A webhely Google-cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát.
Elfogadom

Gaviscon menta ízű szuszpenzió 300ml

3.565 Ft
3.565 Ft
2022. január 1-től hatályos jogszabály változás miatt a gyógyszernek minősülő termékek KIZÁRÓLAG személyes átvétel útján rendelhetőek!
Nem értékelt
Szállítási díj: Nem szállítható.
Várható szállítás: 2024. április 23.
Elérhetőség: Raktáron
Gyártó: Reckitt
14000 Ft feletti vásárlás esetén
ingyenes a szállítás. Részletek

Leírás

A Gaviscon menta ízű szuszpenzió 300ml tájékoztatója

A Gaviscon menta ízű belsőleges szuszpenzió a gyomor-nyelőcső reflux (azaz a gyomor tartalmának „visszafolyása” a nyelőcsőbe) betegség tüneteinek, úgymint sav-visszafolyás, gyomorégés és refluxhoz kapcsolódó emésztési zavarok, például étkezést követően vagy terhesség alatt, illetve reflux nyelőcsőgyulladáshoz kapcsolódó tünetek kezelésére alkalmazható.

Gaviscon menta ízű szuszpenzió

WEBBeteg.hu Tudástár – Reflux, gyomorégés

Nátrium-alginát, nátrium-bikarbonát és kalcium-karbonát.

Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz. 

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása.

 •  Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet!

 •  További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez!

 •  Sürgősen forduljon orvosához, ha tünetei egy hét múlva sem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.

 •  Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

A betegtájékoztató tartalma:

 1. Milyen típusú gyógyszer a Gaviscon menta ízű belsőleges szuszpenzió és milyen betegségek esetén alkalmazható?

 2. Tudnivalók a Gaviscon menta ízű belsőleges szuszpenzió alkalmazása előtt.

 3. Hogyan kell alkalmazni a Gaviscon menta ízű belsőleges szuszpenziót?

 4. Lehetséges mellékhatások

 5. Hogyan kell a Gaviscon menta ízű belsőleges szuszpenziót btárolni?

 6. További információk

1. Milyen típusú gyógyszer a Gaviscon menta ízű belsőleges szuszpenzió és milyen betegségek esetén alkalmazható?

A Gaviscon menta ízű belsőleges szuszpenzió az ún. „reflux-szupresszánsok” csoportjába tartozik. A gyomortartalom tetején védőréteget képezve fejti ki hatását. Ez a réteg megakadályozza a sav visszaáramlását és a gyomor tartalmát távol tartja a nyelőcső falától, enyhíti ezzel a gyomorégés és savtúltengés okozta kellemetlen tüneteket. A Gaviscon menta ízű belsőleges szuszpenzió a gyomor-nyelőcső reflux (azaz a gyomor tartalmának „visszafolyása” a nyelőcsőbe) betegség tüneteinek, úgymint sav-visszafolyás, gyomorégés és refluxhoz kapcsolódó emésztési zavarok, például étkezést követően vagy terhesség alatt, illetve reflux nyelőcsőgyulladáshoz kapcsolódó tünetek kezelésére alkalmazható.

2. Tudnivalók a Gaviscon menta ízű belsőleges szuszpenzió alkalmazása előtt.

Ne alkalmazza a Gaviscon menta ízű belsőleges szuszpenziót:

 • ha allergiás (túlérzékeny) a menta ízű belsőleges szuszpenzió hatóanyagaira, vagy a készítmény bármely más összetevőjére: nagyon ritkán légzési nehézségek vagy bőrkiütések jelentkezhetnek (a készítmény összetevőinek teljes listáját lásd a „További információk” részben).

A Gaviscon menta ízű belsőleges szuszpenzió fokozott elővigyázatossággal alkalmazható

A gyógyszer kis mennyiségben nátriumot (6,2mmol/10ml) és kalciumot (1,6mmol/10ml) tartalmaz.

 •  Ha azt tanácsolták Önnek, hogy fenti sókban szegény diétát tartson, kérjük, beszéljen kezelőorvosával.

 •  Kérjük, tájékoztassa kezelőorvosát a gyógyszer sótartalmáról, amennyiben súlyos vese- illetve szívbetegségben szenvedett korábban, mert bizonyos sók befolyásolhatják az ilyen betegségeket.

