A webhely Google-cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát.
Elfogadom

Taleum 20mg/ml oldatos szemcsepp

3.591 Ft
3.591 Ft
2022. január 1-től hatályos jogszabály változás miatt a gyógyszernek minősülő termékek KIZÁRÓLAG személyes átvétel útján rendelhetőek!
Nem értékelt
Szállítási díj: Nem szállítható.
Várható szállítás: 2024. július 19.
Elérhetőség: Raktáron
Gyártó: Pannon Pharma
14000 Ft feletti vásárlás esetén
ingyenes a szállítás. Részletek

Leírás

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

Taleum 20 mg/ml oldatos szemcsepp nátrium-kromoglikát

Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz. Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása. - Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet. - További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez. - Sürgősen forduljon orvosához, ha tünetei 7 napon belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak. - Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

A betegtájékoztató tartalma:

1. Milyen típusú gyógyszer a Taleum 20 mg/ml oldatos szemcsepp és milyen betegségek esetén alkalmazható?

2. Tudnivalók a Taleum 20 mg/ml oldatos szemcsepp alkalmazása előtt

3. Hogyan kell alkalmazni a Taleum 20 mg/ml oldatos szemcseppet?

4. Lehetséges mellékhatások

5. Hogyan kell a Taleum 20 mg/ml oldatos szemcseppet tárolni?

6. További információk

1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A TALEUM 20 MG/ML OLDATOS SZEMCSEPP ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?

A Taleum 20 mg/ml oldatos szemcsepp az allergiás eredetű heveny és idült (pl. szénanáthához kapcsolódó) kötőhártya-gyulladás kezelésére, ill. megelőzésére szolgáló gyógyszer.

2. TUDNIVALÓK A TALEUM 20 MG/ML OLDATOS SZEMCSEPP ALKALMAZÁSA ELŐTT

Ne alkalmazza a Taleum 20 mg/ml oldatos szemcseppet: · ha allergiás (túlérzékeny) a nátrium-kromoglikátra (a készítmény hatóanyagára) vagy a Taleum 20 mg/ml oldatos szemcsepp egyéb összetevőjére. · lágy kontaktlencse használata közben. A kezelés ideje alatt alkalmazott egyéb gyógyszerek  Gyógyszerkölcsönhatások eddig nem ismertek. Terhesség és szoptatás Mielőtt bármilyen gyógyszert elkezdene alkalmazni, beszélje meg kezelőorvosával vagy gyógyszerészével. A Taleum 20 mg/ml oldatos szemcsepp alkalmazása a terhesség első három hónapjában nem ajánlott. Amennyiben a készítmény alkalmazásának időszakában teherbe esik, a kezelés folytatását beszélje meg orvosával. Eddigi vizsgálatok szerint a nátrium-kromoglikát nem választódik ki az anyatejbe, így szoptatás ideje alatt is alkalmazható. A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre Mint minden szemcsepp, a Taleum 20 mg/ml oldatos szemcsepp is közvetlenül a becseppentés után, okozhat átmeneti homályos látást. A közlekedésben való részvétel, vagy a gépekkel való munka előtt meg kell várni, ameddig a látóképesség-csökkenés elmúlik.

3. HOGYAN KELL ALKALMAZNI A TALEUM 20 MG/ML OLDATOS SZEMCSEPPET?

Az időszakosan előforduló tünetek megjelenése előtt általában 2-4 héttel célszerű a kezelést meg­kezdeni, és a panaszok megszűnéséig folytatni. Ha az orvos másképpen nem rendeli, szokásos adagja naponta 3-4-szer 1-2 csepp, mindkét szembe csepegtetve. A Taleum 20 mg/ml oldatos szemcseppet a szem kötőhártyájára kell cseppenteni. Ehhez hajtsa a fejét enyhén hátra, nézzen felfelé és húzza el az alsó szemhéját egy kicsit a szemtől. A flakon megnyomásával cseppentsen 1 csepp Taleum 20 mg/ml oldatos szemcseppet a kötőhártya zsák alsó részébe. A flakon nyílása lehetőleg ne érintkezzen a szemmel! A becsepegtetés után lassan csukja be a szemét. Használat után a flakont azonnal zárja le! Ha az előírtnál több Taleum 20 mg/ml oldatos szemcseppet alkalmazott Eddig túladagolásról nem számoltak be. Ha véletlenül több szemcseppet alkalmazott, öblítse ki a szemét, és ha kellemetlen tüneteket tapasztal, melyek néhány óra múlva is fennállnak, forduljon orvoshoz. Ha elfelejtette alkalmazni a Taleum 20 mg/ml oldatos szemcseppet Amint eszébe jut, cseppentsen a szemébe, majd a megszokott rendben folytassa a készítmény alkalmazását. Ne alkalmazzon dupla adagot a kihagyott adag pótlására. Ha idő előtt abbahagyja a Taleum 20 mg/ml oldatos szemcsepp alkalmazását Amennyiben idő előtt abbahagyja a Taleum 20 mg/ml oldatos szemcsepp alkalmazását, az allergiás kötőhártya-gyulladás visszatérhet, ha az allergiát kiváltó ok még fennáll. 

4. LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOK

Mint minden gyógyszer, így a Taleum 20 mg/ml oldatos szemcsepp is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek. A szemcsepp alkalmazása során átmeneti csípő, égő érzés a szemben előfordulhat, amely a kezelés felfüggesztését nem teszi szükségessé. Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

5. HOGYAN KELL A TALEUM 20 MG/ML OLDATOS SZEMCSEPPET TÁROLNI?

Legfeljebb 25oC-on tárolandó az eredeti csomagolásban a fénytől való védelem érdekében. A készítmény gyártási száma, gyártási és lejárati ideje a dobozon és a flakon címkéjén található. Ennek négy utolsó számjegye mutatja a gyártás dátumát (hó, év). Felbontás után legfeljebb 1 hónapig használható. A dobozon feltüntetett lejárati idő után ne alkalmazza a Taleum 20 mg/ml oldatos szemcseppet. A lejárati idő a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik. A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó! A gyógyszereket nem szabad a szennyvízzel vagy a háztartási hulladékkal együtt megsemmisíteni. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy szükségtelenné vált gyógyszereit miként semmisítse meg. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

6. TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

Mit tartalmaz a Taleum 20 mg/ml oldatos szemcsepp - A készítmény hatóanyaga 20,0 mg nátrium-kromoglikát - 1 ml vizes oldatban. - Egyéb összetevők: fenil-higany-acetát, dinátrium-edetát, nátrium-dihidrogén-foszfát-dihidrát, dinátrium-hidrogén-foszfát-dihidrát, mannit, injekcióhoz való víz. Milyen a Taleum 20 mg/ml oldatos szemcsepp készítmény külleme és mit tartalmaz a csomagolás Tiszta, színtelen, szagtalan oldat.

Csomagolás: 10 ml oldat műanyag cseppentővel és műanyag kupakkal ellátott fehér PE tartályba töltve. 1 műanyag tartály dobozban.

A forgalomba hozatali engedély jogosultja és a gyártó PannonPharma Kft., 7720 Pécsvárad, Pannonpharma út 1. Magyarország OGYI-T-4037/01

A betegtájékoztató engedélyezésének dátuma: 2010. augusztus 30.

Tovább olvasom

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!