A webhely Google-cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát.

Flamborin 500 mg belsőleges oldatos cseppek 20ml

1.480 Ft
1.480 Ft
2022. január 1-től hatályos jogszabály változás miatt a gyógyszernek minősülő termékek KIZÁRÓLAG személyes átvétel útján rendelhetőek!
Nem értékelt
Szállítási díj: Nem szállítható.
Várható szállítás: 2022. augusztus 25.
Elérhetőség: Rendelhető 1-2 munkanap
Gyártó: Richter Gedeon Nyrt.
9900 Ft feletti vásárlás esetén
ingyenes a szállítás. Részletek

Leírás

Betegtájékoztató

1. Milyen típusú gyógyszer a Flamborin és milyen betegségek esetén alkalmazható?
A Flamborin metamizolt - (nátrium-monohidrát só formájában) tartalmazó gyógyszer. A metamizol a pirazolon típusú gyógyszerek csoportjába tartozik, a fájdalom és a láz csillapítására szolgál.
A Flamborint az alábbi esetekben alkalmazzák:
- sérüléseket vagy műtéteket követő akut, súlyos fájdalmak
- görcsös (kólikás) hasi fájdalmak
- daganatok okozta fájdalmak
- egyéb akut vagy krónikus, súlyos fájdalmak, ahol más terápiás módszerek nem javallottak
- egyéb kezelésekre nem reagáló, magas láz.
2. Tudnivalók a Flamborin szedése előtt
Ne szedje a Flamborint
- ha allergiás a metamizolra vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére,
- ha allergiás egyéb, pirazolon- vagy pirazolidin-származékok közé tartozó gyógyszerre (pl. a propofenazonra, a fenazonra vagy a fenilbutazonra),
- ha tudomása van róla, hogy nem tolerálja a fájdalomcsillapítókat (fájdalomcsillapító szer által kiváltott asztmája vagy csalánkiütéses/angioödémás típusú reakciója támad fájdalomcsillapító hatására). Ez azokra a betegekre is vonatkozik, akiknél hörgőgörcs (az alsó légutak hirtelen szűkülete) vagy egyéb túlérzékenységi reakciók (pl. csalénkiütés, orrfolyás, az arc vagy a torok vizenyős duzzanata) alakulnak ki, amikor fájdalomcsillapítót, például szalicilátokat és paracetamolt, vagy egyéb, nem kábító hatású fájdalomcsillapítókat, például diklofenákot, ibuprofént, indometacint vagy naproxént alkalmaznak náluk.
- ha csontvelőműködési rendellenessége van, például daganatellenes (citosztatikus) kezelések után
- ha vérképzési zavara van (a vérképzőrendszer megbetegedése)
- ha veleszületett glükóz-6-foszfát dehidrogenáz hiánya van (ritka anyagcsere-betegség, aminél fennáll a vörösvértestek szétesésének a kockázata)
- ha heveny, visszatérő tünetekkel járó hepatikus porfíriában szenved (a hemoglobinképzés örökletes betegsége)
- a terhesség utolsó három hónapjában.
Figyelmeztetések és óvintézkedések
A Flamborin szedése előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével:
- ha Ön tudja, hogy érzékeny a fájdalomcsillapítókra (fájdalomcsillapító iránti intolerancia)
- ha Ön allergia által kiváltott hörgőasztmában szenved (rohamokban jelentkező légszomj, ami allergia következtében lép fel)
- ha Ön a fehérvérsejtek számának csökkenésével járó betegségben szenved
- ha Ön vesekárosodásban szenved
- ha a májműködése károsodott
- ha kialakult már Önnél súlyos bőrreakció korábbi gyógyszerszedés során
- ha alacsony a vérnyomása
- ha folyadékhiánnyal küzd, kiszáradt
- ha nem stabil a vérkeringése (pl. szívinfarktus vagy többszörös traumás sérülés miatt)
- ha nagyon magas a láza
- ha olyan betegségben szenved, amelyet feltehetően allergia okozott (beleértve a kórtörténetében található eseményeket is), mivel ebben az esetben fokozott a hajlama olyan generalizált allergiás rohamra, amit keringési elégtelenség kísér.