Kérjük, tájékoztassa kezelőorvosát, ha tud arról, hogy gyomorsavhiányban szenved, mert ebben az esetben ez a készítmény kevésbé hatásos. Ha a tünetek hét napi használatot követően is fennállnak, forduljon kezelőorvosához.

A kezelés ideje alatt szedett egyéb gyógyszerek

Ne vegye be ezt a készítményt más gyógyszerek bevétele (szájon át való alkalmazás) után két órán belül, mert befolyásolhatja a többi gyógyszer hatását. Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is.

Terhesség és szoptatás

A gyógyszer terhesség és szoptatás ideje alatt is szedhető.

Fontos információk a Gaviscon menta ízű belsőleges szuszpenzió egyes összetevőiről

A készítmény metil - (E218) és propil - (E216) parahidroxibenzoátot tartalmaz, amelyek allergiás reakciókat okozhatnak (akár késleltetve is).

3. Hogyan kell szedni a Gaviscon menta ízű belsőleges szuszpenziót?

Szájon át történő alkalmazásra.Használat előtt alaposan rázza fel! Felnőttek, beleértve az időskorúakat is, és 12 évesnél idősebb gyermekek: a tünetek jelentkezésekor 10-20ml étkezéseket követően és lefekvéskor (naponta maximum négy alkalommal). 12 éven alatti gyermekek csak orvosi utasításra szedhetik.

Ha az előírtnál több Gaviscon menta ízű belsőleges szuszpenziót vett be

Ha véletlenül túl nagy mennyiséget vesz be a gyógyszerből, nem valószínű, hogy az bármilyen kárt okoz, de puffadás érzését keltheti. Ha a tünetek nem múlnak el, forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez.

Ha elfelejtette bevenni a Gaviscon menta ízű belsőleges szuszpenziót

Abban az esetben, ha elfelejtett bevenni egy adagot, legközelebb nem szükséges megkettőzni a bevett mennyiséget, csak folytassa a gyógyszer szedését a szokásos módon.

4. Lehetséges mellékhatások

Mint minden gyógyszer, így a Gaviscon menta ízű belsőleges szuszpenzió is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkezhetnek. Ha ezeket a mellékhatásokat észleli, akkor hagyja abba a készítmény szedését, és azonnal forduljon orvosához. Nagyon ritkán (10 000 kezelt betegből kevesebb, mint 1-nél fordul elő) a készítmény összetevőivel szembeni túlérzékenység bőrkiütést, viszketést, légzési nehézséget, szédülést idézhet elő, az arc, az ajkak, a nyelv vagy a torok duzzadását okozhatja. Ha bármilyen mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

5. Hogyan kell a Gaviscon menta ízű belsőleges szuszpenziót tárolni?

A gyógyszer gyermekek elől elzárandó! A feltüntetett lejárati idő után ne szedje a Gaviscon menta ízű belsőleges szuszpenziót. A lejárati idő a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik. Legfeljebb 25˚C-on, az eredeti csomagolásban tárolandó. Hűtőszekrényben nem tárolható! Nem fagyasztható! A termék első használata előtt ellenőrizze a kupakon lévő zárószalag sértetlenségét! A gyógyszereket nem szabad a szennyvízzel vagy a háztartási hulladékkal együtt megsemmisíteni. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy szükségtelenné vált gyógyszerit miként semmisítse meg. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

6. További információk

Mit tartalmaz a Gaviscon menta ízű belsőleges szuszpenzió?

 • - A készítmény hatóanyaga: 500mg nátrium-alginát, 267mg nátrium-bikarbonát és 160mg kalcium-karbonát 10ml szuszpenzióban.

 • - Egyéb összetevők: karbomer, metil - (E218) és propil - (E216) parahidroxibenzoát, nátrium-szacharin, nátrium-hidroxid, menta aroma No.4, menta aroma No.5, tisztított víz.

A készítmény nem tartalmaz cukrot illetve glutént.

Milyen a Gavisco menta ízű belsőleges szuszpenzió külleme és mit tartalmaz a csomagolás?

Csaknem fehér, menta ízű és illatú szuszpenzió. 150ml, 200ml, 300ml, 500ml, 600ml szuszpenzió üvegben. Nem feltétlenül mindegyik kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.

Tovább olvasom

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!