A webhely Google-cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát.

Teva - Enterobene 2mg filmtabletta 50x

Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
1.906 Ft (1.815 Ft + ÁFA)
Szállítási díj: 750 Ft
Várható szállítás: 2018. december 19.
Gyártó: Teva
Hasmenés tüneti kezelésére, ha az okot megszüntető kezelés nem lehetséges

Leírás

Teva - Enterobene 2mg filmtabletta 50x

1. Milyen típusú gyógyszer az Teva - Enterobene 2 mg filmtabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?

Az Teva - Enterobene 2 mg filmtabletta hasmenés kezelésére szolgáló gyógyszer.

Az Teva - Enterobene filmtabletta az alábbi esetekben alkalmazható:

 • Hasmenés tüneti kezelésére, ha az okot megszüntető kezelés nem lehetséges. A hosszú távú kezelés orvosi ellenőrzést igényel.

2. Tudnivalók az Teva - Enterobene 2 mg filmtabletta alkalmazása előtt

Ne alkalmazza az Teva - Enterobene 2 mg filmtablettát

 • ha allergiás a loperamid-hidrokloridra vagy a gyógyszer egyéb összetevőjére,
 • 2 éves kor alatt,
 • olyan állapotokban, amikor kerülni kell a béltevékenység lelassulását, pl. hasi puffadás, székrekedés és bélelzáródás (íleusz),
 • véres széklettel járó lázas hasmenés,
 • heveny fekélyes vastagbélgyulladásban (akut kolitisz ulceróza),
 • álhártyás (antibiotikum okozta) bélgyulladás,
 • egyes bakteriális eredetű (Salmonella, Shigella, Campylobacter) bélgyulladások,

Figyelmeztetések és óvintézkedések

Az Teva - Enterobene 2 mg filmtabletta a hasmenés tüneti kezelésére szolgál, az okot nem szünteti meg. Amennyiben lehetséges, minden esetben az oki kezelésre kell törekedni.

Ha akut hasmenésben a kezelés megkezdése után 48 órával sem mutatkozik javulás, akkor az Teva - Enterobene szedését abba kell hagyni, és orvoshoz kell fordulni.

A hasmenés súlyos folyadék- és sóhiányhoz vezethet. A folyadék és elektrolitok pótlása ezért elsődleges fontosságú a hasmenés kezelésekor. Ez különösen fontos a gyermekeknél.

Ha orvosa tanácsa alapján kerülnie kell a bélmozgást lassító kezelést, akkor ne szedjen Teva - Enterobene filmtablettát. Ilyen eset lehet, pl. ha Önnek székrekedése vagy hasi puffadása van.

Károsodott májműködésű betegek:

Kizárólag orvosával való megbeszélés után szedheti az Teva - Enterobene 2 mg filmtablettát, ha Ön a múltban bármikor májbetegségben szenvedett vagy jelenleg is ebben szenved, mivel a loperamid lebomlása hosszabb időt vehet igénybe a súlyos májbetegségben szenvedő betegeknél, illetve központi idegrendszeri mérgezéshez vezethet.

Ha AIDS betegséget diagnosztizáltak Önnél, a hasi puffadás első jelére abba kell hagyni a készítmény szedését.

Gyermekek

 • 6 éves kor alatt az Teva - Enterobene filmtabletta alkalmazása nem javasolt.
 • 2 év alatti gyermekeknek nem adható a loperamid-hidroklorid hatóanyag

Egyéb gyógyszerek és az Teva - Enterobene 2 mg filmtabletta

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről.

Más gyógyszer egyidejűleg csak a kezelőorvos engedélyével szedhető.

Terhesség és szoptatás

Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer szedése előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

Terhességben illetve szoptatás alatt az Teva - Enterobene 2 mg filmtabletta szedése nem javasolt, ezért kérje ki orvosa tanácsát a megfelelő kezelést illetően.

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre

Amennyiben az Teva - Enterobene 2 mg filmtabletta szedése során (vagy a hasmenéses állapot következtében) fáradtságot, álmosságot, esetleg szédülést tapasztal, nem szabad gépjárművet vezetni vagy gépeket kezelni.

Az Teva - Enterobene 2 mg filmtabletta tejcukrot (laktóz) tartalmaz. Amennyiben kezelőorvosa korábban már figyelmeztette Önt, hogy bizonyos cukrokra érzékeny, keresse fel orvosát, mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert.