A következő betegségekben szenvedő betegek különösen veszélyeztetettek a súlyos allergiás reakció előfordulását illetően:
- rohamokban jelentkező légszomj a hörgők falának összehúzódása miatt (asztma bronhiále) és a légutak krónikus (tartósan fennálló) gyulladása
- krónikus csalánkiütés
- fájdalomcsillapítókkal és a reumaszerű ízületi gyulladás (reumatoid artritisz) okozta fájdalom csökkentésére alkalmazott gyógyszerekkel szembeni allergia, vagy más gyógyszerekkel szembeni allergia
- ételek és tartósítószerek által kiváltott allergia
- alkohol iránti érzékenység (ha akár már kis mennyiségű alkoholos italra tüsszögéssel, könnyezéssel és erős kipirulással reagál)
- állatszőr vagy hajfesték allergia.
Ha Ön a fenti betegek csoportjába tartozik, akkor a Flamborint csak orvosi felügyelet mellett szedheti.
Figyelmeztetés
A Flamborin a pirazolon-származék metamizolt tartalmazza, hatóanyagként, amely esetében fennáll a ritka, de életveszélyes sokk (hirtelen keringés-összeomlás) és az agranulocitózis (specifikus fehérvérsejtek számának súlyos csökkenése által okozott akut rendellenesség; lásd 4. pont) kockázata. A sokk elsősorban az arra érzékenyeknél fordulhat elő, ezért fokozott elővigyázatossággal kell eljárni, ha Ön asztmás vagy egy bizonyos túlérzékenységben (atópia) szenved.
Azon betegek, akiknél súlyos allergiás reakciót vált ki a metamizol, különösen nagy kockázatúak az egyéb, nem kábító hatású fájdalomcsillapítók okozta hasonló reakciók területén.
Amennyiben a vérképzés zavarainak jeleit és tüneteit (agranulocitózis, trombocitopénia, pancitopénia) jelentkeznek Önnél, azonnal hagyja abba a Flamborin szedését és forduljon kezelőorvosához! Ezek a reakciók akkor is előfordulhatnak, ha a metamizol szedése korábban nem okozott Önnél problémát.
A jellemző tünetek az alábbiak:
- a szájüregben, orrban, torokban, a nemi szerveken, illetve végbéltájékon kialakuló nyálkahártya-gyulladás
- torokfájás
- nyelési nehézség
- magas láz, hidegrázás
- általános rossz közérzet
- véraláfutások
- vérzések.
Antibiotikumszedés esetén azonban ezek a jelek akár minimálisak is lehetnek. Az általános egészségi állapot váratlan romlása az agranulocitózisra utalhat.
Egyéb gyógyszerek és a Flamborin
Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről.
A pirazolonok osztályába tartozó hatóanyagok (ide tartozik a metamizol is) kölcsönhatásba léphetnek az alábbi gyógyszerekkel:
- véralvadásgátló gyógyszerek, amelyeket a vérrögképződés megelőzésére használnak,
- magas vérnyomás és egyes szívbetegségek kezelésére használt gyógyszerek (kaptopril),
- pszichés betegségek kezelésére használt gyógyszerek (lítium),
- a vizelet termelődését fokozó gyógyszerek (triamterén),
- vérnyomáscsökkentők és vizelethajtók, mivel megváltozhat ezen gyógyszerek hatásossága.
Az alábbi gyógyszerek hatását befolyásolhatja a Flamborin:
- A metamizol csökkentheti a ciklosporin (amelyet az immunrendszer működésének elnyomására használnak) vérszintjét. Együttadás esetén a vérszintek ellenőrzése szükséges.
- A daganatok és bizonyos reumás betegségek kezelésére használt metotrexát vérképzésre gyakorolt káros hatása felerősödhet, ezért ezt a gyógyszerkombinációt kerülni kell.
- A kis adagban a szív- és érrendszer védelmében szedett acetil-szalicilsav vérrögképződést gátló hatását csökkenti a metamizol.
- A bupropion (depresszióra szedett gyógyszer) vérszintjének csökkentése miatt az egyidejű szedés során óvatosság ajánlott.
