A webhely Google-cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát.

Dipankrin® Optimum 120 mg gyomornedv-ellenálló filmtabletta 60X

3.088 Ft
3.088 Ft
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
2022. január 1-től hatályos jogszabály változás miatt a gyógyszernek minősülő termékek KIZÁRÓLAG személyes átvétel útján rendelhetőek!
Nem értékelt
Szállítási díj: Nem szállítható.
Várható szállítás: 2024. február 23.
Elérhetőség: Raktáron
Gyártó: Richter Gedeon Nyrt.
14000 Ft feletti vásárlás esetén
ingyenes a szállítás. Részletek

Leírás

Dipankrin Optimum 120mg gyomornedv ellenálló tabletta 60x


1. Milyen típusú gyógyszer a Dipankrin Optimum 120mg gyomornedv-ellenálló filmtabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?

A Dipankrin Optimum 120mg120 mg gyomornedv-ellenálló filmtabletta az emésztést elősegítő gyógyszerkészítmény.

Hatékony a hasnyálmirigy elégtelen működése következtében fellépő emésztési zavarokban.

Alkalmazható nagy mennyiségű zsíros étel elfogyasztása után jelentkező viszonylagos enzimhiány esetén, az emésztéshez szükséges hasnyálmirigyenzimek pótlására, az elégtelen enzimtermelésből következő emésztési zavarok, puffadás, teltségérzés enyhítésére.

2. Tudnivalók a Dipankrin Optimum 120mg filmtabletta szedése előtt

Ne szedje a Dipankrin Optimum 120 mg gyomornedv-ellenálló filmtablettát

  • ha allergiás (túlérzékeny) a hatóanyagokra vagy a Dipankrin Optimum120 mg gyomornedv-ellenálló filmtabletta egyéb összetevőjére.

  • ha heveny hasnyálmirigy-gyulladása van.

  • ha Önnek idült hasnyálmirigy-gyulladása van és az újra panaszokat okoz (a betegség heveny kiújulásakor).

Figyelmeztetések és óvintézkedések

A kiszabaduló enzimek irritálhatják a nyálkahártyát, ezért a készítményt nem szabad szétrágni (lásd a "Hogyan kell szedni a Dipankrin Optimum 120 mg gyomornedv-ellenálló filmtablettát?" részt).

Egyéb gyógyszerek és a Dipankrin Optimum 120 mg gyomornedv-ellenálló filmtabletta

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is.

Terhesség és szoptatás

Mielőtt bármilyen gyógyszert elkezdene szedni, beszélje meg kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

A készítmény terhesség és szoptatás alatti alkalmazására vonatkozóan nem áll rendelkezésre elegendő adat embereknél, ezért terhes és szoptató anyák esetében hasnyálmirigyenzim-készítményt csak az előny/kockázat orvosi mérlegelésével szabad alkalmazni.

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre

Nem állnak rendelkezésre arra utaló adatok, hogy a Dipankrin Optimum 120 mg gyomornedv-ellenálló filmtabletta befolyásolná a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességeket.

Fontos információk a Dipankrin Optimum 120 mg gyomornedv-ellenálló filmtabletta egyes összetevőiről

A Dipankrin Optimum 120 mg gyomornedv-ellenálló filmtabletta 29,7 mg tejcukrot tartalmaz filmtablettánként.

Amennyiben kezelőorvosa korábban már figyelmeztette Önt, hogy bizonyos cukrokra érzékeny, keresse fel orvosát, mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert.

3. Hogyan kell szedni a Dipankrin Optimum filmtablettát?

A Dipankrin Optimum 120 mg gyomornedv-ellenálló filmtablettát mindig az előírásoknak, illetve az orvos által elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.

A készítmény szokásos adagja naponta 3-szor 3-4 filmtabletta. Étkezés közben, bőséges folyadékkal kell bevenni. A kiszabaduló enzimek irritálhatják a nyálkahártyát, ezért a készítményt nem szabad szétrágni.

Ha az előírtnál több Dipankrin Optimum 120 mg gyomornedv-ellenálló filmtablettát vett be

Ha jelentősen nagyobb mennyiséget vesz be, mint az előírt, abban az esetben a húgysav mennyisége a vizeletben, ill. a vérben megemelkedhet.

Túladagolás gyanújakor forduljon orvoshoz!

4. Lehetséges mellékhatások

Mint minden gyógyszer, így a Dipankrin Optimum 120 mg gyomornedv-ellenálló filmtabletta is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

A Dipankrin Optimum 120 mg gyomornedv-ellenálló készítménnyel kapcsolatos mellékhatások előfordulási gyakorisága igen alacsony.

Gyomor-bél panaszok (émelygés, hányás, hasmenés, hasi diszkomfortérzés, székrekedés) előfordulhatnak.

Túlérzékenység esetén előfordulhat bőrreakció (kiütés). Túlérzékenységi reakció esetén a kezelést fel kell függeszteni és orvoshoz kell fordulni.

Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

5. Hogyan kell a Dipankrin Optimum 120 mg gyomornedv-ellenálló tablettát tárolni?

Legfeljebb 25 °C-on tárolandó. A gyógyszer tartályát jól lezárva kell tartani.

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

A dobozon feltüntetett lejárati idő után ne alkalmazza a Dipankrin Optimum 120 mg gyomornedv-ellenálló filmtablettát. A lejárati idő a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik.

A gyógyszereket nem szabad a szennyvízzel vagy a háztartási hulladékkal együtt megsemmisíteni. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy szükségtelenné vált gyógyszereit miként semmisítse meg. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

6. Csomagolás tartalma és egyéb információk

Mit tartalmaz a Dipankrin Optimum 120 mg gyomornedv-ellenálló filmtabletta?

  • A készítmény hatóanyaga: Hasnyálmirigy-enzimkivonat, ún. lipáz, proteáz és amiláz enzimaktivitással.

  • 120 mg pankreász-por filmtablettánként.

  • Egyéb összetevők

    • Tablettamag: vízmentes kolloid szilícium-dioxid, magnézium-sztearát, hidegen duzzadó keményítő, talkum, kukoricakeményítő, laktóz-monohidrát (29,7 mg), mikrokristályos cellulóz

    • Bevonat: szimetikon, fehér bevonó Acryl-EZE93A18597 W (nátrium-laurilszulfát, nátrium-hidrogén-karbonát (E500), vízmentes kolloid szilícium-dioxid, trietil-citrát (E1505), titán-dioxid (E171), talkum, metakrilsav-etil-akrilát-kopolimer {1:1})

Milyen a Dipankrin Optimum 120 mg gyomornedv-ellenálló filmtabletta külleme és mit tartalmaz a csomagolás?

Fehér vagy csaknem fehér, kerek, mindkét oldalán domború felületű filmtabletta.

50 db filmtabletta fehér garanciazáras, átlátszatlan, fehér, mozgáscsillapító betéttel ellátott PE kupakkal lezárt fehér PP tartályban és dobozban.

Tovább olvasom

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!