A webhely Google-cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát.

Dermazin 10mg/g krém 50g

1.786 Ft
1.786 Ft
2022. január 1-től hatályos jogszabály változás miatt a gyógyszernek minősülő termékek KIZÁRÓLAG személyes átvétel útján rendelhetőek!
Nem értékelt
Szállítási díj: Nem szállítható.
Várható szállítás: 2022. május 26.
Elérhetőség: Rendelhető 3-5 munkanap
Gyártó: Sandoz
9900 Ft feletti vásárlás esetén
ingyenes a szállítás. Részletek

Leírás

A Dermazin krém 50g tájékoztatója

Dermazin krém égési sebek és más bőrsérülések felülfertőződésének megelőzésére, ill. kezelése. Mielőtt elkezdené gyógyszerét alkalmazni, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót! E recept nélkül kapható gyógyszerrel Ön enyhe, múló panaszokat kezelhet orvosi felügyelet nélkül. Az optimális hatás érdekében azonban, elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő, szakszerű alkalmazása.

 •  Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet!
 •  További kérdéseivel forduljon gyógyszerészéhez!
 •  Sürgősen keresse fel orvosát, ha tünetei 3 napon belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak!

Milyen hatóanyagot és segédanyagokat tartalmaz a krém?

 • Hatóanyag: 10,0mg sulfadizinum argentum 1g krémben.
 • Segédanyagok: propil-p-hidroxi-benzoát, metil-p-hidroxi-benzoát, poliszorbát 60, cetilalkohol, propilénglikol, hidrogénezett földimogyoró olaj, tisztított víz.

Mi a Dermazin és mire használják?

A Dermazin hatóanyaga, az ezüst szulfadiazin helyi alkalmazásra szolgáló antimikróbás vegyület. Égési sebek és más bőrsérülések (pl.: felfekvéses fekélyek, mély és/vagy szennyezett sebek) felületfertőződésének megelőzése, illetve kezelése. Az égési sérülések különösen hajlamosak a fertőződésre, ezért van szüksége a kezelésre.

Mely esetben nem alkalmazhatják a krémet?

Ne használja a Dermazint, ha:

 •  allergiás a készítmény hatóanyagára (ezüst szulfadiazin) vagy valamely összetevőjére,
 •  a terhesség előrehaladott szakaszában (különösen a szülést megelőző időszakban) van,
 •  kora- vagy újszülöttet szoptat,
 •  kora- és újszülötteknél (2 hónapos korig).

Mire figyeljen az alkalmazás során?

A készítmény alkalmazása fokozott óvatosságot igényel, ha:

 •  veleszületett glucose-6-foszfát-dehidrogenáz enzimhiányban szenved,
 •  máj- vagy vesebetegségben szenved,
 •  porphyriában szenved.

Ilyen esetben beszélje meg a teendőket kezelőorvosával. Vigyázzon, hogy a készítmény ne jusson a szembe.

Alkalmazható-e terhesség és szoptatás ideje alatt?

 • Terhesség: Ne alkalmazza a készítményt előrehaladott terhességben. Ha terhes vagy terhes lehet, beszélje meg a teendőket kezelőorvosával.
 • Szoptatás: Nincs arra vonatkozó adat, hogy az ezüst szulfadiazin kiválasztódik-e az anyatejjel. Ettől függetlenül ne alkalmazza a Dermazint, ha csecsemőjét szoptatja. Befolyásolja-e a gépjárművezetéshez és gépkezeléshez szükséges képességeket? Nincs adat arra vonatkozóan, hogy az ezüst szulfadiazin hátrányosan befolyásolná a gépjárművezetéshez vagy gépkezeléshez szükséges képességeket.

Alkalmazható-e más gyógyszerekkel egyidejűleg?

Az ezüst szulfadiazin semlegesítheti a sebgyógyulás elősegítésére helyileg alkalmazott enzimkészítmények hatását. Ha cimetidin hatóanyagú gyógyszert is szed, fokozódhat a fehérjevérsejtszám csökkenés (leuopenia) kialakulásának veszélye.

Hogyan használja a krémet?

A készítmény külsőleg, helyileg alkalmazandó, a bőrön. A sebet rendszerint naponta egyszer, súlyosabb sebeknél többször, 2-4mm vastagon kell bekenni. Lényeges, hogy a krém mindig fedje a sebet. Legjobb a krémet steril gézre kenni és ezt a sebre helyezni. A krém felkenhető steril lapkával vagy steril kesztyűvel is. Minden kezelés előtt a régi krémet és sebváladékot, amely a kezelés során bőséges, gennyhez hasonló színű, de asszeptikus, vízsugárral vagy antiszeptikus eszközzel el kell távolítani. A krém alkalmazása nem fájdalmas, a ruházatot nem szennyezi. Felnőtt és gyermek adagja megegyezik.

Kialakulhatnak-e mellékhatások az alkalmazás során?

Mint minden gyógyszernek, a Dermazinnak is lehetnek mellékhatásai, különösen nagyobb mennyiségek alkalmazása esetén. Ha az itt felsorolt tünetek bármelyikét észleli, forduljon kezelőorvosához. Bőrtünetek, égő érzés, allergiás bőrreakció, viszketés, fényérzékenység, hányinger, hányás, hasmenés, nyelvgyulladás, ízületi fájdalom, fejfájás, zavartság, görcsök, kis kristályok a vizeletben.

Túladagolás

Mivel nagy területen, tartósan alkalmazva előfordulhatnak a jellegzetes szulfonamid mellékhatások. A kezelési tüneti.

Hogyan tárolja a krémet?

Legfeljebb 25ْ C-on. A gyógyszert csak a csomagoláson feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni. A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

Tovább olvasom

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!