- Klórpromazin (pszichés betegségek bizonyos tüneteinek kezelésére alkalmazzák). A metamizol és a klórpromazin egyidejű alkalmazása súlyos mértékű testhőmérséklet-csökkenést okozhat.
A metamizollal végzett kezelés során előfordulhat a laboratóriumi vizsgálatok (mint pl. a kreatinin-, a triglicerid-, a HDL-koleszterin- vagy a húgysav-szérumkoncentráció meghatározása) eredményeinek megváltozása.
Terhesség és szoptatás
Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer szedése előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.
Terhesség
A terhesség első három hónapjában történő metamizol alkalmazással kapcsolatos rendelkezésre álló adatok száma korlátozott, de nem mutatnak magzatkárosító hatást. Bizonyos esetekben, ha más kezelési lehetőség nincs, a metamizol egyszeri adagjainak alkalmazása a terhesség első és második trimeszterében elfogadható lehet, a kezelőorvossal vagy gyógyszerésszel történt megbeszélés, és a metamizol kezelés előnyeinek és kockázatainak gondos mérlegelése után. Általánosságban azonban, a metamizol alkalmazása a terhesség első és második trimeszterében nem ajánlott.
A terhesség harmadik trimeszterében tilos alkalmazni a Flamborin-t, az anyai és a magzati szövődmények fokozott kockázata miatt (vérzés; a magzat egy fontos erének, az úgynevezett Botallo-vezetéknek a korai záródása, ami normálisan csak a születés után záródik be).
Szoptatás
A metamizol bomlástermékei jelentős mennyiségben kiválasztódnak az anyatejbe és a szoptatott csecsemőre vonatkozó kockázat nem zárható ki. Ezért, a metamizol ismételt alkalmazását különösen kerülni kell szoptatás alatt. A metamizol egyszeri alkalmazásakor javasolt az anyatej gyűjtése és kidobása az adagot követően 48 óráig.
A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre
Az ajánlott adagban (lásd az adagolási táblázatot a 3. pontban) szedett Flamborin mellett nincs szükség különleges óvintézkedésekre. Azonban - legalábbis a nagyobb adagok alkalmazása esetén - figyelembe kell venni ezen képességek gyengülésének lehetőségét, ezért ilyenkor nem kezelhet gépeket, nem vezethet gépjárműveket, illetve nem végezhet egyéb, veszéllyel járó tevékenységeket. Mindez különösen fontos alkohol egyidejű fogyasztásakor.
A Flamborin nátriumot tartalmaz
Ez a gyógyszer 35 mg nátriumot (a konyhasó fő összetevője) tartalmaz milliliterenként (20 csepp), ami megfelel a nátrium ajánlott maximális napi bevitel 2%-ának felnőtteknél.
3. Hogyan kell szedni a Flamborint?
A gyógyszert mindig a kezelőorvosa által elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.
Az adag a fájdalom vagy a láz súlyosságától, és a Flamborinra adott, az egyéni érzékenységtől függő választól függ. A fájdalom és a lázcsillapításhoz szükséges legkisebb adagot kell választani. Kezelőorvosa el fogja mondani Önnek, hogy hogyan szedje a Flamborint.
Az alábbi táblázat az ajánlott egyszeri adagokat és a maximális napi adagokat mutatja, a testtömegtől vagy a kortól függően:

Az egyszeri adagok naponta legfeljebb négyszer adhatók, a maximális napi adagtól függően.
Az egyértelmű hatás 30-60 perccel a szájon át történő alkalmazás után várható.
Alkalmazása gyermekeknél és serdülőknél
Fájdalom kezelésére gyermekek és serülők legfeljebb 14 éves korig 8-16 mg/ttkg Flamborin-t szedhetnek, mint egyéni adag (lásd a fenti táblázatot). Láz esetén, gyermekeknek 10 mg/ttkg-os Flamborin-adag általában elegendő:

Idősek és rossz általános egészségi állapotú/ vesekárosodásban szenvedő betegek
Időseknél, legyengült betegeknél és csökkent veseműködésű betegeknél az adagot csökkenteni kell, mivel a metamizol bomlástermékeinek kiválasztódása meghosszabbodhat.
