A webhely Google-cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát.
Elfogadom

Tantum Verde narancs-méz szopogató tabletta 20x

3.710 Ft
3.710 Ft
2022. január 1-től hatályos jogszabály változás miatt a gyógyszernek minősülő termékek KIZÁRÓLAG személyes átvétel útján rendelhetőek!
Nem értékelt
Szállítási díj: Nem szállítható.
Várható szállítás: 2024. április 19.
Elérhetőség: Raktáron
Gyártó: CSC Pharmaceuticals Handels
14000 Ft feletti vásárlás esetén
ingyenes a szállítás. Részletek

Leírás

A Tantum Verde 3mg narancs-méz ízű szopogató tabletta 20x tájékoztatója

A száj, a torok és a fogíny gyulladásgátló és fájdalomcsillapító kezelésére javallt a Tantum Verde narancs-méz ízű tabletta.

Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz. Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása.

 • Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

 • További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez.

 • Sürgősen forduljon orvosához, ha tünetei 7 napon belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.

 • Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét!

A Betegtájékoztató tartalma:

 1. Milyen típusú gyógyszer a Tantum Verde szopogató tabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?

 2. Tudnivalók a Tantum Verde szopogató tabletta alkalmazása előtt

 3. Hogyan kell alkalmazni a Tantum Verde szopogató tablettát?

 4. Lehetséges mellékhatások

 5. Hogyan kell a Tantum Verde szopogató tablettát tárolni?

 6. További információk

1. Milyen típusú gyógyszer a Tantum Verde szopogató tabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?

A gyógyszer gyulladásgátló és fájdalomcsillapító hatású. Alkalmazható a torok, a száj és a fogíny gyulladás tüneteinek kezelésére és szájfertőtlenítésre. Kiegészítő kezelésként használható például foghúzás előtt és után. Kemoterápiát vagy sugárterápiát követően, másodlagosan kialakuló szájnyálkahártya-panaszok esetén is alkalmazható.

2. Tudnivalók a Tantum Verde szopogató tabletta alkalmazása előtt

Nem alkalmazható a készítmény:

 • ha allergiás (túlérzékeny) a benzidamin-hidrokloridra vagy a készítmény egyéb összetevőjére!

A Tantum Verde szopogató tabletta fokzott elővigyázatossággal alkalmazható,

 • ha szerepel az asztma a kórelőzményében;

 • ha allergiás az aszpirinra vagy egyéb gyulladásgátló fájdalomcsillapítókra, ún. NSAID-okra.

A kezelés ideje alatt alkalmazott egyéb gyógyszerek

A Tantum Verde szopogató tabletta várhatóan nem befolyásolja az egyéb gyógyszerek hatását. Ha azonban bizonytalan egyéb gyógyszerek alkalmazását illetően, beleértve a vény nélkül kapható gyógyszereket is, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét!

A Tantum Verde szopogató tabletta egyidejű alkalmazása bizonyos ételekkel vagy italokkal

A Tantum Verde-t magasabb vércukorszintű és alacsony kalóriájú, cukormentes diétát tartó betegek esetén is alkalmazható.

Terhesség és szoptatás

Mielőtt bármilyen gyógyszert elkezdene szedni, beszélje meg kezelőorvosával vagy gyógyszerészével. Terhesség és szoptatás alatt a benzidamin helyi használata megengedett.

Fontos információk a Tantum Verde egyes összetevőiről

A Tantum Verde szopogató tabletta izomaltot (E 953) tartalmaz (egy cukorféle). Amennyiben kezelőorvosa korábban már figyelmeztette Önt, hogy bizonyos cukrokra érzékeny, keresse fel orvosát, mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert!

3. Hogyan kell alkalmazni a Tantum Verde szopogató tablettát?

Amennyiben a kezelőorvos máképpen nem rendeli, a készítmény szokásos adagja:

Napi 3-4 alkalommal szopogasson el egy tablettát. A javasolt adagnál ne használjon többet, és ne alkalmazza 7 napnál tovább! Amennyiben a szopogató tabletta alkalmazása után a torka jobban fáj, illetve nem javul az állapota, keresse fel gyógyszerészét vagy orvosát!

Ha az előírtnál több Tantum Verde szopogató tablettát alkalmazott

Ha véletlenül az előírtnál több szopogató tablettát vett be, haladéktalanul keresse fel gyógyszerészét, orvosát vagy a legközelebbi kórház baleseti osztályát! Mindig vigye magával címkével ellátott dobozt, függetlenül attól, hogy maradt-e benne szopogató tabletta vagy sem! Nem rendeltetésszerű használat esetén, pl. ha a Tantum Verde-t nagyobb mennyiségben alkalmazza, előfordulhatnak nemkívánatos hatások, mint pl. alvászavarok, vizuális halucinációk (káprázás, szín- és hófoltok látása), képszerű érzékelések, csalánkiütés, gyulladásos bőrreakciók és fényérzékenység. Ilyen esetben haladéktalanul forduljon orvoshoz!

Ha elfelejtette alkalmazni a Tantum Verde szopogató tablettát

Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására, hanem amint eszébe jut, alkalmazza! Ha bármilyen további kérdése van a készítmény alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét!

4. Lehetséges mellékhatások

Mint minden gyógyszer, így Tantum Verde szopogató tabletta is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek. Az allergiás (túlérzékenységi) reakciók ritkák, illetve nagyon ritkák (angioödéma, ill. gége izmainak görcse), azonban súlyosak is lehetnek. Haladéktalanul tájékoztassa orvosát, ha váratlan száj- vagy torokduzzanatot, légzési nehézséget, kiütést vagy viszketést tapasztal, főleg, ha ez az egész testét érinti!

Az alábbiakban felsorolt lehetséges mellékhatások gyakoriságát a következő kategóriák szerint határozzák meg:

 • Nem gyakori (1000 beteg közül 1-10-et érint)

 • Ritka (10 000 beteg közül 1-10-et érint)

 • Nagyon ritka (10 000 beteg közül kevesebb mint 1-et érint)

Nem gyakori mellékhatások

Fényérzékenység.

Ritka mellékhatások

Égő érzés a száj nyálkahártyáján, illetve szájszárazság. Ha ezt tapasztalja, kortyolgasson el egy pohár vizet, hogy csökkentse ezt az érzetet!

Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét!

5. Hogyan kell a Tantum Verde szopogató tablettát tárolni?

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó. Legfeljebb 30˚C-on, az eredeti csomagolásában tárolandó. A dobozon feltüntetett lejárati idő (Felhasználható:) után na alkalmazza a Tantum Verde szopogató tablettát! A lejárati idő a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik. A gyógyszereket nem szabad szennyvízzel vagy háztartási hulladékkal együtt megsemmisíteni. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy szükségtelenné vált gyógyszereit miként semmisítse meg. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

6. További információk

Mit tartalmaz a Tantum Verde szopogató tabletta?

 • A készítmény hatóanyaga: 3,00mg benzidamin-hidroklorid szopogató tablettánként.

 • Egyéb összetevők: izomalt (E 953), aceszulfám-kálium, citromsav-monohidrát, narancs aroma, méz aroma, levomentol, kinolinsárga (E 104), Sunset yellow (E 110).

Milyen a készítmény külleme és mit tartalmaz a csomagolás?

Narancssárga, áttetsző, négyzet alakú, jellegzetes mézes-narancsos ízű szopogató tabletták egyenként paraffinos papírban. A becsomagolt szopogató tabletták nyomtatott pilietilén-papír-alumínium trilaminált csomagolóanyagban. 20db szopogató tabletta egy dobozban.

Tovább olvasom

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!