A webhely Google-cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát.

Strepsils Honey and Lemon szopogató tabletta 36X

2.799 Ft
3.540 Ft
Kedvezmény: 741 Ft 21%
Az akció időtartama: 2021. 12. 01. - 2022. 01. 31.
2.799 Ft
3.540 Ft
Kedvezmény: 741 Ft 21%
Az akció időtartama: 2021. 12. 01. - 2022. 01. 31.
2022. január 1-től hatályos jogszabály változás miatt a gyógyszernek minősülő termékek KIZÁRÓLAG személyes átvétel útján rendelhetőek!
Nem értékelt
Szállítási díj: Nem szállítható.
Várható szállítás: 2022. január 31.
Elérhetőség: Rendelhető 1-2 munkanap
Gyártó: Reckitt
9900 Ft feletti vásárlás esetén
ingyenes a szállítás. Részletek

Leírás

A Strepsils Méz és Citrom ízű szopogató tabletta 36X tájékoztatója

Kettős antibakteriális hatás. Enyhíti a torokfájást. A természetes méz és citrom tartalma megnyugvást biztosít a toroknak.

Strepsils Méz és Citrom ízű szopogató tabletta

Amilmetakrezol és 2,4-diklór-benzil-alkohol.

Mielőtt elkezdené gyógyszerét alkalmazni, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót.
Ez a gyógyszer orvosi vény/rendelvény nélkül kapható. Az optimális hatás érdekében azonban elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő és szakszerű alkalmazása.
Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.
További kérdéseivel forduljon gyógyszerészéhez.
Sürgősen keresse fel orvosát, ha tünetei 3 napon belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.

A betegtájékoztató tartalma

1.Milyen típusú gyógyszer a Strepsils Honey and Lemon tabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?
2.Tudnivalók a Strepsils Honey and Lemon tabletta szedése előtt
3.Hogyan kell alkalmazni a Strepsils Honey and Lemon tablettát?
4.Lehetséges mellékhatások
5.Tárolás

Strepsils Méz és Citrom ízű szopogató tabletta

Hatóanyag: 0,60 mg amilmetakrezol, ill. 1,20 mg 2,4-diklór-benzil-alkohol tablettánként. Segédanyagok: kinolinsárga (E104), borsosmentaolaj, citromolaj, méz, borkősav, glükóz, szacharóz. Küllem: Tabletta: sárga színű, korong alakú, lapos felületű, jellegzetes méz és citrom ízű tabletta, mindkét oldalán „S˝ jelzéssel ellátva. Csomagolás: 12 db ,24 db és 36 db tabletta átlátszó PVC/PVDC//AI buborékfóliában, dobozban ill. fémdobozban.

A forgalomba hozatali engedély jogosultja

Reckitt Benckiser Healthcare International Ltd., Slough, UK.

Gyártó

  1. Reckitt Benckiser Healthcare International Ltd., Nottingham, UK

  2. Natúr Produkt Pharma Ltd., Ostrów, Lengyelország

1.MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A STREPSILS HONEY AND LEMON TABLETTA ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?

Szopogatásra szánt méz és citrom ízesítésű torokfertőtlenítő gyógyszerkészítmény. Alkalmazható a torok-, garat-, mandulagyulladás, fogínygyulladás, szájnyálkahártyagyulladás kezelésére, valamint a szájüregben végzett műtétek (mandula, fog, stb.) után a kellemetlen szájszag mérséklésére, ill. a másodlagos fertőzések megakadályozására. Gyorsan enyhíti a helyi tüneteket, a kínzó torokfájást. Amilmetakrezol és diklorobenzil-alkohol tartalma fertőtlenítő hatású.

2.TUDNIVALÓK A STREPSILS HONEY AND LEMON TABLETTA SZEDÉSE ELŐTT

Ne alkalmazza a tablettát

A készítmény bármely összetevőjével szembeni ismert túlérzékenység esetén nem szabad használni. A készítmény alkalmazása 3 éves életkor alatt a félrenyelés fokozott veszélye miatt nem javallott. A megadott dózist nem szabad túllépni.