Vese- vagy májkárosodásban szenvedő betegek
Mivel a vese- vagy májkárosodásban szenvedő betegeknél a kiválasztás csökkent, a nagy adagok többszöri alkalmazását kerülni kell. Az adag módosítására csak rövid távú kezeléseknél nincs szükség. Hosszú távú kezelésre vonatkozóan nem állnak rendelkezésre adatok.
Az alkalmazás módja
Ezt a gyógyszert szájon át kell alkalmazni.
Az üveg kinyitása: nyomja le a kupakot, miközben elfordítja a nyíl irányába (lásd az ábrát).

Tartsa az üveget függőleges helyzetben, és amennyiben szükséges, enyhén ütögesse meg az üveg alját, hogy a cseppek kijöjjenek az üvegből. A megfelelő adag félpohárnyi vízbe történő csepegtetése után azonnal felhasználandó.
Használat után szorosan csavarja rá a kupakot az üvegre azért, hogy a gyermekzár ismét működésbe lépjen!
A kezelés időtartama
A kezelés időtartama az Ön betegségének jellegétől és súlyosságától függ, és azt kezelőorvosa fogja meghatározni.
Ha az előírtnál több Flamborint vett be
Hívjon azonnal orvost, ha a túladagolás alábbi tüneteinek bármelyike jelentkezik Önnél:
- hányinger, hányás
- szédülés
- gyomor- vagy hasi fájdalom
- veseproblémák
- központi idegrendszeri tünetek, amelyek lehetnek görcsök vagy ájulásérzés egészen kómáig (súlyos eszméletvesztés)
- vérnyomásesés, amely olyan súlyos lehet, hogy sokkot idéz elő (a keringés hirtelen összeomlását)
- szívritmuszavar (rendszertelen és esetenként gyors szívdobogás).
Ha elfelejtette bevenni a Flamborint
Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására.
Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.
4. Lehetséges mellékhatások
Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.
Ha az alábbi mellékhatások bármelyike előfordul Önnél, hagyja abba a Flamborin szedését! Lépjen kapcsolatba orvosával, amilyen gyorsan csak lehet!
A Flamborin leggyakoribb mellékhatásai a túlérzékenységi (allergiás) reakciók. A legfontosabb mellékhatás a sokk (a keringés hirtelen összeomlása) és az agranulocitózis (a specifikus (úgynevezett granulocita) fehérvérsejtek számának súlyos csökkenése). Ezek a reakciók ritkák (1000 kezelt személyből 1-nél kevesebbet érinthetnek) vagy nagyon ritkák (10 000 kezelt személyből 1-nél kevesebbet érinthetnek), de életveszélyesek. Akkor is előfordulhatnak, ha a metamizol-nátrium szedése korábban nem okozott problémát (lásd az "Ellenintézkedések" részt).
Nem gyakori mellékhatások (100-ból legfeljebb 1 beteget érinthet)
- Vérnyomáseséssel járó reakciók
Az alkalmazás során vagy azt követően vérnyomáseséssel járó reakciók jelentkezhetnek. Túlérzékenységi reakció csak ritkán okoz súlyos vérnyomásesést.
Bőr- és nyálkahártya-reakciók
Fix gyógyszer okozta kiütés fordulhat elő.
Ritka mellékhatások (1000-ből legfeljebb 1 beteget érinthet)
- Allergiás (túlérzékenységi) reakciók
A túlérzékenységi reakciók ritkák, és nagyon ritkán (10 000-ból legfeljebb 1 beteget érinthet) válhatnak súlyossá és életveszélyessé. Ezek a gyógyszer bevételét követően azonnal vagy órákkal később is kialakulhatnak. Leggyakrabban a gyógyszer bevétele utáni 1 órán belül jelentkeznek.
Azonnal kérjen orvosi segítséget, ha a sokk első tünetei jelentkeznek Önnél, mint például:
- hideg verejtékezés
- szédülés
- ájulás
- a bőr elszíneződése
- szorító érzés a mellkasban.
Az enyhe allergiás (túlérzékenységi) reakciók tünetei:
- bőr- és nyálkahártya-reakciók (például viszketés, égő érzés, vörösség, csalánkiütés, duzzanat)
- légszomj
- emésztőrendszeri panaszok (például émelygés, emésztési panaszok, hányás).