3. Hogyan kell alkalmazni az Teva - Enterobene 2 mg filmtablettát?

Az Teva - Enterobene 2 mg filmtablettát mindig a betegtájékoztatóban, vagy a kezelőorvosa, ill.gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

Az adagolás a beteg korától és a betegség súlyosságától függ.

Felnőtteknek és 6-17 éves gyermekeknek

Akut (heveny) hasmenés:

Heveny hasmenés esetén a kezdő adag 2 filmtabletta felnőtteknek, ill. 1 filmtabletta gyermekeknek, ezt követően 1 filmtabletta minden laza széklet után.

Krónikus (tartós) hasmenés:

A hosszú távú kezelés orvosi ellenőrzést igényel.

Tartós hasmenés esetén feltétlenül kérje ki orvosa tanácsát, de a javasolt kezdő adag napi 2 filmtabletta felnőtteknek, ill. napi 1 filmtabletta gyermekeknek. A kezdő adagot a napi 1-2 alkalommal történő szilárd széklet ürítéséig kell módosítani. A szokásos adag felnőtteknek általában napi 1-6 filmtabletta.

A maximális napi adag felnőttek esetében heveny és tartós hasmenés kezelésére 8 filmtabletta.

Gyermekek esetében a maximális napi adag a testtömegtől függ (3 filmtabletta/20 testtömegkilogramm), de a napi legfeljebb 8 filmtablettát nem haladhatja meg.

Alkalmazása 6 éves kor alatti gyermekeknél

6 éves kor alatt az Teva - Enterobene filmtabletta alkalmazása nem javasolt.

2 év alatti gyermekeknek nem adható a loperamid-hidroklorid hatóanyag

Időskor

Az adagolás módosítása időskorban nem szükséges.

Vesekárosodás

Nincs szükség az adag módosítására vesekárosodásban szenvedő betegeknél.

Májkárosodás

A loperamidot tartalmazó készítményeket májkárosodásban szenvedő betegeknél óvatosan kell alkalmazni.

Az alkalmazás módja

A filmtablettát egészben, összerágás nélkül, elegendő folyadékkal (pl. egy pohár vízzel) kell bevenni.

Az alkalmazás időtartama

Ha akut hasmenésben a terápia kezdete után 48 órával nem jelentkezik klinikai javulás, akkor az Teva - Enterobene 2 mg filmtablettával folytatott kezelést abba kell hagyni, és orvoshoz kell fordulni.

Ha úgy érzi, hogy az Teva - Enterobene 2 mg filmtabletta túl erős vagy túl gyenge az Ön számára, erről tájékoztassa orvosát vagy gyógyszerészét.

Ha az előírtnál több Teva - Enterobene 2 mg filmtablettát vett be

Az Teva - Enterobene 2 mg filmtabletta túladagolásának tünetei a székrekedés, bélelzáródás (íleusz) és a központi idegrendszeri mérgezés olyan tünetei, mint a tudat beszűkülése (a reakciók hiánya a környezeti ingerekre), koordinációs zavar, aluszékonyság, pupillaszűkület, izomtónus-fokozódás és légzéscsökkenés.

A gyermekek a nagy mennyiségű Teva - Enterobene 2 mg filmtablettára érzékenyebben reagálnak, mint a felnőttek, ezért a megengedettnél nagyobb mennyiségű Teva - Enterobene 2 mg filmtabletta bevétele, vagy a fenti tünetek észlelése esetén azonnal orvoshoz kell fordulni.

Ha felmerül a túladagolás gyanúja, kérjük, mindenképpen forduljon orvoshoz. Az orvos a túladagolás tüneteitől, illetve a klinikai állapottól függően fog tanácsokat adni a további teendőkre vonatkozóan.

