A webhely Google-cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát.
Elfogadom

Egiferon 50000 NE/gél 2g

8.485 Ft
8.485 Ft
2022. január 1-től hatályos jogszabály változás miatt a gyógyszernek minősülő termékek KIZÁRÓLAG személyes átvétel útján rendelhetőek!
Nem értékelt
Szállítási díj: Nem szállítható.
Várható szállítás: 2024. május 24.
Elérhetőség: Rendelhető 1-2 munkanap
Gyártó: Pannon Pharma
14000 Ft feletti vásárlás esetén
ingyenes a szállítás. Részletek

Leírás

Betegtájékoztató

1. Milyen típusú gyógyszer az Egiferon gél és milyen betegségek esetén alkalmazható?

Az Egiferon gél hatóanyagát, az alfa-interferont emberi fehérvérsejtek termelik. Rendelkezik vírusellenes, sejtszaporodást gátló és a szervezet különböző fertőzésekre adott (immun) válaszát befolyásoló hatással. Az ajkak és a nemi szervek herpesz vírus okozta fertőzéseiben gátolja a hólyagképződést, csillapítja a viszketést, és enyhíti a fájdalomérzést. Alkalmazható még a humán papilloma vírus fertőzések által okozott szemölcsök és futószemölcsök helyi kezelésére.

2. Tudnivalók az Egiferon gél alkalmazása előtt Ne alkalmazza az Egiferon gélt: - ha allergiás az alfa-interferonra vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére. Figyelmeztetések és óvintézkedések Jelenleg nem ismert olyan betegség vagy állapot, amelynek fennállása esetén az Egiferon gélt ne lehetne alkalmazni, ill. alkalmazása fokozott elővigyázatosságot igényelne.

Egyéb gyógyszerek és az Egiferon gél Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben alkalmazott, valamint alkalmazni tervezett egyéb gyógyszereiről. Ha betartja a gél alkalmazására vonatkozó előírást, gyógyszerkölcsönhatásokra gyakorlatilag nem kell számítani. Terhesség és szoptatás Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével. Az Egiferon gél terhesség és szoptatás alatti alkalmazhatóságáról nem áll rendelkezésre adat. A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre A gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre gyakorolt hatást nem észleltek. Az Egiferon gél metil-parahidroxibenzoátot tartalmaz Allergiás reakciókat okozhat (amelyek esetleg csak később jelentkeznek).

3. Hogyan kell alkalmazni az Egiferon gélt?

Ezt a gyógyszert mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően alkalmazza. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. A készítmény ajánlott adagja: A készítményt mindig csak az érintett bőrterületen és az előírt napi sűrűséggel alkalmazza! A beteg bőrfelületet naponta 4-5 alkalommal kell vékonyan bekenni. A kezelést a herpeszes betegség kezdeti szakaszában - amikor feszülő, viszkető érzést észlel - a legrövidebb időn belül el kell kezdeni. Az ajkak és a nemi szervek herpesze esetén a kezelés időtartama 3-5 nap, kivételesen az eset súlyosságától függően 6-10 nap. Szemölcs kezelése általában 6-12 hét. Ha a javasolt kezelési idő alatt bőrpanaszai nem gyógyulnak, forduljon orvosához! A gél használata után a tubusra a kupakot nem szabad erősen visszacsavarni, mert az a kupak megrepedéséhez, kettétöréséhez vezethet. Amennyiben a tubus csőrének külső részére gél került, azt törölje le, mert a kupak beragadásához vezethet. Ha az előírtnál több Egiferon gélt alkalmazott Túladagolásra nem kell számítani még a 20 g töltettömegű gél esetleges egyszerre történő felhasználása esetén sem, mert ennek hatóanyagtartalma sem több az injekciós adagolás során javasolt napi adagnál. Ha elfelejtette alkalmazni az Egiferon gélt Ne alkalmazzon dupla adagot az elfelejtett adag pótlására. Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

4. Lehetséges mellékhatások

Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek. Ha az alábbi tünetek bármelyikét észleli, Önnek súlyos túlérzékenységi (allergiás) reakciója lehet az interferonnal szemben, és sürgős orvosi segítségre lehet szüksége. A készítmény alkalmazását feltétlenül hagyja abba, és értesítse kezelőorvosát, vagy jelentkezzen a legközelebbi kórház ügyeletén, illetve értesítse a mentőket: - az ajkak, a száj vagy a torok duzzadása, amely nyelési vagy légzési nehézséget okoz, - ájulás vagy ájulásszerű rosszullét. A fenti rendkívül súlyos mellékhatások nagyon ritka gyakoriságúak, 10 000-ből kevesebb, mint 1 beteget érintenek. Ritka gyakoriságú mellékhatások (10 000-ből 1-10 beteget érint): - az alkalmazás helyén átmeneti bőrpír, vérbőség, enyhe bőrszárazság. Nagyon ritka gyakoriságú mellékhatások (10 000-ből kevesebb, mint 1 beteget érint): - allergiás reakciók, mint csalánkiütés, angioödéma (az ajkak, a száj vagy a torok duzzadása, amely nyelési vagy légzési nehézséget okoz), hörgőgörcs, anafilaxiás sokk. Allergiás reakció esetén a készítmény alkalmazását hagyja abba, és keresse fel kezelőorvosát, vagy jelentkezzen a legközelebbi kórház ügyeletén. Mellékhatások bejelentése Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül. A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.

5. Hogyan kell az Egiferon gélt tárolni?

Hűtőszekrényben (2 °C - 8 °C) tárolandó. Nem fagyasztható! A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó! A dobozon feltüntetett lejárati idő (Felhasználható:) után ne alkalmazza ezt a gyógyszert. A lejárati idő a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik. Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét. 6. A csomagolás tartalma és egyéb információk Mit tartalmaz az Egiferon gél? - A készítmény hatóanyaga 50 000 NE alfa-interferon (természetes alfa-interferon) 1 g gélben. - Egyéb összetevők: hidrogél-alap (metil-parahidroxibenzoát, trolamin, karbopol 974 P, tisztított víz).

Milyen az Egiferon gél külleme és mit tartalmaz a csomagolás? Színtelen, szagtalan, homogén, transzparens, könnyen kezelhető, vízzel lemosható gél. 2 g vagy 20 g gél csavaros kupakkal lezárt dupla-epoxy lakk réteggel bevont alumínium tubusban. Egy tubus dobozban.

Tovább olvasom

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!