A webhely Google-cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát.

Supradyn drazsé 60x

4.490 Ft
4.490 Ft
A Supradyn drazsét az általános vitaminhiány megelőzésére és kezelésére alkalmazzák.
Nem értékelt
Szállítási díj: 250 Ft
Várható szállítás: 2020. november 30.
Elérhetőség: Raktáron
Gyártó: Bayer Hungária
9900 Ft feletti vásárlás esetén
ingyenes a szállítás. Részletek

Leírás

A Supradyn drazsé 60x tájékoztatója

A Supradyn drazsét az általános vitaminhiány megelőzésére és kezelésére alkalmazzák. A Supradyn drazsét fokozott vitamin- és ásványianyag-szükséglet idején, különösen betegségek, megnövekedett igénybevétel alatt kell szedni.

Supradyn drazsé

Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása.

 • Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

 • További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez.

 • Sürgősen forduljon orvosához, ha tünetei nem enyhülnek vagy éppen súlyosbodnak.

 • Ha Bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészet.

A betegtájékoztató tartalma

 1. Milyen típusú gyógyszer a Supradyn drazsé és milyen betegségek esetén alkalmazható?

 2. Tudnivalók a Supradyn drazsé szedése előtt

 3. Hogyan kell szedni a Supradyn drazsét?

 4. Lehetséges mellékhatások

 5. Hogyan Kell a Supradyn drazsét tárolni?

 6. További információk

1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A SUPRADYN DRAZSÉ ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?

A Supradyn drazsé arányos mennyiségben tartalmazza az összes fontos vitamint (kivéve a K-vitamint), szükséges ásványi anyagot és nyomelemet. A vitaminok olyan létfontosságú anyagok, amelyek a táplálékkal kerülnek be a szervezetbe. Az ásványi anyagok nélkülözhetetlenek az anyagcserében és a növekedésben, valamint a szervezet regenerációjához (például a csontok, vér stb). A nyomelemek olyan létfontosságú anyagok, amelyekre a szervezetnek csak parányi mennyiségben van szüksége, de a napi táplálkozással nem mindig kerülnek be megfelelő mennyiségben a szervezetbe. A Supradyn drazsét az általános vitaminhiány megelőzésére és kezelésére alkalmazzák. A Supradyn drazsét fokozott vitamin- és ásványianyag-szükséglet idején, különösen betegségek, megnövekedett igénybevétel alatt kell szedni.
A Supradyn drazsé szedése ajánlott, ha vitamin- és ásványianyaghiány kialakulásának kockázata áll fenn: növekedés, betegség vagy sebészeti beavatkozást követő lábadozás alatt, legyengült időseknél, antibiotikum szedésénél, illetve más gyógyszeres kezelés esetén továbbá speciális vagy kiegyensúlyozatlan diéta, krónikus alkoholizmus, dohányzás, bizonyos gyomor-, bél-rendellenességek eseten.

2. TUDNIVALÓK A SUPRADYN DRAZSÉ SZEDÉSE ELŐTT

Ne szedje a Supradyn drazsét

 • ha allergiás (túlérzékeny) a hatóanyagokra vagy a Supradyn drazsé egyéb összetevőjére

 • ha már túl magas az A- vagy D-vitamin szintje a szervezetében (A- vagy D-hipervitaminózis);

 • ha retinoid kezelésben részesül (például akne kezelésére);

 • veseelégtelenség;

 • magas kalcium vérszint;

 • túlzott kalciumürités;

 • vas és/vagy rézanyagcsere zavarával járó kórfolyamatok (pl. Wilson-kór) esetén.

Ha a Supradyn drazsé alkalmazása során allergiás reakciót tapasztal, hagyja abba a szedést és forduljon orvoshoz.

Supradyn drazsé fokozott elővigyázatossággal alkalmazható

Ha fennáll annak a veszélye, hogy túl sok A- vagy D-vitamin kerül a szervezetébe. Supradyn szedése esetében ez csak akkor fordulhat elő, ha az ajánlott adag többszörösét hosszabb ideig szedi. Ha az orvos másképp nem rendeli, soha ne szedjen többet az ajánlott napi adagnál, azaz 1 drazsénál. Tájékoztassa orvosát vagy gyógyszerészét, ha Ön bármely egyéb betegségben szenved.

A kezelés ideje alatt szedett egyéb gyógyszerek

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is.

Terhesség és szoptatás

Mielőtt bármilyen gyógyszert elkezdene szedni, beszélje meg kezelőorvosával vagy gyógyszerészével. Az ajánlott adagban (napi 1 drazsé) szedheti a Supradyn drazsét terhesség és szoptatás alatt, de az ajánlott adagot ne lépje túl. A terhesség első három hónapjában az orvos utasítása nélkül semmilyen gyógyszert ne szedjen.

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre

Nem várható ilyen hatás.