Fontos információk a kezelés megkezdése előtt

Ha a gyógyszer alkalmazásakor néhány napon, maximálisan 1 héten belül a tünetek nem enyhülnek, vagy láz, fejfájás, émelygés, hányás is jelentkezik, egyéb kezelésre van szükség és orvoshoz kell fordulni.

Terhesség, szoptatás

Amennyiben Ön terhes vagy szoptat, tájékoztassa orvosát és kérje ki tanácsát a gyógyszer szedése előtt.

Egyéb gyógyszerek alkalmazása

Klinikailag jelentős gyógyszerkölcsönhatás nem ismert. Jelenleg, illetve közéimúltban szedett receptköteles vagy recept nélkül kiváltható gyógyszereiről tájékoztassa orvosát vagy gyógyszerészét.
Forduljon orvosához, ha a fenti pontok valamelyike érinti Önt, vagy bármikor a múltban érintette Önt.

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek üzemeltetéséhez szükséges képességekre

Nem észleltek ilyen hatást.

Fontos információk a készítmény egyes összetevőiről

A készítmény szénhidráttartalma kb. 2,5 g / tabletta és 0?13 g méz / tabletta, ezért cukorbetegeknek alkalmazása nem javallt. Répacukor tartalma miatt nem alkalmazható gyümölcscukor túlérzékenységben, galaktóz-, szőlőcukor felszívódási zavarban, ill. répacukor-bontó enzimhiány esetén.

3. HOGYAN KELL ALKALMAZNI A STREPSILS HONEY AND LEMON TABLETTÁT?

Amennyiben a kezelőorvos másképp nem rendeli, szokásos adagja

  • Felnőttek: naponta 5 alkalommal 2-3 órás időközönként 1-1 tablettát lassan elszopogatni, közvetlenül étkezések után. A táplálkozást, ivást és fogmosást ezután 1-2 órán át kerülni kell.

  • Gyermekkor: 3 éves kor alatti gyermekeknek alkalmazása nem ajánlott. 3-5 éves korú gyermekeknek naponta 3 tabletta. 5 éves kor feletti gyermekeknek naponta 3-4 tabletta.

  • Idősek: időskorban nem szükséges a javasolt adagot csökkenteni. A gyulladás tünetei általában néhány (4-6) napon belül megszűnnek.

Ha az előírtnál több tablettát vett be

A Strepsils Honey and Lemon tabletta természete és kiszerelése miatt véletlen vagy szándékos túladagolás nagyon valószínűtlen. Esetleges túladagolása a gyomor-bél rendszer diszkomfort érzését okozhatja.

Ha elfelejtette bevenni adagját

Ha az előírtnál több Strepsils Honey and Lemon tablettát vett be, azonnal forduljon orvosához. Ha adagját elfelejtette bevenni, a következő alkalommal ne vegyen be dupla adagot, mert ezzel már nem pótolja a kiesett mennyiséget, viszont a túladagolás veszélyének teszi ki magát.

4. LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOK

Mint minden gyógyszernek a Strepsils Honey and Lemon tablettának is lehetnek mellékhatásai. A gyógyszer használata során igen ritkán bőrpír, szájnyálkahártya irritáció, gyomorégés előfordulhat. Minden gyógyszerrel szemben kialakulhat túlérzékenységi reakció. Ezért felhívjuk a figyelmét, hogy amennyiben szokatlan tüneteket (pl. duzzadás, bőrkiütés, hirtelen vérnyomásesés stb.) észlel, a gyógyszer szedését abba kell hagyni és feltétlenül forduljon kezelőorvosához.

5. TÁROLÁS

Legfeljebb 30°C-on tárolandó. A gyógyszert csak a csomagoláson feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni. A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

Tovább olvasom

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!