamin szedése húgyúti kövességet okozhat.

Ha adagját elfelejtette bevenni

Következő alkalommal ne vegyen be dupla adagot, mert ezzel már nem pótolja a kiesett mennyiséget, viszont a túladagolás veszélyének tenné ki magát.

A Cebion csepp kezelés megszakításakor jelentkező mellékhatások

Nem ismertek.

4. LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOK

Mint minden gyógyszernek, a Cebion cseppnek is lehetnek mellékhatásai. Egyedi esetben a légzést és a bőrt érintő túlérzékenységi reakciókat figyeltek meg. Igen nagy dózisok hasmenést, gyomor-, és bélpanaszokat okozhatnak. Hosszú ideig tartó, nagy dózisú (grammos nagyságrendű) C-vitamin szedése húgyúti kövességet okozhat. Ha az itt felsorolt nemkívánatos hatásokon kívül egyéb szokatlan tünetet észlel, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

5. TÁROLÁS

Legfeljebb 30 °C-on tárolandó. Felbontás után 3 hónapig használható fel! A gyógyszer gyermektől elzárva tartandó! A gyógyszert csak a csomagoláson feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni.


6. TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

Hatóanyag: 100 mg aszkorbinsav (C-vitamin) milliliterenként (1 ml kb. 20 cseppnek felel meg). Segédanyagok: glicerin, tisztított víz.

Tovább olvasom

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!