Az ilyen enyhe reakciók súlyosbodhatnak:
- a test egészére kiterjedő csalánkiütések
- a bőr és a nyálkahártyák súlyos mértékű duzzanata (angioödéma; benne a gége környékének duzzanatával)
- súlyos hörgőgörcs, asztmaroham
- szívritmuszavarok
- a vérnyomás esése (amelyet néha vérnyomás-emelkedés előz meg)
- a keringés összeomlása (sokk).
A fájdalomcsillapítók által kiváltott asztmában (fájdalomcsillapító szer okozta asztmaszindrómában) szenvedő betegeknél az intolerancia rendszerint rohamokban jelentkező légszomj formájában nyilvánul meg.
- Bőr és nyálkahártya reakciók
Bőrkiütések (múló kiütések) fordulhatnak elő.
- Vérképzőszervi reakciók
Ritkán leukopénia (csökkent fehérvérsejtszám a vérben) alakul ki.
Ez akkor is előfordulhat, ha a metamizol szedése korábban nem okozott problémát.
A gyógyszer szedésének azonnali abbahagyása nélkülözhetetlen előfeltétele az állapot rendeződésének.
Nagyon ritka mellékhatások (10 000-ből legfeljebb 1 beteget érinthet)
- Vérképzőszervi reakciók
Nagyon ritkán agranulocitózis (10 000-ből 1-nél kevesebb beteget érinthet) vagy trombocitopénia (a vérlemezkék számának súlyos mértékű csökkenése a vérben, ami vérzésekhez és véraláfutásokhoz vezet) alakul ki. Ezek a reakciók akkor is előfordulhatnak, ha a metamizol-nátrium szedése korábban nem okozott problémát.
Az agranulocitózis kockázata fokozódik, ha a metamizol-nátrium alkalmazása egy hétnél tovább tart. Az agranulocitózis jellemző tünetei az alábbiak:
- szájüregben, orrban, torokban, a nemi szerveken, illetve végbéltájékon kialakuló nyálkahártya gyulladás
- torokfájás
- nyelési nehézség
- magas láz
- hidegrázás.
Az antibiotikumokat (fertőzések ellen adott gyógyszereket) szedő betegeknél ezek a jelek csekélyek lehetnek.
Egészségi állapotának hirtelen romlása az agranulocitózis jele lehet.
A gyógyszer szedésének azonnali abbahagyása nélkülözhetetlen előfeltétele az állapot rendeződésének. Ezért, ha agranulocitózis jelei mutatkoznak, nyomatékosan ajánlott a Flamborin szedésének azonnali abbahagyása anélkül, hogy megvárná a laboratóriumi vizsgálatok eredményeit.
- Bőr és nyálkahártya reakciók
Egyedi esetekben úgynevezett Stevens-Johnson-szindróma (allergiás bőrbetegség) vagy Lyell-szindróma (toxikus epidermális nekrolízisként is ismert, életveszélyes, a bőr kiterjedt károsodásával járó betegség) fordulhat elő.
Ezért Önnek azonnal abba kell hagynia a Flamborin szedését, ha bőrreakciók jelentkeznek!
- Egyéb reakciók
Nagyon ritkán, különösen a keringő vértérfogat csökkenése, a kórtörténetben szereplő vesebetegség, illetve túladagolás esetén, az alábbi mellékhatások alakulhatnak ki:
- a veseműködés károsodása túlságosan csekély vizelet-termelődéssel vagy annak teljes hiányával
- vérfehérje ürülés a vizelettel
- vesegyulladás
- a vizelet ártalmatlan, vöröses elszíneződése.
Nem ismert gyakoriságú mellékhatások (a rendelkezésre álló adatokból a mellékhatás előfordulásának gyakorisága nem állapítható meg)
Vérképzőszervi reakciók
Nem ismert gyakorisággal pancytopenia esetei fordultak elő (egyidejű vérszegénység, a vörösvértestszám, a fehérvérsejtszám és a vérlemezkeszám súlyos fokú csökkenése), amelyek végzetesek is lehetnek. Súlyos vérszegénység, amely gyengeséget, véraláfutásokat, illetve a fertőzésekkel szembeni ellenállóképesség csökkenését idézi elő.