Fontos információk a Supradyn drazsé egyes összetevőiről

A Supradyn drazsé 7,8 mg laktózt és 306,1 mg szacharózt is tartalmaz drazsénként. Amennyiben kezelőorvosa korábban már figyelmeztette Önt, hogy bizonyos cukrokra érzékeny, keresse fel orvosát, mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert.

3. HOGYAN KELL SZEDNI A SUPRADYN DRAZSÉT?

Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét. Ha az orvos másképp nem rendeli, szokásos adagja felnőtteknek és 12 év feletti gyermekeknek: napi 1 drazsé, étkezés közben sok folyadékkal, szétrágás nélkül. Tartsa be a betegtájékoztatóban jelzett vagy az orvos által előírt adagolást. Ha Ön úgy érzi, hogy a gyógyszer nem hat vagy hatása túl erős, forduljon orvosához vagy a gyógyszerészhez.

Ha az előírtnál több Supradyn drazsét vett be

Ha az ajánlott adag többszörösét hosszabb ideig szedi, tennáll annak a veszélye, hogy túl sok A- vagy D-vitamin kerül a szervezetébe. Ha az orvos másképp nem rendeli, soha ne szedjen többel az ajánlott napi adagnál, azaz 1 drazsénál. A megadott adagolással a Supradyn drazséban lévő vitamin- és ásványianyag adagoknál túladagolás veszélye nem áll fenn.

Ha elfelejtette bevenni a Supradyn drazsét

Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott drazsé pótlására. Ha bármilyen további kérdése van a készítmény alkalmazásával kapcsolatban, kérdene meg orvosát vagy gyógyszerészét.

4.LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOK

Mint minden gyógyszer, így a Supradyn drazsé is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek. Ha betartja az ajánlott adagolást, nem várhatók komoly mellékhatások még hosszantartó Supradyn drazsé szedés esetében sem. Ritkán gyomor-bél rendszeri tünetek (pl. kellemetlen hasi érzés, székrekedés, hányás, hasmenés és hányinger) jelentkezhet. Igen ritkán túlérzékenységi reakció jelentkezhet, ennek tünetei: csalánkiütés, arcduzzanat, zihálás, bőrpír, kiütés, hólyagok és sokk. Esetenként előfordulhat a vizelet enyhe sárgás elszíneződése. Ez a hatás teljesen ártalmatlan és a készítmény B-vitamin tartalma okozza. A drazsé vastartalma a székletet feketére festheti. Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

5. HOGYAN KELL A SUPRADYN DRAZSÉT TÁROLNI?

Legfeljebb 25°C-on, hőtől védve tartandó. A nedvességtől való védelem érdekében az eredeti csomagolásban tárolandó. A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó! A dobozon, buborékcsomagoláson feltüntetett lejárati idő (Felhasználható/ EXP) után ne szedje a Supradyn drazsét. A lejárati idő a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik.  A gyógyszereket nem szabad a szennyvízzel vagy a háztartási hulladékkal együtt megsemmisíteni. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy szükségtelenné vált gyógyszereit miként semmisítse meg. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

6. TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

Mit tartalmaz a Supradyn drazsé?

 • 12 féle vitamintéle vitamint

 • A- vitamin 3333 NE

 • B1-vitamin 20 mg

 • B2-vitamin 5 mg

 • B6-vitamin 10 mg

 • B12- vitamin 0,005 mg

 • C-vitamin 150 mg

 • D3-vitamin 500 NE

 • E-vitamin 10 mg

 • Biotin 0,25 mg

 • Folsav 1 mg

 • Kalcium pántotenát 11,6 mg

 • Nikotinamid 50 mg

8 féle ásványi anyagot és nyomelemet

 • Kalcium 51,3 mg

 • Foszfor 23,8 mg

 • Magnézium 21,2 mg

 • Vas 10,0 mg

 • Réz 1,0 mg

 • Cink 0,5 mg

 • Mangán 0,5 mg

 • Molibdén 0,1 mg

Egyéb összetevők

Mag: szacharóz, laktóz-monohidrát, magnézium-sztearát, mannit, kroszpovidon, povidon K 90, mikrokristályos cellulóz. Drazsé bevonat: hígan folyó paraffin, szilárd paraffin, „Canthaxanthin 10% CWS/S˝ (aszkorbil-palmitát, zselatin, szacharóz, kukoricamagolaj, kukoricakeményítő, a-tokoferol), titán-dioxid, porlasztva szárított arabmézga, rizskeményítő, talkum, szacharóz.

Milyen a Supradyn drazsé készítmény külleme és mit tartalmaz a csomagolás?

Drazsé: vöröses narancssárga színű, ovális, bikonvex, cukorbevonatú tabletta. 30 db ill. 60 db drazsé átlátszó PVC/Al buborékcsomagolásban és dobozban.

Tovább olvasom

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!