Ha bármilyen további kérdése van a készítmény alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

4. Lehetséges mellékhatások

Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

A mellékhatások értékeléséhez az alábbi gyakorisági kategóriákat alkalmazzák:

Nagyon gyakori (10-ből több mint 1 kezelt betegnél fordul elő)

Gyakori (100-ból 1-10 kezelt betegnél fordul elő)

Nem gyakori (1000-ből 1-10 kezelt betegnél fordul elő)

Ritka (10 000-ből 1-10 kezelt betegnél fordul elő)

Nagyon ritka (10 000-ből 1-nél kevesebb betegnél fordul elő)

Nem ismert (a gyakoriság a rendelkezésre álló adatokból nem állapítható meg)

Gyakori:

fejfájás, szédülés, székrekedés, hányinger, fokozott bélgáz-képződés

Nem gyakori mellékhatások

aluszékonyság, hasi fájdalom, hasi diszkomfort érzés, szájszárazság, hányás, emésztési zavar, felső hasi fájdalom, bőrkiütés

Ritka mellékhatások

túlérzékenységi reakciók, anafilaxiás reakciók (beleértve az anafilaxiás sokkot is), anafilaxia-szerű reakciók, eszméletvesztés, tompaság, csökkent éberségi szint, fokozott izomtónus, koordinációs rendellenességek, pupillaszűkület, bélelzáródás (ileusz), vastagbelet érintő betegség (megakolon, beleértve a toxikus megakolont is), hasi puffadás, nyelvfájdalom, csalánkiütés, bőrviszketés, vizelési nehézségek (vizelet-visszatartás), kimerültség.

A loperamid-hidroklorid alkalmazása kapcsán az arc, nyelv, torok duzzanatával járó túlérzékenységi reakciót (angioödéma), súlyosabb bőrt érintő tünetek, betegségek elszigetelt eseteit is jelentették. Kiütéssel, a bőr leválásával és nyálkahártya fekélyekkel járó súlyos bőrbetegség (Stevens-Johnson szindróma, toxikus epidermális nekrolízis). Heveny gyulladásos, a szájnyálkahártyán és az ajkakon jelentkező hólyagos bőrbetegség (eritéma multiforme).

Az Teva - Enterobene 2 mg filmtabletta szedése során számos olyan panasz előfordulhat, amelyet általában nehéz elkülöníteni a hasmenéssel együtt járó tünetektől, mint hasi fájdalom, hányinger, hányás, fáradtság, szédülés, álmosság, szájszárazság, bélgázosság, étvágytalanság.

Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát, vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármely lehetséges mellékhatásra is vonatkozik.

5. Hogyan kell az Teva - Enterobene 2 mg filmtablettát tárolni?

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

A dobozon és a buborékcsomagoláson feltüntetett lejárati idő (Felhasználható:, Felh.:) után ne szedje a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.

Ez a gyógyszer nem igényel különleges tárolást.

Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

6. A csomagolás tartalma és egyéb információk

Mit tartalmaz az Teva - Enterobene 2 mg filmtabletta

- A készítmény hatóanyaga a loperamid-hidroklorid.

2 mg loperamid-hidroklorid filmtablettánként.

 • Egyéb összetevők:

Magnézium-sztearát, vízmentes kolloid szilícium-dioxid, kopovidon, mikrokristályos cellulóz, laktóz-monohidrát, kukoricakeményítő.

Bevonat:

Szimetikon emulzió (SE4), makrogol 6000, hipromellóz.

Milyen az Teva - Enterobene 2 mg filmtabletta külleme és mit tartalmaz a csomagolás

Fehér színű, kerek, mindkét oldalán domború felületű, egyik oldalán mélynyomású "L" jelzéssel ellátott filmtabletta.

10 db, 20 db, ill. 50 db filmtabletta PVC//Al buborékcsomagolásban és dobozban.

Kategória hasonló termékei

Megbízható webpatika

Az ÁNTSZ által regisztrált, engedélyezett online patika. Kizárólag eredeti, vény nélkül kapható gyógyszerek hivatalos forgalmazója.

Bővebb információ itt

Miért érdemes minket választani?

 

5000 Ft feletti vásárlás esetén ingyenes házhozszállítás az ország bármely pontjára.*

Valódi patika a virtuális mögött: partnerünk az Arany Oroszlán Patika.

Online rendelési lehetőség a nap 24 órájában.

Folyamatos akciók, kedvezményes ajánlatok.

Szakmai partnerünk Magyarország egyik vezető egészségügyi portálja, a WEBBeteg.

Kérdése van? Hívja ügyfélszolgálatunkat,
ahol ügyintézőink személyesen nyújtanak segítséget Önnek!

 

Nálunk ezzel is fizethet!