Emésztőrendszeri betegségek
Emésztőrendszeri vérzés jelentkezhet.
A szívvel kapcsolatos reakciók
A szívben szorító érzés, amit allergiás folyamatok okoznak (Kounis-szndróma).
Ellenintézkedések
Sokk
A sokk figyelmeztető jelei közé tartoznak az alábbiak:
Hideg verejtékezés, szédülés, kóválygás, hányinger, a bőr elszíneződése és légszomj. Egyéb tünetek az arc duzzanata, a viszketés, a mellkasi szorító érzés, a gyors pulzus és a hidegérzet a karokban és a lábakban (a vérnyomás kritikus mértékű esése). Ezek a tünetek már egy órával a Flamborin bevételét követően is jelentkezhetnek.
A sokk első jeleinek észlelésekor azonnal kérjen orvosi segítséget!
Amíg az orvos megérkezik, a felsőtest legyen vízszintes helyzetben és a láb legyen felpolcolva. A hidegrázás megelőzése érdekében a beteg legyen betakarva.
Agranulocitózis
Az agranulocitózis (bizonyos fehérvérsejtek számának súlyos mértékű csökkenése a vérben) tünetei:
- magas láz
- hidegrázás
- torokfájás
- nyelési nehézség
- gyulladás a szájban, az orrban és a torok környékén
- gyulladás a nemi szerveken vagy végbéltájékon. A nyirokcsomó duzzanat enyhe lehet vagy hiányozhat.
Nem szedheti tovább a Flamborint, ha az alábbi tünetek bármelyike előfordul:
- az általános egészségi állapot váratlan romlása
- csillapíthatatlan vagy kiújuló láz
- fájdalmas nyálkahártya-elváltozások, különösen a szájüregben, az orrban és a torokban.
Hívjon orvosi segítséget!
A Flamborin szedését még azelőtt abba kell hagyni, mielőtt a laboratóriumi vizsgálatok (vérsüllyedés, vérkép) eredményei elkészülnek.
Fix gyógyszer-okozta kiütés és Lyell-szindróma
A fix gyógyszer okozta kiütés mélykék vagy sötétvörös színű bőrkiütés, néha hólyagosodással. A Lyell szindróma egy kiterjedt bőrkárosodásokkal járó életveszélyes betegség. A Flamborint nem szabad tovább szedni, ha bőrelváltozások alakulnak ki.
Hívjon orvosi segítséget!
Mellékhatások bejelentése
Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül.
A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.
5. Hogyan kell a Flamborint tárolni?
A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!
A címkén és a dobozon feltüntetett lejárati idő után ne szedje ezt a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.
Legalább 20 °C-on tárolandó.
Hűtőszekrényben nem tárolható! Nem fagyasztható!
Felbontás után a Flamborin 3 hónapig tartható el.
Ne alkalmazza ezt a gyógyszert, ha kicsapódást észlel alacsony hőmérsékleten való tárolás következtében.
Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.
6. A csomagolás tartalma és egyéb információk
Mit tartalmaz a Flamborin?
- A készítmény hatóanyaga a metamizol-nátrium-monohidrát.
1 ml (20 csepp) 500 mg metamizol-nátrium-monohidrátot tartalmaz.
1 csepp 25 mg metamizol-nátrium-monohidrátot tartalmaz.
- Egyéb összetevők: vízmentes dinátrium-foszfát, nátrium-dihidrogén-foszfát-dihidrát, szacharin-nátrium, szukralóz, málna aroma (természetes ízesítő anyagok; ízesítő anyagok; ízesítő szerek; 1,2-propán-glikol (E1520); glicerin-triacetát (E1518); maltol), tisztított víz.
Milyen a Flamborin külleme és mit tartalmaz a csomagolás?
Belsőleges oldatos cseppek.
Tiszta, sárga színű, málnaízű oldat.
LDPE cseppentő feltéttel ellátott barna színű, III-as típusú üveg tartály, amely gyermekbiztonsági záras, HDPE/polipropilén csavaros kupakkal van lezárva.
A csepegtető tartály 20 ml cseppet tartalmaz.

Tovább olvasom

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!